Vesti / Utakmice / Voša nadigrala Honved, dva gola za miran put na revanš

Voša nadigrala Honved, dva gola za miran put na revanš19.07.2013. 12:37

Autor: fkv.com Team(3)
Strelac i asistent - Stojan Vranješ (foto: O. Ademovski)
Strelac i asistent - Stojan Vranješ (foto: O. Ademovski)
U

prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za LE, fudbaleri Vojvodine su, na domaćem terenu, u svim elementima igre, nadvisili goste iz Mađarske i pobedom od "samo" 2:0 stekli lepu prednost pred revanš-gostovanje narednog četvrtka u Budimpešti. Brojčano oslabljeni više od 3/4 utakmice, nakon skandaloznog poteza Francuza koji je isključio Nastića, puleni Marka Nikolića su srčanošću, borbom, umećem i inteligencijom stigli do prednosti koja im garantuje miran put u prestonicu severnih komšija. Ostaje žal što nije sve rešeno u ovih novosadskih 90 minuta, jer da snage behu iste tokom celog toka susreta, ubeđeni smo da bi revanš bio puka formalnost.

Ovako, Marku i njegovim igračima, osim aplauza i naklona do poda za prikazano, ide u amanet i to, da 25. jula moraju trijumfovati još jednom i obradovati sve nas, kojima je "Stara dama" u srcu.


FKV – Honved 2:0 (1:0)
Strelci: 1:0 – Trajković u 19, 2:0 – Vranješ u 71. sa bele tačke.



FKV (trener Nikolić): Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Nastić, Poletanović, Radoja, Vranješ, Alivodić (90’ Bilbija), Škuletić (26’ Barić), Oumaru (89’ Ivanić).

Honved (trener Rosi): Kemenes, Alicibade, Lovrić, Barat, Ignjatović, Holender (od 65. Ikene), Hidi, Vecsei (55’ Dijara), Živanović, Nađ (46’ Delčeg), Testardi.

Sudija: Rudi Buke (Francuska), pokazao je žute kartone Vulićeviću (FKV), Holenderu i Baratu (Honved), a crveni karton Nastiću (FKV) u 21. minutu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...