Vesti / Crveno-bela planeta / Mlak vikend "gastarbajtera"

Mlak vikend "gastarbajtera"13.11.2013. 12:02

Autor: fkv.com Team(2)
P

rotekli vikend nije bio previše sjajan za bivše Vojvodinaše u inostranstvu. Neki su bili starteri, neki na klupi, a neki ni među prvih 18. U strelce se niko nije upisao, pa se može reći da su se "gastarbajteri" ukolpili u rezultatsko sivilo svog bivšeg kluba.

Slobodan Medojević ustalio se u timu Volfsburga i ponovo je bio starter, ovog puta protiv Borusije iz Dortmunda. „Vukovi“ su slavili sa 2:1, a Boba je proveo ceo meč na terenu.

Gojko Kačar nije bio ni na klupi u goleadi koju su priredili Leverkuzen i Hamburger, gde su domaćini trijumfovali sa 5:3.

Željko Brkić ponovo je bio među stativama na gostovanju protiv Katanje. Savladan je u 30. minutu iz penala, što je bilo dovoljno domaćinima za pobedu. Pogodio je stranu u koju će Lopez šutirati, ali je bio „kratak“. Udinezeu je to bio drugi uzastopni poraz i trenutno tavore na sredini tabele.

Dušan Tadić i dalje je nezamenljiv šraf u mašini Tventea, pa je i ovaj put proveo ceo meč na zelenom pravougaoniku. Na neugodnom gostovanju Cvoleu, Tvente je remizirao 1:1, pa sada za vodećim Viteseom zaostaju tri boda. Toj činjenici, između ostalog, mogu da „zahvale“ i tome što u poslednje četiri utakmice nisu zabeležili trijumf.

Miroslav Stevanović napokon je, posle dužeg vremena, „osetio“ teren u takmičarskoj utakmici. Ušao je kao zamena u 82. minutu meča na gostovanju Hetafeu, gde je njegov tim izborio remi – 1:1. Da li je ovo najava njegovog povratka u formu u finišu jesenjeg dela šampionata – videćemo u narednim nedeljama.

Miloš Krasić čuva mesto u startnoj postavi Bastije, koja igra toplo-hladno. Kod kuće dobijaju, a na strani gube utakmice. Ovaj vikend su ugostili Ren i pobedili 1:0. Miloš je igrao od početka i zamenjen je u 76. minutu susreta.

Danijel Aleksić, koji je na pozajmici iz Sent Etjena, nema mesta u timu Arles Avinjona, francuskog drugoligaša. U pobedi domaćeg tima nad Brestom od 1:0, nije ga bilo ni na klupi.

Ranko Despotović novi je član australijskog Sidneja. On je potpisao ugovor do kraja sezone, a društvo u špicu praviće čuvenom Alesandru Del Pjeru. Takođe, u istom timu igra i Nikola Petković, koji je bio starter u pobedi od 3:2 protiv Melburna. Petković je uspeo da zaradi i žuti karton na ovom meču.

Abubakar Oumaru muku muči od prelaska u Belgijski Beveren. Trenutno su u zoni ispadanja, sa svega jednom pobedom u prvih 15 kola. Za vikend su poraženi od Varegema sa 2:0, a Abu je zamenjen u 80. minutu meča.

Mario Đurovski završio je sezonu sa svojim klubom kao drugi, sedam bodova iza prvoplasiranog tima. U poslednjem meču sezone, odigrali su 2:2 kod kuće sa Čainatom, pri čemu je „Super Mario“ proveo svih 90 minuta na terenu.

Georgi Merebašvili črvsto drži poziciju broj 1 u prvenstvu Gruzije sa svojim Dinamom iz Tbilisija. Ovaj vikend su slavili na teškom gostovanju protiv Zestafonija (1:2), a Mereba je u igru ušao kao zamena u 78. minutu meča.

Damir Kahriman sačuvao je svoju mrežu na gostovanju Zorji (0:0), što može biti najava malo boljih dana za Tavriju, koja je poslednjeplasirana na tabeli, ali je u poslednja dva meča uzela 4 boda.

Danijel Mojsov brani boje norveškog Brana, a ovaj vikend savladali su Tromzo kod kuće sa 4:1. Mojsov je zamenjen u zaustavnom delu meča, kada je sve već bilo rešeno. S obzirom da im je ovo bio poslednji meč u šampionatu, pobeda im rezultatski nije mnogo značila, budući da su šampionat završili na osmom mestu.

Milan Stepanov i dalje traži klub, nakon odlaska iz turskog Mersina na leto.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...