Vesti / Aktuelno / "Otpisana" Voša juriša, u Bursi "sve ili ništa"

"Otpisana" Voša juriša, u Bursi "sve ili ništa"07.08.2013. 16:12

Autor: fkv.com Team(9)
F

udbaleri Vojvodine otputovali su jutros avionom u Tursku, gde ih sutra od 19:30h po srpskom vremenu očekuje revanš meč trećeg kola pretkvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani će po sletanju na istanbulski aerodrom „Kemal Ataturk“ put do Burse nastaviti autobusom, što je nekih tri sata vožnje ukoliko se ide preko Izmita, ili nešto kraće ukoliko se koristi trajekt. Po dolasku na destinaciju, igrači će imati kraći odmor, a u vreme početka odigravanja sutrašnje utakmice održaće i trening na stadionu „Bursa Atatürk Stadi” (kapaciteta oko 25 hiljada), kako bi osetili travu i privikli se na ono što ih u četvrtak očekuje.

A očekuje ih lavovska borba, mogli bi reći Davida i Golijata, protiv iskusnijeg, poznatijeg i mnogostruko skupljeg protivnika. Tim koji je ove godine napunio pola veka postojanja važi za apsolutnog favorita, ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji i svakih novih 90 minuta je priča za sebe. Pored toga, Novosađani računaju na sjajnu atmosferu koja vlada među igračima, neosporno znanje trenera Nikolića, odličan rad na treninzima, kao i činjenicu da će pred fanatičnu tursku publiku izaći u najjačem sastavu. Novosadskih 2:2 teraju Vošu da juri gol, mada i od domaćina u sutrašnjem meču treba očekivati da će igrati dosta otvorenije i za publiku, što obećava otvorenu borbu “prsa u prsa”.

Prednost Burse svakako leži u većem iskustvu (prosek tima je oko 29 godina), za nijansu boljoj tehničkoj potkovanosti i domaćem terenu, koji je teško osvojiva tvrđava i za jače timove od Vojvodine. Sa druge strane, na stranu Novosađana bi mogla da prevagne fizička sprema (crveno-beli igraju već šestu takmičarsku utakmicu ove sezone) i sportska drskost koju je doneo trener sa svojim pomoćnicima. Domaćini će se uzdati u Freja, Taiva, Batalju, Šestaka, Sanlija, a gosti u Delača, Oumarua, Alivodića, Vulićevića, Vranješa, ... Na trenutnoj rang listi UEFA, Bursa zauzima 120. poziciju, dok je Vojvodina na 232. mestu najuspešnijih evropskih klubova.

Sutrašnji meč počinje, još jednom da napomenemo, u 19:30h, a još uvek je neizvesno da li će navijači Vojvodine svoj tim moći ispratiti preko TV ekrana, jer je RTV još uvek u pregovorima sa turskom televizijom. Pravdu na meču deliće Španac Havijer Estrada, a pomagaće mu Havijer Rodrigez i Francisko Martin, dok će ulogu četvtog sudije imati Ignjasio Viljanueva.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...