Vesti / Crveno-bela planeta / Avramov ukrotio vučicu, Tadić „po starom“, Despotov debi iz snova

Avramov ukrotio vučicu, Tadić „po starom“, Despotov debi iz snova27.11.2013. 11:05

Autor: budababa(1)
Vlada Avramov je blistao u Rimu
Vlada Avramov je blistao u Rimu
K

ako se bliži finiš prvog dela prvenstva u evropskim i svetskim ligama, tako gledamo sve zanimljivije utakmice širom meridijana. U nekima od njih zapaženu ulogu odigrali su igrači koji su nekada nosili crveno-beli dres, kojima je ova rubrika i posvećena. Krenimo redom…

Vlada Avramov blistao je na gostovanju protiv Rome, koja je bila izraziti favorit u ovom meču i taj epitet bi verovatno i opravdala da na golu nije stajao nekadašnji golman Vojvodine. Vlada je skinuo nekoliko zicera i par teških šuteva iz daljine, pa je uz njegove bravure Kaljari ostao neporažen (0:0). Kakav je bio njegov nastup na ovom meču dovoljno govori i činjenica da je Avramov proglašen za igrača 13. kola Serije A. Čestitamo!

Svoju mrežu sačuvao je i Željko Brkić protiv Fiorentine, koju je njegov Udineze dobio minimalnim rezultatom. Brka je imao dve bitne odbrane pri rezultatu 0:0, kada je zaustavio neugodne šuteve Kvadrada i Akvilanija. Nagrada za ove odbrane naišla je nekoliko minuta kasnije, kada su domaćini postigli gol koji je, ispostavilo se, rešio pitanje pobednika.

Naš dvojac u Nemačkoj imao je polovičan učinak proteklog vikenda. Slobodan Medojević zabeležio je još jedan nastup od starta za Volfsburg na gostovanju Nirnbergu (1:1) i proveo na terenu svih 90 minuta. Gojko Kačar je bio na klupi za rezerve u pobedi njegovog Hamburga nad Hanoverom (3:1).

Dušan Tadić nastavlja da igra u odličnoj formi. On je u pobedi Tventea protiv Brede zabeležio gol (iz penala) i asistenciju, za konačnih 5:2. Bio je to njegov šesti pogodak i šesta asistencija u tekućem prvenstvu.







Bastija Miloša Krasića još ne zna za pobedu u osam utakmica na gostujućim terenima. Ovaj put, ipak, izvukli su remi protiv poslednjeplasiranog Sošoa (1:1). Miloš je igrao do 67. minuta, kada je zamenjen. Nažalost po njegov tim, domaćini su nekoliko minuta kasnije izjednačili i izvukli remi.

Nastup kao starter zabeležio je konačno i Miroslav Stevanović u dresu Elčea. Domaćini su nakon nekoliko utakmica bez trijumfa zabeležili pobedu protiv Valensije (2:1) i malo odmakli od zone ispadanja. Inače u donjem delu tabele vlada velika gužva, a podatak da je razlika između šestoplasiranog i devetnaestoplasiranog tima svega 8 bodova dovoljno govori koliko će biti zanimljiva borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Boske je, inače, zamenjen u 54. minutu meča.

Abubakar Oumaru nastavlja da živi svoj fudbalski „košmar“ u dresu Beverena. Novi poraz, ovaj put protiv Genta (2:0), još više ih udaljava od zone spasa (trenutno su pretposlednji, sa šest bodova zaostatka za prvim timom iznad crte). Abu je odigrao 80 minuta za goste, ne uspevši ni ovaj put da postigne pogodak i „skine mrak“ u prvenstvenim mečevima.

Starter je bio i Georgi Merebašvili protiv Dila Gorija. Njegov Dinamo iz Tbilisija nije opravdao ulogu favorita i odigrao je „samo“ 1:1 pred svojom publikom. Uprkos tome, oni i dalje čvrsto drže prvu poziciju gruzijske lige. Mereba je na terenu proveo minut više od Krasića, ukupno 68.

Aleksandar Katai upisao je nastup za Platanias, ali to nije pomoglo njegovoj ekipi da izbegne poraz na gostovanju u Kaloniju protiv istoimenog tima (1:0). Katai je zamenjen u 68. minutu meča.

Solidan vikend naših začinio je Ranko Despotović na svom debiju za Sidnej. On je ušao kao „džoker“ sa klupe i svojih pola sata šanse savršeno iskoristio. U trećem minutu nadoknade iskoristio je pas svog saigrača i preciznim šutem rešio pitanje pobednika i doveo domaću publiku u delirijum. Pobedom protiv Velingtona (2:1), Sidnej se probio na četvrto mesto u šampionatu. Rankov gol možete videti na snimku na 5:25.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...