Vesti / Aktuelno / Ratko Butorović ponovo predsednik FK Vojvodina

Ratko Butorović ponovo predsednik FK Vojvodina02.06.2009. 00:39

Autor: budababa(0)
N

a dnevnom redu redovne skupštine FK Vojvodina održanoj u amfiteatru SPC "Vojvodina" bile su dve tačke: izveštaj o poslovanju kluba u proteklom periodu i tačka "razno".

Predsednik Vojislav Gajić istakao je da je napravljen solidan uspeh osvajanjem drugog mesta u domaćem šampionatu, kao i da klub dobro posluje, uprkos pojedinim "uličnim špekulacijama" da se Vojvodina nalazi u dugovima, te da se na računu kluba nije ništa bitnije promenilo od poslednjeg izveštaja u martu. Finansijski izveštaj usvojen je jednoglasno, a za reč se povodom te teme javio Ratko Butorović, kome je skupština jednoglasno odobrila da joj se obrati, s obzirom da nije član iste.

Gospodin Butorović istakao je da je zadovoljan radom uprave kluba i zahvalio se predsedniku Gajiću na naporima uloženim u funkcionisanje kluba u prethodnom periodu. Predsednik Gajić zahvalio se na ovim rečima i pozvao Butorovića da izađe za govornicu i odgovori mu na pitanje da li je on (Gajić) ispunio sve što su se dogovorili pre početka saradnje, na šta je gospodin Butorović kratko ogovorio: "I više od toga".

Uz lepe reči na obe strane, predsednik Gajić je izjavio "da se malo umorio" od svih obaveza, te da će ispoštovati raniji dogovor po kojem će, ako se to ikada desi, prepustiti mesto predsednika gospodinu Butoroviću, te ga je predložio za novog predsednika kluba.

Odluka je doneta jednoglasno, uz ovacije u sali, a novi predsednik kluba, Ratko Butorović, zahvalio se prisutnim članovima na podršci, ali i još jednom (sada već) bivšem predsedniku Gajiću i njegovom timu, istakavši da ne veruje da će moći da bude uspešniji od njega u vođenju kluba rečima: "Ti ćeš uvek biti prvi".

Novi predsednik izrazio je zadovoljstvo što je sve proteklo mirno i gospodski, onako kako je u Vojvodini oduvek i bilo, te je izneo svoju konstataciju da Vojvodina ima najbolje fudbalere i najbolje navijače, što mora doneti uspeh u budućnosti.

Sednica je ovom tačkom dnevnog reda okončana, a akteri su nastavili druženje u holu Spensa u dobroj atmosferi, bez ikakvih vidljivih podela na dobitnike i gubitnike, a u hotelu "Park" je upriličen svečani koktel kojim je spuštena zavesa na redovnu skupštinu kluba.

Inače, pojedini mediji javljaju da bi novi trener mogao da postane Bobi Stepanović.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...