Vesti / Crveno-bela planeta / Brka izborio Evropu

Brka izborio Evropu24.05.2013. 09:07

Autor: Mihailov(0)
P

rvenstva su uglavnom završena, ostalo je još par zemalja u kojima će se lopta okretati i nakon ovog vikenda.


Sevilja-Sosijedad 1:2
Svi golovi pali su u prvih 25 minuta. U glavnoj ulozi našao se Ivan Rakitić, postigavši po gol u svakoj mreži, da bi pobedu Baskijcima doneo Agirretxe. Posle dužeg vremena priliku je dobio i Miroslav Stevanović, doduše, svega par minuta proveo je na terenu. Andalužani su se porazom praktično oprostili od učešća u Evropi.


Ajntraht-Volfsbrug 2:2
Lep završetak sezone za Slobodana Medojevića. Dugo je bio držan po strani, no dočekao je pravu priliku i ustalio se u zelenom dresu. I ovoga puta igrao je 90 minuta! Malo je falilo da Volfsburg trijumfuje, autogol Rodrigeza u poslednjem minutu sprečio ih je u tome.


Hamburg-Leverkuzen 0:1
Gojko Kačar ponovo nije bio u planovima trenera Finka. Dugo se mučio sa raznoraznim povredama, što ga je udaljilo od odgovarajuće forme i samim tim i od terena. Videćemo hoće li ostati u Hamburgu.


Inter-Udineze 2:5
Dileme više nema-Željko Brkić će sledeće sezone braniti u Ligi Evrope. Jedino što mu može stati na put jeste ponuda nekog još jačeg kluba, ali je malo verovatno da će ga Udineze pustiti nakon jedne sezone. Primio je dva gola u nedelju, međutim to je pri ovakvom rezultatu najmanje bitno.


Kaljari-Lacio 1:0
Konačno je i Vlada Avramov dobio priliku da stane među stative, iskoristio je na pravi način neprimivši gol protiv Rimljana. Kaljari je sezonu završio na sredini lestvice.


Tvente-Groningen 3:2 ; Groningen-Tvente 0:1
U toku je plej of za popunu upražnjenog mesta koje vodi u Ligu Evrope. Tvente je u oba meča savladao i eliminisao Groningen. Dušan Tadić je odigrao oba meča, u revanšu je asistirao prilikom jedinog pogotka crvenih! U finalu doigravanje igraće protiv Utrehta.


Mersin-Gaziantepspor 1:2
Milan Stepanov svih 90 minuta proveo na travnjaku, Mersin se porazom oprostio od elite! Dodaću da Miloš Krasić nije nastupio za Fenerbahče, pominje se njegov mogući povratak na Apeninsko poluostrvo.


Pas Giannina-Atromitos 1:1
Tim Brane Ilića ima odličnu šansu da se plasira na evro scenu, prvi su na tabeli u doigravanju. Remi sa Atromitosom može se smatrati za kiks, Sremac je igrao ceo meč, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Milan Bojović je polomio ruku, za njega je sezona završena i neće moći da pomogne svojim klupskim drugovima u plej ofu za ulazak u prvu ligu!


Servette-Sion 4:0
Tri uzastopna poraza Siona udaljila su ih od borbe za vodeće pozicije. Dragan Mrđa ponovo nije igrao.


GKS Belchatov-Zaglebie 3:2 ; Legia-Leh 1:0
Đorđe Čotra standardan u timu Zaglebie, dok Vojo Ubiparip nije bio akter borbe za titulu. Legia je trijumfovala i obezbedila naslov prvaka Poljske!


TOT-Muang Thong 1:2
Mario Djurovski se opet našao u centru pažnje. Postigao je drugi gol za goste koji je proslavio stavljanjem šortsa na glavu, što je sudiji bilo dovoljno da mu pokaže drugi žuti karton i put u svlačionicu!


Honved-Đer 2:0
Nikola Trajković nije igrao, Đer je već obezbedio titulu.


Eger-Ujpešt 1:2
Vlada Buač proveo svih 90 minuta na terenu, došao sam do informacije da i Saša Dobrić nastupa za Eger, koji će dogodine igrati u rangu ispod.



Tavrija-Dinamo Kijev 3:2
Damir Kahriman uspešniji nego prethodnog vikenda, dva gola u mreži nisu ugrozila trijumf Tavrije nad trećeplasiranim Dinamom iz prestonice Ukrajine.


Urava Reds-Sagan 6:2
Ranko Despotović i dalje van tima.


Dinamo Tbilisi-Zestafoni 6:1
Trijumfalni završetak više nego uspešne sezone za Dinamo, Georgi Merebašvili nije se upisao u strelce u visokoj pobedi nad Zestafonijem. Zamenjen je u 74. minutu.


Rudar-Mornar 3:1 ; Mogren-Zeta 1:4 ;
Nenad Stojanović i Dule Nestorović igrali za Pljevljake, Žarko Korać se het-trikom istakao protiv Budvana značajno povećavši šanse Zete da ostane u ligi!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...