Vesti / Utakmice / Voša ponovo „prosula“ 2:0

Voša ponovo „prosula“ 2:010.11.2013. 15:29

Autor: fkv.com Team(2)
N

ije fudbalerima Vojvodine bila dovoljna opomena to što su prošlog vikenda ispustili vodstvo protiv Kragujevčana od 2:0, već su to isto ponovili i ove subote. Ovaj put, ceo plen im je na svega trećinu sveo Javor, koji je sigurnih 2:0 domaćih na poluvremenu u 90. minutu preinačio na konačnih 2:2.

Gledali smo dva totalno različita poluvremena, prvo u kojem je Voša dominirala, pravila lepe akcije i stvarala šanse, a dve od njih su u pogotke pretvorili Kaluđerović i Vranješ. Prvi je bio strelac nakon gužve u kaznenom prostoru nakon kornera, a drugi nakon fenomenalnog pogotka iz slobodnjaka sa nekih 25 metara. Mogla je prednost biti i ubedljivija, ali su dobre prilike prokockali Vranješ, Alivodić i Škuletić.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika na terenu, i prosto je neverovatno bilo videti transformaciju domaćih iz ekipe koja zna šta hoće u tim koji prepušta sredinu terena gostima i grčevito brani prednost iz prvog dela. A ona je prepolovljena već početkom drugog dela igre, kada je jedan projektil Docića sa oko 35 metara završio u rašljama Delačevog gola. Panika se uvlači u redove Novosađana, a osokoljeni gosti stiskaju obruč oko gola Vojvodine. Uprkos svemu tome, mogli su crveno-beli rešiti meč u svoju korist nekoliko puta, ali što zbog sebičnosti pojedinaca, što zbog loših šuteva, rezultat se nije menjao. Ne, do 90. minuta, kada jedna dubinska lopta volšebno prolazi kroz celu odbranu Novosađana, što koristi Radivojević i donosi veliko slavlje gostima, a frustraciju na tribine „Karađorđa“.

Ovim je nastavljena loša serija rezultata na domaćem terenu, jer Vojvodina poslednje četiri utakmice na „Karađorđu“ nije pobedila (tri prvenstvene protiv Slobode, Radničkog i Javora, kao i kup-utakmicu protiv Novog Pazara). S obzirom da do kraja jesenjeg dela prvenstva Voša ima još dva teška gostovanja (Jagodini i Zvezdi), jasno je da je velika šansa da se bude konkurentan u borbi za titulu otišla u nepovrat sa poslednja dva remija.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...