Vesti / Mlađe kategorije / Omladinci sačuvali tron!

Omladinci sačuvali tron!19.06.2013. 11:12

Autor: fkv.com Team(2)
Slika koju često viđamo
Slika koju često viđamo
O

mladinci FK Vojvodina ponovili su veliki uspeh od prethodne sezone i uspeli da odbrane titulu šampiona. Iako imaju odigranu jednu utakmicu manje od svojih glavnih rivala, za sobom su ostavili četiri kluba iz prestonice. U prilog ovom uspehu ide i činjenica da je jedan deo prošlogodišnje šampionske ekipe već prekomandovan u prvi tim, ali se to, na sreću, nije osetilo na terenu i četa pod dirigentskom palicom trenera Kosanovića zasluženo ostaje na tronu. Evo kratkog pregleda naših šampiona iz ugla forumaša Grbe, koji je ispratio većinu utakmica ove sjajne generacije…

Marko Kordić - ludi golman, neverovatnog refleksa i sa odlikama pravog lidera.
Miloš Čavić – rezervni, ali nista manje talentovan golman. Ima tu nesreću da je u istoj ekipi sa Kordićem.
Stefan Nikolić - naš Beograđanin, po vokaciji desni bek. Odličan centaršut, dobar u defanzivi, ali još uvek pomalo "mek" - fali koji kilogram.
Stefan Jorgić - rođeni brat našeg nekadašnjeg omladinca (golmana) Nemanje Jorgića, koji danas brani za Slogu iz Temerina. Inače levi bek, odličnog šuta. Nekoliko puta bio pozivan u reprezentaciju Srbije ove godine.
Bojan Nastić - mislim da nema potrebe pisati o njemu jer je tek nekoliko utakmica odigrao za omladince, a pri tome je već svima nama dobro poznat.
Milovan Petrić - štoper i kapiten ove generacije, koji je na polusezoni prosleđen u Novi Sad na pozajmicu, što je očigledno bila greška. Momak poseduje odličan karakter, dobar skok i dobro je taktički obučen, ali velika mana mu je nedostatak brzine.
Bojan Pankov - štoper koji je na najbolji mogući način iskoristio tešku povredu Glumčevića i u njegovom odusustvu se ustalio kako u našem timu, tako i u timu reprezentacije. Ostvario veliki napredak.
Stefan Cvijić - univerzalac borbenog duha. Stavite ovog momka na poziciju štopera, levog/desnog beka, zadnjeg veznog i svaku od tih pozicija će odigrati besprekorno.
Nemanja Sekulić - prgavi zadnji vezni, neverovatnih radnih sposobnosti i fenomenalnog šuta. Jedan od vođa i najstandardnijih igrača.
Sergej Milinković-Savić - momak koji je ovu sezonu skrenuo pažnju na sebe i bio jedan od najboljih igrača ovog tima. Može da odigra i defanzivnog i ofanzivnog veznog. Sa svojom visinom dominira u vazduhu, dugačkim udovima u duelima, a odlična tehnika i kreativnost ga čine konstatnom opasnošću po gol protivnika.
Nebojša Kosović - o njemu više i ne treba pisati u svojstvu omladinca, jer je ove sezone tek nekoliko utakmica odigrao za njih.
Milan Makarić - iskoristio prostor koji se otvorio odlaskom Kosovića u prvi tim i solidno se snašao u ulozi centralnog veznog. Slične građe kao Milinković, ali sa dosta slabijom tehnikom i kreacijom od pomenutog.
Mijat Gaćinović - u prvom delu bez konkurencije najbolji igrač omladinaca. Brz, odlična tehnika i uvek spreman na borbu. Velika perspektiva našeg kluba.
Milan Spremo - spoljni igrač, odličan u igri 1 na 1, odličan šut, kako sa distance, tako i iz slobodnih udaraca, fenomenalnih fizičkih karakteristika, ali problematičnog karaktera.
Božidar Janjušević - momak koji je već sa svojih 18 godina prošao mnoge klubove. Odlična tehnika i igra 1 na 1, ali često potez više i nesto slabija taktička obučenost.
Edin Ferati - špic/polušpic solidne brzine, koji uvek igra direktno i uvek napada protivnika.
Georgije Ilić - špic sa neverovatnim osećajem za gol i neverovatnim realizatorskim spobnostima, koji ume i sa loptom. Isto velika perspektiva kluba.

Redakcija sajta fkvojvodina.com čestita našim omladincima osvajanje nove titule i želi im da isti uspeh ponove vrlo brzo i u seniorskoj konkurenciji. Sve najbolje, šampioni!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...