Vesti / Fragmenti prošlosti / Poklon pred finale Kupa

Poklon pred finale Kupa07.05.2014. 09:10

Autor: fkv.com Team(2)
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
P

oštovani posetioci,

poslednji bastion odbrane izvornog duha Vojvodinaša www.fkvojvodina.com sa ponosom Vam predstavlja dokument koji potvrđuje da je naš klub osnovan u martu 1914. godine. U pitanju je članak iz lista "Novi Sad", broj 51, iz 1933. godine.

Ako nekima nisu dovoljna sećanja dr Koste Hadžija i pisanja dr Duška Popova, valjda ovaj članak iz vremena dok su gotovo svi učesnici u osnivanju kluba još bili živi može da im razjasni brojne stvari. Mi za sada nemamo ozbiljnu napisanu istoriju našeg voljenog kluba, već samo fotomonografije koje u svom obimu ne prelaze granicu kratkih novinarskih storija. Možda će buduće generacije smoći snage da nam pruže punu sliku o nastanku i usponu "Stare dame" srpskog fudbala?

Kao i druge stvari u organizaciji našeg kluba, nedostatak stručnosti je vidljiv na svakom koraku. Tako nam volonteri-menadžeri rešavaju sportska pitanja, a ostalima zaposlenima ne vredi trošiti reči.

Za neke stvari nije dosta samo voleti, treba nešto i znati. Da danas uzmemo kup!

UPRAVA NAPOLJE!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...