Vesti / Aktuelno / Sosa vodi Lale

Sosa vodi Lale11.10.2009. 17:42

Autor: Minja(42)
Fotografija: mtsmondo.com, obrada: Minja
Fotografija: mtsmondo.com, obrada: Minja
M

ožda počinje kao vic, ali svakako da treba sačekati i videti šta će se desiti u narednom periodu, jer se neko uvek na kraju slatko nasmeje: SOSA VODI "LALE"!!!

Tačno deset dana od sporazumnog raskida ugovora sa Dragoslavom Stepanovićem, fudbalski klub Vojvodina imenovao je novog šefa stručnog štaba. Od danas u podne to je i zvanično Branko Sosa Babić, čovek koji je i kao igrač i kao trener imao internacionalnu karijeru, a koji je sa "Starom damom" srpskog fudbala potpisao ugovor do 1. juna 2010. godine, sa mogućnošću da ta saradnja, ukoliko postignuti rezultati zadovolje vodeće strukture kluba, bude i produžena.

Na konferenciji za medije u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku, novinarima su se obratili generalni sekretar kluba Rabrenović i novi strateg Babić, uz zajedničku konstataciju da su obe strane zadovoljne postignutim dogovorom.

Rabrenović je istakao da je, kako je to i obećano, klub u toku pauze u prvenstvu doneo odluku o novom šefu stručnog štaba, da je ta odluka doneta jednoglasno, iako je za upražnjeno radno mesto konkurisalo više ljudi, da su čelnici kluba razmatrali svačiji CV, pitanja finansijskih potraživanja, način rada i onoga što Vojvodina očekuje od novog trenera, pa da je nakon svega toga odlučeno da Babić postane kormilar sa klupe. Rabrenović je dodao da novi strateg ima zavidnu karijeru, da je uspešno radio u našem fudbalu i da se od njega očekuje da ispuni ambicije kluba, a to je borba za oba trofeja u domaćim takmičenjima. Veruje da će se do trofeja doći kroz rad na terenu, da će Babić dati, u profesionalnom smislu, sve od sebe i da mu je jasno stavljeno do znanja šta ga u novoj sredini očekuje. Klub će mu, sa druge strane, omogućiti rad u najboljim uslovima, a samo tako se može doći do uspeha koji svi priželjkuju.

Babić je rekao da mu je drago da je došao u ovakav klub i da samo rad u njemu već daje čoveku osećaj veličine, da je još od igračkih dana gajio simpatije prema najstarijem srpskom prvoligašu i da ga raduje činjenica što je u trenerskom poslu dobio ovakav izazov koji stoji pred njim. Istakao je da je ovde slučaj da je klub organizaciono ispred tima i rezultata, a da je u dosadašnjoj karijeri na mestu šefa struke uvek bio u obratnoj situaciji, tj. da je radio u klubovima koji su imali jači tim nego strukture koje stoje iza njega. Napomenuo je da nije trener koji obećava i da nema čarobni štapić, ali ima metodologiju rada i da ga samo teren interesuje.

Dodao je da je teško i nezgodno preuzeti tim u toku sezone, da on lično od toga neće praviti nikakav alibi, ali da od svih traži strpljenje kako bi sve došlo na svoje mesto. Uvek ispred sebe i igrača postavlja najviše ciljeve i tražiće napredak u svakom segmentu igre. Hoće pobednički tim i to ne u teoriji, nego na terenu, i to je ono što će zahtevati od početka saradnje sa našim igračima, jer ako toga ne bude bilo i uspeh će, sasvim sigurno, izostati. Istakao je da će podržati stoprocentno svaki talenat kod igrača i da ne podnosi nedisciplinu, ali da uvek radi po sistemu da popravlja jednu po jednu grešku. Obećao je da se nikada neće zadovoljiti trenutnim i da će uvek tražiti bolje.

Gledao je nekoliko puta Vojvodinu u toku ovog prvenstva i zna sa čime i kime se upušta u rad, a da je ono što mu generalno najviše smeta u srpskom fudbalu nepostojanje tog pobedničkog pristupa na utakmicama – hoće borbu u toku svih 90 minuta, jer se samo radom i trudom čitavog kolektiva dolazi do rezultata, a nikako se do njih ne dolazi spletom srećnih okolnosti.

Saradnici su mu preporučeni u klubu, tj. ostali deo stručnog štaba ostaje isti, ali i od njih će zahtevati mukotrpan rad i inventivnost, a da će oni i biti u početku ta značajna spona sa timom, dok on lično ne upozna sve igrače i ne prenese na njih svoj stil i sistem rada.

Malo je vremena ostalo do debija novog šefa stručnog štaba, jer će već u subotu fudbaleri Vojvodine na svom "Karađorđu" ugostiti klub na čijem je čelu Branko Babić sedeo u sezoni 2004/05, OFK Beograd, a cilj mora biti jedan – POBEDA, posle dva vezana neuspeha na našem bunjištu. Kad već ne veruje mnogo u splet srećnih okolnosti, ostaje da mu poželimo uspešan rad u narednom periodu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...