Vesti / Crveno-bela planeta / Presek polusezone

Presek polusezone25.12.2013. 13:19

Autor: limanfkv(6)
U

poslednjoj "crveno-beloj planeti" pravimo presek učinka naših bivših igrača u inostranstvu u ovoj polusezoni, kao i šta su oni koji su igrali uradili minulog vikenda.


Francuska
Bastija - Montpellier 0:0
Arles-Avignon - Tours 1:0

Miloš Krasić u igru je ušao u 55. minutu susreta, ali ni to nije bilo dovoljno da Bastija savlada Monpeliera. Do sada je postigao 2 gola na 13 susreta. Čini se da je uspostavio dobru vezu sa navijačima na Korzici, ako je suditi po pesmama nakon njegovih golova.
Prvi gol baš u njegovom stilu protiv Lorijena





A evo i pogotka protiv Evijana






Danijel Aleksić poslat je iz redova Sent Etjena na pozajmicu u drugoligaša Arles. Ni tamo se nije snašao. Samo jednom je igrao svih 90 minuta, a najčešće ne ulazi u 18.

Italija
Cagliari - Napoli 1:1

Izgleda da je Vlada Avramov konačno dobio šansu, u svojoj 34. godini, da se ustali na golu nekog italijanskog prvoligaša. U golmanskom svetu kao da ide po onoj narodnoj poslovici "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" pa je tako bio slučaj i sa Vladom. Prvi golman Kaljarija, i član italijanske reprezentacije, Agaci zaradio je suspenziju koja će trajati do juna 2014. godine (nisam ispratio zbog čega), pa ćemo Vladu verovatno gledati cele sezone među stativama. Za sada mu više nego odlično ide. Branio je na poslednjih 6 utakmica, primio je 5 golova, ali Kaljari još nijednom nije izgubio sve bodove kada je Vlada na golu. Kako je Vlada "spustio roletnu" u Rimu možete pogledati na prvom snimku, dok vas na drugom očekuje gol koji je primio od Iguaina sa bele tačke i kako je to izgledalo iz ugla Napolitanaca.













Livorno - Udineze 1:2

Željko Brkić se oporavio od povrede i ponovo je zauzeo svoje mesto među stativama. Redovno brani u poslednjih 8 utakmica. Udineze je slavio za vikend protiv Livorneza, a golove sa tog meča možete pogledati ovde.
Slika
Inače, ono što mi je zapalo za oko je da bi Brka mogao da ima vrlo ozbiljnu konkurenciju u klubu. Mladi 18-godišnji Simone Scuffet. Branio je boje Italije na prvenstvu kadeta i prosto nisam mogao da verujem da neko takav ima samo toliko godina. Mislim da ima sve predispozicije da bude novi Điđi Bufon, iako po građi više podseća na Handanovića.

Albanija

Partizani - Besa Kavaje 3:1

Da li ste znali da Vlada Buač igra u Partizanu? Ja, iskren da budem, nisam do danas. Vlada Buač nastavlja svoju avanturu, nakon Nima (Francuska), proveo je po sezonu u BSK Borči, kazahstanskom Altaju, dok sada brani boje Partizana iz Tirane. Partizani su drugi na tabeli iza Skenderbega, a Vlada igra svaku utakmicu, mada često meč počinje sa klupe. Prošlog vikenda odigrao je svih 90 minuta.

Australija

Vellington - Sidney 1:0

Kao što je već pisano ranije, Ranko Despotović je nakon Japana, novo uhlebljenje našao u dalekoj Australiji u fudbalskom klubu Sidnej. Sigurno je čast igrati pored jednog od najboljih fudbalera svih vremena Aleksandra Del Pjera. Ranko se naravno snašao i u novoj sredini. Već na debiju postigao je odlučujući pogodak u 93. minutu susreta. Do sada je postigao 3 gola na 5 utakmica.
Gol na debiju 00:50





Gol protiv Njukasla 3:22





Gol protiv Melburna 1:29






Poljska

Zawisha - Leh 2:2

Dimitrije Injac je dete Vojvodine. Davne 1996. godine, sa svojih 16 godina prešao je iz redova Kikinde u FK Vojvodinu i tu ostao do 2005. Ali samo formalno pošto je za Staru Damu odigrao svega 3 utakmice. Ostale godine proveo je na pozajmicama u Kabelu i Bečeju. Vojvodina se još jednom pokazala kao prava maćeha svojoj deci i Mita tek preko Slavije iz Srpskog Sarajeva odlazi u Leh, za koji je igrao preko 150 puta. Koliki je trag ostavio u jednom od najvećih klubova Poljske govori i to da su ga sa 33 godine vratili u klub nakon jednogodišnje epizode u Poloniji. Ove sezone upisao je 4 nastupa. Igra na poziciji zadnjeg veznog.

