Vesti / Utakmice / Vojvodina sigurna protiv OFK-a

Vojvodina sigurna protiv OFK-a22.04.2014. 17:35

Autor: Helm(5)
U

okviru 25. kola Jelen Superlige, fudbaleri Vojvodine ostvarili su pobedu na domaćem terenu protiv OFK Beograda rezultatom 2:0. Prvi pogodak na utakmici postigao je Jovan Stojanović u 60. minutu da bi samo šest minuta kasnije Sergej Milinković-Savić postavio konačnih 2:0.

Nakon povratka iz Španije, trener Novosađana Branko Babić mogao je da računa na većinu igrača, a zbog povreda su i dalje van stroja Mijat Gaćinović i Darko Puškarić.

Crveno-beli su odmah na startu utakmice mogli do vođstva u dva navrata, ali nakon propuštenih šansi utakmica je poprimila mirniji karakter i nije viđeno mnogo prilika ni na jednoj strani do kraja poluvremena. Drugo poluvreme je nastavljeno na sličan način sve do 60. minuta i momenta kada je Jovan Stojanović zatresao mrežu gostiju nakon sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića. Nakon tog momenta počelo je da se igra otvorenije, a već u 66. minutu ponovo Sergej Milinković-Savić u centru pažnje. Odlično izveden korner od strane Marka Poletanovića na drugu stativu gde je najviši u skoku bio upravo visoki veznjak Novosađana i golman gostiju je bio nemoćan. Tim rezultatom je i završena utakmica.

Utakmica je prošla u fer i korektnoj borbi tako da sudija Danilo Grujić nije pokazao nijedan žuti karton.

Vojvodina: Žakula, Nastić, Babić, Pekarić, Živković, Radoja, Milinković-Savić, Poletanović (od 86. minuta Ilić), Ivanić, Alivodić (od 73. minuta Spremo) i Stojanović (od 81. minuta Veselinović).

OFK Beograd: Zečević, Rustemović, Vasiljević, Planić, Vasilić, Pilipović (od 58. minuta Škrbić), Zdjelar, Paločević (od 73. minuta Stanisavljević), Čavrić, Gajić i Dražić.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...