Vesti / Crveno-bela planeta / U fokusu: Dalibor Dada Veselinović

U fokusu: Dalibor Dada Veselinović22.01.2014. 10:09

Autor: limanfkv(5)
S

labiji poznavaoci novosadskog fudbala će se verovatno zapitati odakle ovakav naslov. Pa da pokušam da objasnim. Dalibor Dada Veselinović je rođen 1987. godine u Novom Sadu. Bolji poznavaoci fudbala pamte ga dok je igrao u Kabelu, čini mi se i u Fruškogorcu, i verovatno se sećaju njegovih brojnih pogodaka. Dok je Đumi bio trener video sam ga jednom prilikom na Kabelu i nadao se da će tada vrlo mladog Kameničana dovesti u naše redove. Tog prelaznog roka iz Kabela vraćeni su Željko Brkić, nešto kasnije i Slobodan Novaković, a doveden je Vlada Buač. Prema Đumijevom pisanju na ovom forumu Dadu je trebao da sačeka sledeći prelazni rok. Ipak, kao što je to običaj u našem klubu (i u ovoj napaćenoj mešetarskoj ligi generalno) dogodilo se ono čega sam se i plašio. Trener nije dočekao prelazni rok, a Dada Veselinović šansu da zaigra za Vojvodinu. Primetio ga je OFK Beograd, tri godine je tamo propadao odigravši tek 20ak utakmica, dobijajući šansu na kašikicu. Ipak, put ga je odveo u Francusku - u Lens. Ni tamo se nije naigrao, ali je 2008. odigrao najbolji potez u karijeri. Prelaskom u Brisel konačno je dobio pravu šansu. Na 42 utakmice postigao je 28 pogodaka. Naravno to nije promaklo bogatom Anderlethu koji ga je ubrzo kaparisao. 2011. godine za Anderleht beleži nekih 10-ak utakmica, koji ga zbog velike konkurencije šalje na pozajmice. Ređali su se Kortjirk (34 utakmice/11 golova), Beršot (9/3) i od ove sezone Wasland-Beveren. Saigrač je našem Oumaru Abubakaru, ujedno i konkurencija. Ovog vikenda Dada je postigao 3 gola Monsu. Ne znam da li ste gledali kako igra Beveren? Često se desi da tri pogotka ne postignu u 6 utakmica. Ovog vikenda ipak nije bilo tako. Nažalost, zbog autorskih prava nisam uspeo da nađem golove, ali to i nije toliko bitno. Ono što mi neverovatno bode oči je stručnost vrle uprave da ne vidi igrača koji u Belgiji (koja je ruku na srce minimum koplje iznad naše lige) postigao preko 50 golova na preko 100 utakmica. Ne znam, jednostavno ne znam. Verovaću da ga nisu primetili zato što je nizak samo 1,98 i igra na poziciji napadača. Evo nešto bajato, uživajte.







Francuska
Bastia - Bordeaux 1:0
Arles - Troyes 3:0

Miloš Krasić zamenjen je u 50. minutu susreta. Interesantno je da u Bastiji ne igra uvek na desnom krilu, već ga često trener vraća malo više nazad u vezni red. Sva tri boda ostala su na Korzici. Danijel Aleksić nije bio na spisku licenciranih igrača, baš kao i na prethodnim susretima. On se trenutno nalazi na pozajmici u Arlesu, ali je i tamo zabeležio tek jedan meč.

Italija
Udineze - Lacio 2:3
Atalanta - Kaljari 1:0


Mučan vikend za naše bivše golmane na Čizmi. Željko Brkić branio je svih 90 minuta, ali je imao peh, da ne kažem kiks kod drugog pogotka Lacijala. Lopta se nakon njegovog boksovanja odbila od njegovog saigrača Lazarija i završila iza njegovih leđa. Udine je imao sve, dva puta su vodili, još kod 1-0 imali igrača više, ali su bodovi otišli u Rim. Golove sa tog meča možete pogledati OVDE. Vlada Avramov vratio se među stative nakon dva meča provedena na klupi. Imao je jednu odličnu intervenciju koju možete pogledati na skraćenom SNIMKU sa utakmice. Kaljari je bio bolji tokom celog meča, ali je Atalanta imala više sreće i bodovi su ostali u Bergamu.

Australija
Sydney - Central Coust Marines 0:1

Ranko Despotović igrao je svih 90 minuta, ali ni to nije pomoglo Sidneju da dođe bar do boda.

Španija
Elche - Rayo Vallecano 2:0

Miroslav Stevanović se nalazi u traženju nove sredine za pozajmicu. Ako je verovati novinarima vraća se na Balkansko poluostrvo, a kao najozbiljniji kandidat se pominje Sarajevo.

Grčka
Panaitolikos - Panthrakikos Komotini 3:1
Pas Giannina - Kalloni Lekanopedio 1:2
Veria - Panatinaikos 1:3

Milan Bojović ušao je u igru u 79. minutu susreta. Rezultat na semaforu je bio 1:1, ali se napadačka taktika isplatila već nakon par minuta susreta. Kod drugog pogotka išao je centaršut na Bojovića, dva igrača su intervenisala, ali se lopta odbila na volej do Bojketovog kolege i "prangijom" sa 20+ metara domaćini su stigli do preokreta na ovoj utakmici. U 91. minutu Bojke je zabeležio novu asistenciju proigravši Wilfreda Dalmu koji je zapečatio sudbinu Pahthrakikosa. Više nego odličan učinak za desetak minuta. Brana Ilić igrao je svih 90 minuta, ali je Janjina neočekivano poražena na svom terenu od Kalonija. Nisam siguran da li je pogodak postigao Brana Ilić ili upisani Noa Akoste, a vi prosudite sami. Igrao se 11. minut susreta kada je Brana fantastično reagovao na odličan centaršut i trzajem glavom naterao golmana Kalonija na paradu. Ostaje misterija da li je lopta već nakon Braninog udarca prešla gol liniju, ali da ne bude žalbe pobrinuo se Noa Akoste koji je sproveo loptu u gol. Na osnovu veoma šturih informcija i veoma lošeg grčkog jezika rekao bih da je Aleksandar Katai ušao u igru u drugom poluvremenu susreta sa Panatinaikosom.












Belgija
Beveren - Mons 4:1

Abubakar Oumaru je i dalje povređen.

Holandija
Twente - Heracles 3:1

Fantastična utakmica Dušana Tadića. Najpre je asistirao Promsu za 1-0, da bi osigurao pobedu golom "sa kreča". Sve to možete pogledati OVDE.

Kipar
AEL - Omonia 3:1
Doxa - Anortozis 1:6

Andrija Kaluđerović se odlično snašao na Kipru. Novo kolo, novi pogodak. U 51. minutu susreta odlično je reagovao na centaršut i doveo AEL u vodstvo od 2:0. I u kolu pre toga zabeležio je fantastičnu partiju uz pogodak i asistenciju. Golove sa tog meča možete pogledati OVDE.
Nemam informacija da li je igrao Savo Pavićević za Anortozis, ali mi se čini da je učestvovao u akciji kod trećeg pogotka njegovog tima, pa sami prosudite.










Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...