Vesti / Fragmenti prošlosti / Poklon pred finale Kupa

Poklon pred finale Kupa07.05.2014. 09:10

Autor: fkv.com Team(2)
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
P

oštovani posetioci,

poslednji bastion odbrane izvornog duha Vojvodinaša www.fkvojvodina.com sa ponosom Vam predstavlja dokument koji potvrđuje da je naš klub osnovan u martu 1914. godine. U pitanju je članak iz lista "Novi Sad", broj 51, iz 1933. godine.

Ako nekima nisu dovoljna sećanja dr Koste Hadžija i pisanja dr Duška Popova, valjda ovaj članak iz vremena dok su gotovo svi učesnici u osnivanju kluba još bili živi može da im razjasni brojne stvari. Mi za sada nemamo ozbiljnu napisanu istoriju našeg voljenog kluba, već samo fotomonografije koje u svom obimu ne prelaze granicu kratkih novinarskih storija. Možda će buduće generacije smoći snage da nam pruže punu sliku o nastanku i usponu "Stare dame" srpskog fudbala?

Kao i druge stvari u organizaciji našeg kluba, nedostatak stručnosti je vidljiv na svakom koraku. Tako nam volonteri-menadžeri rešavaju sportska pitanja, a ostalima zaposlenima ne vredi trošiti reči.

Za neke stvari nije dosta samo voleti, treba nešto i znati. Da danas uzmemo kup!

UPRAVA NAPOLJE!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Malbašić6
Owusu Bempah3
Subotić3
Mihajlović2
Cebara1
Jovančić1
Avramovski1

Igrač sezone
Rockov11
Malbašić7
Planić7
Vukasović4
Kojašević3
da Silva Alves2
Jovančić2
Owusu Bempah2
Bureković2
Avramovski2

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...