Vesti / Fragmenti prošlosti / Sećanja: Nerešeno sa zvezdom, preminuo dr Kosta Hadži

Sećanja: Nerešeno sa zvezdom, preminuo dr Kosta Hadži02.01.2014. 10:36

Autor: fkv.com Team(1)
U

boju za jesenju titulu, fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde odmerili su snage 6. oktobra 1971. godine.

Utakmica je imala dva različita poluvremena: u prvom bila je manje-više monotona, a u drugom — veoma interesentna, iako nije bilo nijednog gola. Tako se može reći da očekivanja preko 20.000 gledalaca ipak nisu izneverena, iako nije bilo golova. Vojvodina je bila bliža pobedi ali gol Nikezića je poništen zbog navodnog faula. U redovima Novosađana najviše su se istakli golman Kovačević i Josip Zemko.

Vojvodina: Kovačević 8, Zemko 8, Jovanović 7, Vukašinović 6, Brzić 7, Rutonjski 6, Lerinc 7, Perazić 8, Kustudić 5, Nikezić 8, Ivezić 5.

Crvena zvezda: Dujković 7, Keri 7, Krivokuća 7, Antonijević 7, Bogićević 7, Pavlović 8, Novaković b, Karasi 5. Filipović 5, Aćimović 7, Džajić 8.

Gledalaca preko 20.000. Sudija Tauzes (Ljubljana).

Na ovom meču ostvaren dotadašnji najveći prihod od ulaznica u istoriji sportskog Novog Sada. Prodato je ukukpno 21462 ulaznice a inkasiran je prihod 432.500 dinara.

Istog dana stigla je vest da je posle teške i duge bolesti preminuo jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik FK Vojvodina, dr Kosta Hadži. Iako je od njegove smrti prošlo više od 42 godine, ni klub ni šira društvena zajednica nisu na dostojan način uspeli da se oduže ovom sportskom i ljudskom velikanu Novog Sada. Nadajmo se da će Grad Novi Sad smoći snage da u ovoj godini velikog Vojvodininog jubileja napravi i postavi spomenik dr Kosti Hadžiju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Malbašić6
Owusu Bempah3
Subotić3
Mihajlović2
Cebara1
Jovančić1
Avramovski1

Igrač sezone
Rockov11
Malbašić7
Planić7
Vukasović4
Kojašević3
da Silva Alves2
Jovančić2
Owusu Bempah2
Bureković2
Avramovski2

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...