Vesti / Aktuelno / Finale Kupa - popravni

Finale Kupa - popravni09.04.2014. 22:43

Autor: Helm(6)
U

finalu Kupa Srbije, kao i prethodne godine, sastaće se Vojvodina i Jagodina. Finale je zakazano za 7. maj 2014. godine, a tačan termin i mesto odigravanja tek treba da budu određeni.

Kao što je već poznato, prvi su svoje mesto u borbi za trofej obezbedili fudbaleri Vojvodine, a par sati kasnije pridružili su im se Jagodinci pobedom nad OFK Beogradom 2:0, odnosno ukupnim rezultatom 4:1.

Navijačima novosadskog kluba nije ostalo u lepom sećanju iskustvo od protekle godine. Beše to jedno od najposećenijih gostovanja, iz Novog Sada je došlo oko 10.000 ljudi. Ali ono što je prikazano na terenu u najmanju ruku je bilo razočaravajuće. Crveno-beli nisu bili ni bleda senka onoga što se očekivalo, i to je Ćuranima otvorilo put ka istorijskom peharu u prvom finalu, a Vojvodina je šesti put ostala praznih ruku.

Godinu dana kasnije, timovi isti ali slika potpuno drugačija. U taboru Novosađana promenjeno je sve - od uprave do kompletnog igračkog sastava. Oko terena se ispoljavaju brojna nezadovoljstva stanjem u klubu, ali u ovim mračnim vremenima postoji jedna zaista svetla tačka koja ujedinjuje sve Slaninare. A to je činjenica da, posle mnogo vremena, okosnicu i veliku većinu tima sačinjavaju Vošina deca.

Šampionska generacija koja je dve godine žarila i palila omladinskom ligom, sav svoj raskošni talenat prenela je u prvi tim i prikazuje pre svega igru za uživanje, podsećajući Novosađane zbog čega je fudbal toliko lepa i jednostavna igra. Vrlo brzo se podiglo i samopouzdanje ovih momaka, pa su počeli da stižu i rezultati.

Čitava ova priča je idealan momenat da se grad trgne iz letargije, da se podrže ovi momci i da im se pokaže da njihovi navijači veruju u njih. Mogli bismo pričati o tome ko je favorit na terenu i analizirati trenutnu formu finalista, ali nećemo. Postoji jedna mnogo važnija stvar koju Slaninari nisu dobili pre godinu dana, a ovog puta je zagarantovana: svaki od momaka koji istrči na teren 7. maja, ostaviće srce na terenu i dati sve što ima, ne za novac niti pehar, već za grb i dres koji nosi!

Zato, Novi Sade, pokažimo ovoj našoj supertalentovanoj generaciji već sad u nedelju da smo uz njih, i da zajedno možemo ono što niko nikada nije uspeo u stogodišnjoj istoriji kluba.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...