Nemačka

HSV-Mainz 2:3
Borussia Monchengladbach - Wolfsburg 2:2


Gojko Kačar nije nastupao ove polusezone za HSV. Uglavnom je igrao za Hamburger II koji se takmiči u trećoj ligi, gde je upisao 2 gola i jednu asistenciju. Kako god, Gojko ima prlično jak ugovor koji traje do juna 2015 godine, a videćemo da li će do tada menjati klub. Inače za oko mi je zapala lista povreda, koja noćna mora.
Slika
Volsfburg je upisao bod na gostovanju u Menhengladbahu. Slobodan Medojević je prvi put zamenjen posle 6 kola u kojima je upisivao svih 90 minuta. U Menhengladbahu igru je napustio u 72. minutu susreta. Svi se nadamo da će ovaj vredni radnik nastaviti da upisuje sve 90-ice u svoj fudbalski indeks.

Ukrajina

Damir Kahriman, branio je gol u kontinuitetu tokom cele polusezone poslednjeplasirane Tavrije.

Holandija

RKC - Twente 1:1
Dušan Tadić nastavlja po starom u Holandiji. Na 17 utakmica ove polusezone ima 7 pogodaka uz isto toliko asistencija. Ugovorom je vezan za Tvente do leta 2015. godine, tako da treba očekivati skorašnji prelazak u neki bolji klub i ligu. Stekao sam utisak da se polako oseća zasićenje i nadam se da će Duća uskoro promeniti sredinu. Tvente je jedan od brojnih kandidata za titulu. Uživajte u veštinama Duće Tadića iz prethodne sezone u ovom sedmominutnom videu.






Španija
Elche - Malaga 0:1

Miroslav Stevanović postat je na jednogodišnju pozajmicu u Elče. Nažalost, tamo gotovo uopšte ne dobija šansu. Upisao je svega stotinjak minuta na 3 utakmice. Uglavnom nije ni u 18 igrača. Velika katastrofa za ovog igrača i nadam se da će na zimu promeniti nešto sa pozajmicama jer je bio veliki kandidat za odlazak na SP u Brazilu. Mislim da bi za njega u ovom trenutku bilo odlično kada bi se vratio i kod nas na šestomesečnu pozajmicu, samo da igra. Srećno Čupo!

Belgija
Beveren - Lirs 3:1

Abubakar Oumaru se povredio pre tri kola i od tada nije u sastavu. Na meču protiv Šarloa napustio je teren u 82. minutu, a čini mi se da su stradale prepone. Beveren je jedan daleko ispod prosečan tim i čini se da se Abu nije snašao tamo.

Gruzija
U Gruziji sve po starom. Dinamo ubedljivo prvi, Mereba pruža odlične partije, na 16 utakmica postigao je 4 gola uz 5 asistencija. Jedino što je novo u Gruziji je da Mereba nije više jedini naš bivši igrač koji tamo nastupa pošto mu se pridružio i Adjuru koji brani boje Zestafonija. Standardan je u svojoj ekipi.

Tajland
Mario Djurovski i dalje je u Muangthongu. Čisto da se podsetimo malo ove "kvalitetne budale".






Makedonija
Vlatko Grozdanovski vratio se u rodnu Makedoniji. Poslednjih 6 meseci proveo je u Vardaru i postigao 2 gola na 13 utakmica.

Norveška
Danijel Mojsov, imao je odličnu polusezonu u Branu. Bran je završio na 8. mestu, a Mojsov je igrao skoro svaku utakmicu po 90 minuta. Uspeo je čak i da postigne jedan pogodak koji možete videti ovde na 2:09.






Kipar
Savo Pavićević je standardan u Anortozisu.

Brazil
Ne znam kakav je status Seržinja Grina u našem klubu, ali on već dva meseca nastupa za brazilsku Criciumu. Na 4 meča odigrao je po 90 minuta. Tamo je šampionat završen.

Bosna i Hercegovina

Nemanja Bilbija nalazi se u Sarajevu. Imao je neke povrede stoga nije ni nastupao previše.

Milan Jovanović je i dalje bez angažmana, baš kao i Milan Stepanov. Nije mi poznato sta se dešava sa Yao Antwijem, ukoliko neko zna neka napiše u komentarima. Inače jedna od najvećih prevara velikih magova koja je bila u našem klubu - Alen Stojka, član je izvesnog Targu Muresa, drugoligaša iz Rumunije. Uspeo je da zabeleži čak dva nastupa tamo. Zadnju informaciju koju imam o Judžinu Sepuji je da se nakon Jedinstva iz Bjelog Polja preselio u Tadžikistan u ekipu Istiqlol Dushanbe.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...