Vesti / Fragmenti prošlosti / Na današnji dan - Demoliran Borac!!!

Na današnji dan - Demoliran Borac!!!20.11.2009. 23:00

Autor: fkvojvodina.com(5)
"Politika" od 22.XI 1937. godine
"Politika" od 22.XI 1937. godine
2

1. novembar 1937. godine.
Vojvodina 16 (6) - 0 Borac.
Na Aranđelovdan 1937. godine na stadionu Karađorđe snage su odmerili prvak novosadskog podsaveza Vojvodina i petrovgradskog (danas Zrenjanin) podsaveza Borac iz Petrovgrada.
Borac nije bio toliko očajan protivnik kao što rezultat pokazuje. Na momente su igrali lep i tehnički doteran fudbal, ali to je bio jedan od onih dana kada je navala Vojvodine iz svake moguće pozicije postizala gol (a ne kao danas kapiten Dragan).
Golove za Vojvodinu su postigli : Velker pet, Zagorac četiri, Boža Marković tri, Nemet, Majtan, Srećkov po jedan gol i jedan autogol.
Možda bi ovaj "raspucani" dan trebao da bude najbolja pozivnica za meč Vojvodina-Borac (ne iz Petrovgrada, već iz Čačka) koji će se na istom mestu, 72 godine kasnije, na isti datum, odigrati sa početkom u 13 časova.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...