Vesti / Fragmenti prošlosti / Poklon pred finale Kupa

Poklon pred finale Kupa07.05.2014. 09:10

Autor: fkv.com Team(2)
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
Novi Sad, broj 51, iz 1933. godine
P

oštovani posetioci,

poslednji bastion odbrane izvornog duha Vojvodinaša www.fkvojvodina.com sa ponosom Vam predstavlja dokument koji potvrđuje da je naš klub osnovan u martu 1914. godine. U pitanju je članak iz lista "Novi Sad", broj 51, iz 1933. godine.

Ako nekima nisu dovoljna sećanja dr Koste Hadžija i pisanja dr Duška Popova, valjda ovaj članak iz vremena dok su gotovo svi učesnici u osnivanju kluba još bili živi može da im razjasni brojne stvari. Mi za sada nemamo ozbiljnu napisanu istoriju našeg voljenog kluba, već samo fotomonografije koje u svom obimu ne prelaze granicu kratkih novinarskih storija. Možda će buduće generacije smoći snage da nam pruže punu sliku o nastanku i usponu "Stare dame" srpskog fudbala?

Kao i druge stvari u organizaciji našeg kluba, nedostatak stručnosti je vidljiv na svakom koraku. Tako nam volonteri-menadžeri rešavaju sportska pitanja, a ostalima zaposlenima ne vredi trošiti reči.

Za neke stvari nije dosta samo voleti, treba nešto i znati. Da danas uzmemo kup!

UPRAVA NAPOLJE!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...