Vesti / Crveno-bela planeta / Solidan vikend bivših Vojvodinaša

Solidan vikend bivših Vojvodinaša16.12.2013. 11:05

Autor: budababa(1)
Foto: tatts.com
Foto: tatts.com
P

olako se privode kraju polusezone u svim šampionatima na evropskom kontinentu, a brojna crveno-bela kolonija ostavlja zapažen trag na zelenim pravougaonicima. Dosta bivših Vojvodinaša je odigralo ceo meč za svoje klubove, neki su pogađali u metu, a za neke je evidentno da bi im promena sredine dobrodošla kako ne bi pali u fudbalski zaborav.

Slobodan Medojević pretvara se u nezamenjiv šraf u mašini Volfsburga, koji je neporažen u prvenstvu još od 5. oktobra. Oni su za vikend pobedili Štutgart sa 3:1, a Meda je proveo svih 90 minuta na terenu, zaradivši na trećini meča žuti karton. „Vukovi“ su ovom pobedom stigli do petog mesta Bundeslige, te ozbiljno konkurišu za učešće u Ligi Šampiona naredne sezone.

Gojko Kačar nije bio u protokolu za meč koji je njegov Hamburger odigrao na Alijanc Areni. Prema očekivanjima, Bajern je trijumfovao sa 3:1.

Željko Brkić branio je gol Udinezea protiv Torina, ali nije uspeo da sačuva mrežu, pa je domaćin poražen sa 0:2. Golove možete pogledati na sledećem linku:

Udineze-Torino 0:2

Svoj posao na golu korektno je odradio Vlada Avramov, čiji je Kaljari ostao neporažen na gostovanju Parmi. Meč je završen bez golova, a ovo je Kaljariju bio peti uzastopni prvenstveni meč na kojem nisu osetili gorčinu poraza.







Dušan Tadić nastavlja da teroriše protivničke odbrane u Holandiji. On je zapečatio sudbinu gostiju na utakmici Tvente-G.A. Eagles, postigavši fantastičan gol iz slobodnjaka. Kako je to izgledalo sa tribine stadiona pogledajte ovde:







Miloš Krasić proveo je meč između Lila i Bastije na klupi za rezerve. Njegova ekipa je, uprkos ranom vođstvu, poražena sa 2:1.

Istim rezultatom poražen je i Elče Miroslava Stevanovića, koga nije bilo u konkurenciji za sastav gostiju protiv Levantea.

Abubakar Oumaru oporavlja se od povrede, što je bio glavni razlog njegovog izostanka iz prvih osamnaest na gostovanju Vasland Beverena ekipi Mehelena. U „derbiju“ donjeg dela tabele, gosti su uspeli da izbegnu poraz (0:0) i sačuvaju kolike-tolike šanse za opstanak, iako su čitavo drugo poluvreme odigrali sa igračem manje u polju.

Ranko Despotović doživljava drugu fudbalsku mladost u dresu Sidneja. On je ponovo bio strelac za svoj tim, ovoga puta protiv poslednjeplasiranog tima, Melburn Harta. Za sada tandem Del Pjero-Despot funkcioniše besprekorno, a upravo njihovim golovima Sidnej je stigao do pobede od 2:1. Trenutno su treći na tabeli, a potera za prvoplasiranim Brizbejnom se nastavlja. Rankov gol i ostale interesantne detalje meča možete videti ovde:







Nakon tri vezana poraza, Janina Brane Ilića je konačno slavila sa 2:0 na svom bunjištu protiv Ergotelisa. Brana je zamenjen pred sam kraj meča, kada je rezultatski sve već bilo rešeno.

Milan Bojović zaigrao je poslednjih petnaestak minuta za sastav Panetolikosa na gostovanju protiv Verie. Ušao je kao „džoker“, pri vođstvu domaćih od 1:0, ali njegova ekipa nije uspela da postigne gol i izbegne poraz.

Aleksandar Katai odigrao je ceo meč za Platanias protiv Ksantija, učestvovavši time u ubedljivom trijumfu svoje ekipe od 3:0.

Đorđe Čotra je upisao novih 90 minuta u dresu Zaglebja, koji je poražen od Krakovije sa 2:0.

Vojo Ubiparip nije se pojavio ni na terenu, ni na klupi, u utakmici koju je njegov Leh Poznanj odigrao u gostima protiv Zavise. Meč je završen nerešenim rezultatom 2:2.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...