Vesti / Aktuelno / Sa Zlatibora krajičkom oka gledaju u Nion

Sa Zlatibora krajičkom oka gledaju u Nion23.06.2013. 11:38

Autor: fkv.com Team(4)
N

ajbolji igrači Vojvodine nalaze se otprilike na sredini priprema na Zlatiboru, ali će sutra privremeno zaboraviti na sve napore kojima su izloženi od strane šefa struke, Marka Nikolića. Naime, taj dan nešto posle podneva će u švajcarskom Nionu biti izvlačeni parovi prvog i drugog kola pretkvalifikacija za Ligu Evrope, čiji je Voša i ove godine učesnik. Ono što je za sada izvesno je to da će Novosađani u prva dva kola sigurno biti nosioci, tj. da će se sastati sa timovima koji imaju slabiji rejting na UEFA-inoj rang listi.

Prvo kolo ne bi trebalo da predstavlja veći problem za crveno-bele, jer među potencijalnim protivnicima najveći koeficijent ima slovenački tim Domžale, a za njim slede Glentoran iz Severne Irske i makedonski Metalurg iz Skoplja. U slabijem šeširu su još Čelik iz Nikšića, Mladost iz Podgorice, Turnovo iz Makedonije, slovenačko Celje, litvanski Žalgiris, tri kluba iz Albanije (Teuta, Laći i Kukeš), klubovi iz Velsa, San Marina, Jermenije, Andore, Lihtenštajna, Andore, ... Sva je prilika da će UEFA i ove godine podeliti timove u manje, regionalne grupe, tako da bi Vojvodina u prvom kolu mogla dobiti nekog od rivala iz bližeg okruženja, ali ostaje da sačekamo potvrdu toga na samom žrebu.

Koliko je Voša dobro prošla time što će biti nosilac u eventualnom drugom kolu govori i podatak da je time izbegla dvomeč sa ozbiljnim timovima poput Rubina iz Kazanja, Standarda iz Liježa, praške Sparte, Leha iz Poznanja, Hapoela iz Tel Aviva, turskog Trabzonspora... Ipak, rivali će ovde biti nešto teži, te će se među njima naći škotski škotski Hibernijan i St. Džonston, ljubljanska Olimpija, poljski Pjast, mađarski Honved, finska Honka, švedski Gefle, već poznati Vaduz, Inter Baku i Suduva, ... Eventualnim plasmanom u treće kolo koplja bi se mogla ukrstiti sa Štutgartom, Seviljom, Udinezeom, Brižom, Svonsijem, bečkim Rapidom i Viteseom, ali o tome je još prerano govoriti.

Ostaje za kraj da našem klubu poželimo dobar žreb i lakše protivnike, koji bi nam omogućili da se nadamo da ćemo biti učesnici i naredne runde žrebanja, 19. jula. Držimo ti palčeve, Stara Damo!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...