Vesti / Utakmice / Voša prevelik zalogaj za „Krokodile“

Voša prevelik zalogaj za „Krokodile“08.08.2013. 19:43

Autor: fkv.com team(24)
printscreen: trt.net.tr
printscreen: trt.net.tr
U

spektakularnoj partiji na „Bursaspor Ataturk“ stadionu, fudbaleri Vojvodine ispunili su obećanje koje su dali pre početka meča i ubedljivo savladali Bursu 0:3 (0:2). Malo ko je očekivao ovakav rasplet posle 2:2 u Novom Sadu, ali su crveno-beli još jednom dokazali da se najbolji fudbal u Srbiji trenutno igra u Novom Sadu. Golove za Vošu postigli su Oumaru u 9 minutu, Vranješ u 29. minutu i Kaluđerović u 83. minutu. Tako će, umesto velikog favorita Burse, sutra u Nionu biti kuglica sa imenom miljenika „srpske Atine“. Momci u crveno-belom, čestitamo, ovo je vaše veče!

Bursa - FKV 0:3 (0:2)
0:1 Oumaru 9'
0:2 Vranješ 29'
0:3 Kaluđerović 83'


Sudija: Havijer Estrada (Španija)

Bursa: Frej, Ozbajrakli, Ozturk, Siveli, Taivo, Cinez (od 35. Unal), Jildirim, Šestak, Batalja, Kiraz (od 70. Deniz), Pinto (od 46. Sanli)

FKV: Delač, Leković, Đurić, Trajković, Vulićević, Radoja, Vranješ, Poletanović (od 90. Nastić), Oumaru (od 69. Kaluđerović), Škuletić (od 62. Tumbasević), Alivodić.

Žuti kartoni: Šestak (41. minut), Tuncay (55. minut), Okan (84. minut) i Şener (89. minut).

Od prvog sudijskog zvižduka fudbaleri Vojvodine su svima pokazali da nisu došli u Tursku da se brane i čekaju priliku iz kontre. Napali su Bursu bez straha i respekta, kao da igraju protiv ekipe gde treba da ostvare rutinsku pobedu. Sjajnom pas igrom na sredini terena lopta je lako dolazila na bokove odakle su se stvarale najpovoljnije šanse, a dobra igra krunisana je sjajnom reakcijom Abubakara nakon kornera za 1:0. Sve je delovalo nestvarno u tom momentu. Turci nisu znali šta ih je snašlo, a fudbaleri Marka Nikolića su to iskoristili na najbolji mogući način - napadom. Vojvodina je i dalje u potpunosti kontrolisala igru, a taj prediod su sjajnom saradnjom krunisali Abubakar i Vranješ za neverovatnih 2:0. To je bio i rezultat kojim se otišlo na pauzu. Drugo poluvreme je donelo sasvim drugačiju sliku. Očigledna taktička zamisao je bila da se prepusti inicijativa i da se svi igrači skoncentrišu na odbranu, a eventualni pogodak vrebaju iz kontranapada. Taktika drugačija, ali odnos snaga isti. Predvođeni Trajkovićem i Đurićem, naši fudbaleri su zatvorili sve prilaze golu i nisu dopustili Bursi ni da se ponada. Jedinu pravu šansu su ostvarili nakon šuta sa ivice šesnaesterca, ali je sjajnom reakcijom, Matej Delač uspeo da odbije tu loptu u prečku. Dok su zeleni bezuspešno pkušavali da pronađu put do Delačevog gola, kontre koje su naši momci istrčavali su nagoveštavale da i treći pogodak visi u vazduhu. I upravo, nakon jedne takve, Kaluđerović je sjajnom reakcijom stavio tačku na utakmicu.

Dogodilo se ono što je malo ko mogao da zamisli i u najluđim snovima - Vojvodina je pregazila Bursu na njihovom stadionu i zaslužila aplauze, kako svojih stotinak najvernijih pristalica, tako i svih 25.000 domaćih navijača.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...