Vesti / Fragmenti prošlosti / Gorki poraz u derbiju pre 76 godina

Gorki poraz u derbiju pre 76 godina10.10.2009. 09:00

Autor: fkvojvodina.com(0)
Politika   9.10.1933
Politika 9.10.1933
V

est o gorkom porazu na " Karađorđu" donosi nam list "Politika" od 9.10.1933.

Vojvodina je tada dočekala ugledni sportski kolektiv iz Beograda, Bask, koji je u to vreme dominirao fudbalskom scenom u Kraljevini Jugoslaviji. Voša je poklekla pred favorizovanim gostima ostavivši, ipak, solidan utisak kod svojih navijača. Bio je to samo još jedan od mnogih poraz u derbi mečevima koji, eto, traju i u 21. veku.

Izveštaj sa utakmice:

Vojvodina-Bask 0:2 (0:0)

U današnjoj prvenstvenoj utakmici nacionalne lige između Vojvodine i Baska uspelo je gostima da u ravnopravnoj i obostrano lepoj igri odnesu domaćoj Vojvodini oba boda.
Vojvodina je igrala bez Bože Markovića iz navale koji je ponovo otputovao u Švajcarsku i bez golmana Kosića. Domaći su ponovo imali svoje najbolje ljude u half liniji i u beku Majtanu. For nije mnogo igrao i imao je slabu stranu u levom krilu Vajagiću.

U prvom poluvremenu vodila se otvorena igra u polju, zahvaljujuči radu odbrane jednog i drugog tima, tako da je prvo poluvreme prošlo bez golova. U drugom poluvremenu Dušan Marković u 8. minutu daje gol za Vojvodinu koji sudija ne priznaje. U 12. minutu Bask posle jednog prodora stiže do vođstva. I posle primljenog gola igra se vodi uglavnom na sredini polja, ravnopravno, sve do 40. minuta, kada idealno poslatu loptu Hrnjiček hitro prenosi i sa 16 metara daje gol.

Utakmicu je autoritativno sudio g. Fabris, čijem oštrom oku nije promakla nijedna greška.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...