Vesti / Crveno-bela planeta / Golovi Dobrića i Koraća

Golovi Dobrića i Koraća03.11.2009. 20:41

Autor: Limanfkv(0)
www.vasassc.hu
www.vasassc.hu
R

USIJA

CSKA Moscow [1 - 0] Terek Grozny
Miloš Krasić (CSKA Moscow) igrao je svih 90 minuta. Iako dosta zapaženiji nego inače retko je dobijao lopte od svojih saigrača, zbog čega se često i bunio. CSKA se propisno ispromašivao na ovom meču, pa je pred kraj susreta umalo i bio kažnjen, ali gosti iz Groznog , takođe, nisu bili najprisebniji u završnici. Meč je rešen u 4. minutu utakmice golom Necida.

Dynamo Moscow [0 - 0] Amkar Perm
Joce Tanasijevića(Dinamo) nije bilo u kombinaciji za ovaj meč. Predrag Sikimić (Amkar) šansu je dobio tek u 87. minutu.

Saturn [1 - 0] Khimki
Nenad Nastić (Himki) nije bio u kombinaciji za meč.

II LIGA

Vityaz Podolsk [1 - 0] Shinnik Yaroslavl
Novi poraz Šinjika koji najverovatnije znači da će i dogodine tavoriti u 2. ligi. Milan Vještica (Šinjik) i ovaj put je izgubio živce, pa je u 82. minutu morao da napusti meč zbog sukoba sa sudijom.

ŠPANIJA

Malaga [0 - 1] Valencia
Novi poraz Malage. Ovaj put skalp im je skinula Valensija golom Navara u 69. minutu. Milan Stepanov (Malaga) igrao je svih 90 minuta i zaradio još jedan žuti karton. Odbrana Malage bila je na velikim mukama da zaustavi brze napadače gostiju (pre svega Vilju) i pravo je čudo da više lopti nije završilo u mreži Malage.

Salamanca [0 - 1] Girona
Ranko Despotović (Salamanka) nije igrao.

UKRAJINA

Tavriya Symferopol [2 - 1] Dnipro D'petrovsk
Slobodan Marković (Tavrija) igrao je svih 90 minuta.Zaradio je i novi žuti karton. Iako su gosti bili izraziti favoriti, a i bolji protivnik na ovom meču u Dnjepar su vratili bez bodova. U poslednjih 10 minuta susreta Tavrija je, najpre izjednačila, a potom i postigla pobedonosni pogodak u zaostalom vremenu. U međuvremenu, Tavrija se pobedom nad Obolonom plasirala u polufinale kupa.

MAĐARSKA

Nyiregyhaza [0 - 1] Budapest Honved

Igor Bogdanović (Niđerhaza) igrao je svih 90 minuta, po svemu sudeći poslednjih u tom dresu. Iz kluba su najavili da će sa nekoliko igrača raskinuti ugovore, a u taj krug ušao je i Igor.

Debrecen [1 - 2] Ujpest
Lorant Olah (Debrecin) nije igrao. Ujpešt je sa dva gola iz penala slavio u derbiju ovog kola.

Vasas Budapest [2 - 4] Videoton
Ni gol Saše Dobrića (Vašaš) nije pomogao da se skine skalp lideru. Igrao se 78. minut kada je Dobrić fantastičnim golom glavom doveo svoj tim u vodstvo od 2:1, ali je usledio paklen finiš Fehervara u čijim redovima nije bilo Ilije Radovića.

MTK Budapest [0 - 0] Gyor
Bojana Nezirija (Đer) nije bio u kombinaciji za meč.

NEMAČKA

Borussia Dortmund [2 - 0] Hertha BSC
Herti ove sezone nikako da krene. Ni promena trenera nije donela ništa novo. Nakon ovog kola Herta je zakovana za dno sa samo 4 boda. Gojko Kačar igrao je svih 90 minuta, ali se uklopio u sivilo ekipe iz Berlina. Iako je igra na nešto višem nivou nego pod Favrom, i dalje je to miljama daleko od prošlogodišnje igre Herte koju, po svemu sudeći, očekuje paklena borba za opstanak.

GRČKA

Kavala [3 - 0] Panthrakikos Komotini
U trijumfu Kavale nad Pantrhrakikosom učestvovala su oba naša bivša fudbalera. Savo Pavićević zabeležio je i asistenciju kod 2. pogotka, a mesta u timu bilo je i za Aleksandra Popovića.

AUSTRALIJA

Perth Glory [1 - 2] Melbourne Victory

Branko Jelić (Perth) nije igrao.

ITALIA

Fiorentina [3 - 1] Catania
Vlada Avramov presedeo je meč na klupi.

TURSKA

Antalyaspor [1 - 1] Bursaspor
Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Mouscron [0 - 0] Standard Liege
Milan Jovanović(Standard) igrao je ceo meč. Dosta slaba igra kako Jovanovića, tako i celog tima. A Lane je propustio i šansu par minuta pred kraj da reši pitanje pobednika, ali se propisno obrukao.

HOLANDIJA

SC Heerenveen [3 - 0] Den Haag
Igor Djurić (Herenven) nije igrao.

SLOVENIJA

Nova Gorica [4 - 3] Interblock
Dragan Žilić (Gorica) branio je i na ovoj utakmici. Konačno pobeda Gorice, iako je Žilić savladan čak 3 puta.

FRANCUSKA

Nimes [1 - 1] Arles
Miodrag Stošić (Nimes) proveo je svih 90 minuta na terenu. Ovaj put šansu je dobio i Vladimir Buač (Nimes). Ušao je u igru u 73. , a Nim je do boda stigao u zaostalom vremenu.

CRNA GORA

Zeta Golubovci [2 - 1] FK Lovcen
Žarko Korać (Zeta) bio je strelac oba pogotka za Zećane. Prvi gol postigao je u 35. sa bele tačke, dok je drugi put bio precizan u 53. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...