Vesti / Utakmice / Sreća ovoga puta nije ispratila hrabre, Voši samo 2:2 sa Bursom

Sreća ovoga puta nije ispratila hrabre, Voši samo 2:2 sa Bursom02.08.2013. 03:38

Autor: fkv.com Team(15)
U

petom evropskom meču ove sezone fudbaleri Vojvodine prvi put su „kiksnuli“, ne uspevši da savladaju tursku Bursu pred desetak hiljada ljudi na „Karađorđu“. Za konačnih 2:2, crveno-beli mogu da „zahvale“ nedostatku sreće i koncentracije, ali i večeras vrlo lošem sudiji iz Škotske, koji je svirao (blago rečeno) komičan penal za goste, ali i nizom odluka iziritirao brojnu publiku na stadionu. Gosti su poveli iz već prethodno pomenutog penala koji je „skrivio“ Đurić, a realizator je bio Batalja u 36. minutu. Izjednačio je Vulićević iz, praktično, centaršuta u 70. minutu, a potpuni preokret donosi Abubakar jedanaest minuta kasnije, na ubacivanje Kaluđerovića. Bursa do izjednačenja stiže u poslednjem minutu regularnog dela, gde grešku golmana Delača koristi Taivo i sa peterca pogađa praznu mrežu. Prvo poluvreme je pripalo gostima, dok je drugo proteklo u apsolutnoj nadmoći Vojvodine, koja je zaslužila pobedu. Revanš se igra za sedam dana u Turskoj.

Fudbalere oba tima dočekala je sjajna atmosfera na stadionu „Karađorđe“, što je domaćim igračima dalo krila da dobro otvore utakmicu. Prvih petnaestak minuta gledali smo ravnopravnu borbu na sredini terena, a onda su gosti polako počeli da preuzimaju inicijativu. Lopta je veći deo vremena bila u njihovom posedu i, mada se iz toga nije izrodilo ništa konkretno, stekao se utisak da su Novosađani nemoćni da pariraju odličnoj ekipi iz Turske. Ipak, i u takvom odnosu snaga na terenu, Voša je stigla do dobre prilike za gol, ali je Škuletić za stotinku bio sporiji od Freja, koji je istrčavanjem sprečio vodstvo domaćih. U 36. minutu gosti izvode dobru akciju na dvadesetak metara od gola, Batalja iz igre izbacuje Đurića koji naslanja ruku na njega – dovoljno da sudija Meklin pokaže na belu tačku?! Batalja je bio izvođač kaznenog udarca, Delač se bacio u levu stranu, a lopta odlazi u desnu i gosti vode – 0:1. Par minuta kasnije kolosalna prilika za Vojvodinu, nakon slobodnog udarca lopta preleće većinu igrača u kaznenom prostoru i stiže do Škuletića, koga Frej ponovo osujećuje da sprovede loptu u mrežu. Do kraja prvog dela beležimo i udarac Vranješa glavom, ali je ta lopta bila lak plen za golmana gostiju.

Već početkom drugog dela igre videlo se da će crveno-beli imati totalno drugačiji pristup i da ćemo gledati Vojvodinu u izdanju zbog kojeg i većina javnosti u Srbiji tvrdi da igra najbolji fudbal u Srbiji. Novosađani su zagospodarili sredinom terena, a napadi po bokovima postajali sve opasniji. Iz takvog jednog napada došlo je do izjednačenja, kombinovali su Vulićević i Alivodić, a ovaj prvi, u želji da uputi centaršut, vara golmana Freja i izaziva delirijum na stadionu – 1:1! Publika je osetila da njihovi ljubimci mogu i više, što je nagovešteno par minuta kasnije. Alivodić je prošao po desnoj strani, uputio centaršut za Oumarua, koji kasni za delić sekunde i ne uspeva da skrene loptu u mrežu sa nekoliko metara od gola. Ipak, Kamerunac se iskupio pet minuta kasnije. Sevnula je kontra domaćina po desnoj strani, Kaluđerović (koji je zamenio Škuletića) uspeo je da primiri tešku loptu, povukao je nekoliko metara i uputio centaršut u šesnaesterac, gde je u silovitom naletu Oumaru glavom sprovodi u suprotan ugao Frejovog gola. Novosađani vode, „Karađorđe“ je proključao! Delovalo je u tim trenucima da Voša može da dotuče grogiranog protivnika, ali je fortuna opet okrenula leđa miljenicima „srspske Atine“. Jedan bezazlen šut Turaka, koji bi Delač sa lakoćom ukrotio, Trajković skreće u korner. Loptu upućenu iz ugla Delač je loše procenio, ona ga preleće i pada na glavu Octurku, koji šalje „povratnu“ na peterac, gde iznenađeni Taivo prihvata poklon „na tacni“ i sprovodi loptu u mrežu. Igrao se devedeseti minut, a rezultat je ponovo bio egal – 2:2. Do kraja utakmice ništa se značajno nije događalo, te se utakmica završava ovim rezultatom, kojim zadovoljniji mogu biti Turci, sa obzirom da su do remija stigli u samom finišu, ali i da se revanš meč igra na njihovom stadionu.

Vojvodina može da žali za prokockanim kapitalom, ali i da bude ponosna na ove momke, koji su se hrabro suprotstavili mnogostruko skupljem timu i bili na korak od velikog trijumfa. Ruku na srce, šanse su nakon novosadskih 2:2 na strani Burse, ali stara izreka kaže da nada umire poslednja. A Voša je pokazala da ovaj tim može da se nada čudu u revanšu. Publika je sinoć to prepoznala i ovacijama ispratila crveno-bele sa terena, ali i goste iz Turske. Ova dva tima ponovo će ukrstiti koplja u naredni četvrtak, nakon čega će se znati koji od ova dva tima ide u plej-of za ulazak u grupnu fazu Ligu Evrope. Kako god da se taj meč završi, Novosađani su već osvetlali obraz grada i države i treba im čestitati na sinoćnoj sjajnoj partiji.


FKV - Bursa 2:2 (0:1)

0:1 - Batalja 36' (penal)
1:1 - Vulićević 70'
2:1 - Oumaru 81'
2:2 - Taivo 90'



FKV (trener Marko Nikolić): Delač, Vulićević, Trajković, Đurić, Leković, Radoja, Poletanović (od 70' Tumbasević), Vranješ, Škuletić (od 60' Kaluđerović), Alivodić, Oumaru.

Bursa (trener Hikmet Karaman): Frej, Taivo, Civeli, Octurk, Ozbajrakli, Činaz (od 88' Jildirim), Beluski, Batalja, Šestak, Sanli (od 73' Ferhat), Pinto (od 85' Unal).

Sudija Stiven Meklin pokazao je žute kartone Trajkoviću, Đuriću i Tumbaseviću (FKV)

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...