Vesti / Crveno-bela planeta / Povratak Stepanova

Povratak Stepanova27.10.2009. 17:57

Autor: Limanfkv(0)
http://www.malagacf.com/
http://www.malagacf.com/
M

ilan Stepanov (Malaga) vratio se u startnu postavu Malage nakon zalečene povrede zadobijene još u prvom kolu protiv Atletiko Madrida. U duelu "dva fenjeraša" Malaga je imala manje sreće i preuzela fenjer od domaćina. Malaga se nalazi u vrlo teškoj poziciji jer je do sada skupila samo 4 boda, a jedinu pobedu zabeležili su još u prvom kolu! Stepi je igrao svih 90 minuta.

RUSIJA

CSKA Moscow [1 - 3] FC Moscow
Miloš Krasić (CSKA Moscow) igrao je svih 90 minuta, ali ni on nije pomogao domacima na ovoj utakmici. "Džekson" je odigrao bledo, dosta slabije nego što zna. Ipak i pored toga, stigao je da asistira Necidu kod utešnog pogotka.Poraz u malom gradskom derbiju, 4 kola pre kraja prvenstva, ekipu CSKA najverovatnije će koštati plasmana u Ligu šampiona sledeće godine. Moskva je bila bolji protivnik, Božović (Moskva) je nadmudrio Huan de Ramosa(CSKA) i gosti su zasluženo preuzeli 4. poziciju. Ramos je smenjen nakon utakmice.

Kuban Krasnodar [1 - 1] Dynamo Moscow
Dinamo igra poput Grojter Firtha u Nemačkoj cvajti ili ČSK-a u našoj 2. ligi – u prvom delu sezone nakupi bodove, a u drugom ih deli i šakom i kapom. Joce Tanasijevića nije bilo u sastavu Dinama za ovu utakmicu.

Amkar Perm [0 - 0] Tomsk
Mali kiks Amkara na svom terenu protiv konkurenta za opstanak. Predrag Sikimić (Amkar) opet je šansu dobio tek u 89. minutu utakmice. Nezasluženo, s obzirom na nekoliko odličnih partija u zadnje vreme.

Khimki [0 - 3] Spartak Moscow
Himki je očekivano izgubio na svom terenu od konkurenta za titulu (bod iza Rubina). Sledeće sezone očekuje ih druga liga s obzirom da su za 26 kola uspeli da sakupe tek 10 bodova. Nenad Nastić (Himki) nije bio u kombinaciji za meč.

ŠPANIJA

Villarreal [2 - 1] Malaga

Numancia [1 - 1] Salamanca
Ranko Despotović (Salamanka) nije igrao na ovom meču zbog crvenog kartona zarađenog u prošlom kolu. Salamanka je imala prednost u prvom poluvremenu, a od 81. minuta i igrača više, pak ni to nije bilo dovoljno jer je golom u 89. minutu ostala bez dva boda.

UKRAJINA

Obolon Kyiv [1 - 0] Tavriya Symferopol
Sa igračem manje od 30. minuta Tavrija nije mogla da stigne do bodova u Kijevu, iako je i pored toga bila mnogo opasniji rival. Slobodan Marković (Tavrija) igrao je svih 90 minuta.Zaradio je i žuti karton.

MAĐARSKA

Videoton FC [3 - 0] Debrecen
U susretu dve najbolje ekipe u Mađarskoj domaćin je bio ubedljiv. Kod Videotona nije bilo Ilije Radovića, dok kod gostiju nije igrao Lorant Olah. Radović je igrao u kupu u prošlom kolu, ali je zaradio žuti karton.

Haladas [0 - 1] Vasas Budapest
Saša Dobrić (Vašaš) igrao je svih 90 minuta u novoj pobedi njegovog tima.

Gyor [1 - 1] Kaposvar
Đer je stigao do izjednačenja u poslednjim trenucima meča, ali u timu ni ovoga puta nije bilo Bojana Nezirija.

NEMAČKA

Hertha BSC [0 - 0] Wolfsburg
Konačno jedna bolja partija Herte. Gojko Kačar igrao je nešto isturenije i imao je nekoliko polušansi koje nažalost nije iskoristio. Verovatno i najbolje izdanje Herte od početka sezone i nadamo se nagoveštaj izlaska iz krize.

GRČKA

Xanthi Skoda [2 - 1] Kavala
Novi poraz Kavale. Savo Pavićević igrao je svih 90 minuta, ali u timu nije bilo Aleksandra Popovića.

AUSTRALIJA

North Queensland Fury FC [2 - 1] Perth Glory
Branko Jelić (Perth) igrao odigrao je čitav meč, ali ovaj put nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a mogao ali je njegov šut pri rezultatu 0-1 zaustavila prečka.

ITALIA

Fiorentina [0 - 1] Napoli
Vlada Avramov presedeo je meč na klupi.

TURSKA

Manisaspor [1 - 2] Antalyaspor
Radoslav Batak (Antalyaspor) nije igrao.

BELGIJA

Standard Liege [1 - 1] Zulte-Waregem
Novi kiks Standarda na svom terenu. Ovoga puta dva boda "zakinula" im je ekipa Zulte-Waregema. Milan Jovanović(Standard) igrao je svih 90 minuta, ali se ovoga puta nije upisao u listu strelaca.Standard se nalazi na 4. poziciji sa 6 bodova zaostatka za vodećim Brižom.

HOLANDIJA

Willem II Tilburg [4 - 1] SC Heerenveen
Igor Djurić (Herenven) nije igrao.

SLOVENIJA

Nova Gorica [1 - 1] Publikum Celje
Dragan Žilić (Gorica) branio je i na ovoj utakmici,a jedini gol, nažalost, primio je u zaostalom vremenu.

FRANCUSKA

Nimes [3 - 0] Sedan
Miodrag Stošić (Nimes) igrao je svih 90. u visokoj pobedi Nima na svom terenu. Vladimira Buača (Nimes) nije bilo u sastavu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...