Vesti / Aktuelno / Biće kako Zvezda želi?

Biće kako Zvezda želi?25.05.2009. 12:30

Autor: Sportski žurnal(0)
R

ezultati 32. kola ostavili su otvorenom borbu za plasman na drugo mesto. Vojvodina ima dva boda više od Crvene zvezde i nadomak je vicešampionske pozicije, međutim, moguće su promene.
Ako u poslednjem kolu Novosađani remiziraju sa Radom, a Crvena zvezda pobedi Napredak, prvenstvo će završiti poravnati i Kuća fudbala biće primorana da razmrsi kome pripada drugo mesto.
Vojvodina i Crvena zvezda su na pozicijama koje vode u kvalifikacie za Ligu Evrope. U tom slučaju, važi pravilo međusobnog skora.
Bolji su Novosađani. Pobedili su dvaput (2:0 i 1:0), a Zvezda jednom (3:1). Tako bi Vojvodina trebalo da zauzme drugo mesto.
Problem se pojavljuje zbog toga što obe ekipe izlaze na istu startnu poziciju u evrokupovima, od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Zato se čini da nema razloga da se pravi poredak po međusobnom skoru, već može da važi tumačenje za plasman tabeli. U tom slučaju odlučuje gol-razlika. Ako bude tako, Crvena zvezda je u prednosti.
Eto nove nevolje za Zajednicu Super lige i FSS oko tumačenja pravila. Moraće da kažu koje pravilo važi uoči poslednjeg kola, kako ne bi bilo zabune prilikom pravlješa tabele kao posle 22 kola kad je morala da reaguje Pravna služba FSS.
Traži se odgovor na pitanje da li uslučaju da Vojvodina i Crvena zvezda prvenstvo završe sa istim brojem bodova važi pravilo međusobnog skora ili gol-razlike.
Problemom vicešampionskog naslova FSS će morati da se pozabavi zbog još nejasne startne pozicije Sevojna u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Iako UEFA preko ovlašćenog sajta nagoveštava da će Sevojno takmičenje početi od trećeg kola, što je privilegaja namenjena pobedniku Kupa Srbije, podozrenje izaziva ishod finala. Sevojno je izgubilo od Partizana, nema trofej, i to bi moglo da promeni startni raspored.
Prošle godine Crvena zvezda je propustila jedno kolo kvalifikacija za UEFA kup jer je preuzela privilegiju namenjenu pobedniku srpskogkupa. Pripadala je Zemunu, koji je takođe bio poražen u finalu od Partizana.
U leto 2006. OFK Beograd, kao poraženi finalista kupa od osvajača duple krune, Crvene zvezde, nije gubio predviđenu poziciju i igrao je od drugog kola kvalifikacija za UEFA kup.
Ovaj dvostruki standard upozorava da je promena startnih pozicija moguća, međutim, ne bi je trebalo očekivati. Crvena zvezda je preuzela poziciju Zemuna, koji nije dobio licencu za evrokupove, što je izazvalo pomeranje. U slučaju OFK Beograda svi su imali uredne licence i ostali su na svojim pozicijama.
Dakle, Sevojno bi trebalo da igra tek od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, naravno, pod uslovom da dobije licencu. Ako ne dobije, onda će privilegiju preuzeti drugoplasirani tim i zato je važno da se zna ko će i pod kojim uslovima biti vicešampion. M. Todić

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...