Vesti / Aktuelno / Održan žreb za treću rundu Lige Evrope

Održan žreb za treću rundu Lige Evrope21.07.2013. 00:39

Autor: fkv.com Team(4)
U

petak od 13 časova u Nionu održan je žreb za treće kolo kvalifikacija Lige Evrope. Ukoliko odbrani prednost stečenu nad Honvedom, Vojvodina će se sastati sa turskim Bursasporom. Navijači Vojvodine svakako ne mogu biti zadovoljni žrebom, jer ako Novosađani prođu Honved, čeka ih jedan od najtežih protivnika u toj fazi kvalifikacija.

Bursa je grad na severozapadu Turske, broji milion i sedamsto hiljada stanovnika, i nalazi se na oko 230km vožnje od Istanbula. Fudbalski klub koji nosi ime tog grada osnovan je 1963. godine fuzijom 5 klubova, nakon čega kreće da se takmiči u drugoj ligi. Prvi put su se plasirali u najviši rang 1967. godine, nakon čega su još nekoliko puta ispadali i vraćali se, da bi od sezone 2005-06 postali stabilan prvoligaš. Igraju na stadionu koji broji 25.500 sedećih mesta i klupske boje su zelena i bela.

Pre 3 godine ostvarili su najveći uspeh osvajanjem šampionske titule sa svega jednim bodom više od Fenerbahčea, nakon čega su se plasirali u grupnu fazu Lige Šampiona. Međutim, u grupi sa Mančester Junajtedom, Valensijom i Rendžersom nisu mogli više od jednog boda uz gol razliku 2-16. Pored jedne titule, osvojili su i nacionalni kup u sezoni 1986–87.

Tokom protekle dve sezone su ispadali u četvrtoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, od Anderlehta u sezoni 2011-12 ukupnim rezultatom 4-3, i od Tventea prethodne sezone sa 5-4 nakon produžetaka.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...