Vesti / Utakmice / Goleada na „Karađorđu“, Voša bolja od Nišlija

Goleada na „Karađorđu“, Voša bolja od Nišlija19.05.2013. 02:40

Autor: fkv.com Team(1)
U

utakmici 28. kola bez velikog rezultatskog značaja, fudbaleri Vojvodine i Radničkog iz Niša prikazali su solidan fudbal, koji je rezultirao sa pet pogodaka i dosta šansi, prvenstveno pred golom gostiju. Na kraju su slavili crveno-beli sa 3:2 (2:0), pri čemu su golove za domaćine postigli Gaćinović, Vulićević i Abubakar (p), dok su za Nišlije strelci bili Ljubinković (p) i Mitrović.

Voša je lako došla do ubedljive prednosti od dva gola za samo osam minuta igre, koju je održala do poluvremena, uz nekoliko šansi da ostvari i ubedljiviju prednost. U nastavku igre crveno-beli propuštaju nekoliko izglednih šansi i kazna stiže u vidu penala za goste, koji je realizovao nekadašnji prvotimac Voše Marko Ljubinković. Dedetak minuta kasnije penal je na drugoj strani, a igrač koji je fauliran, Abubakar, istovremeno je i egzekutor za novo vodstvo od dva gola razlike. Nedugo zatim, poigravanje na desnoj strani odbrane Vojvodine kažnjavaju snalažljivi napadači Radničkog i rezultat je smanjen na, ispostaviće se konačnih, 3:2. Do kraja meča, opasnije situacije se odvijaju pred golom gostiju iz Niša, a posebno treba istaći prečku Poletanovića nakon odličnog prodora Smiljanića.

Ovom pobedom Novosađani su se primakli na četiri boda od pozicije broj 2 na prvenstvenoj tabeli. Sledeći meč Voša igra protiv Radničkog u Kragujevcu u sredu.


FKV – Radnički (Niš) 3:2 (2:0)
1:0 – Gaćinović 4’
2:0 – Vulićević 8’
2:1 – Ljubinković (pen) 55’
3:1 – Oumaru (pen) 66’
3:2 – Mitrović 68’

FKV (trener Nebojša Vignjević) – Supić, Vulićević (kapiten), Nastić, Trajković, Đurić, Radoja (68’ Smiljanić), Kosović (88’ Mitošević), Poletanović, Alivodić, Gaćinović (67’ Vranješ), Oumaru.

Radnički (trener Nenad Stamenković) – Perić, Pejčić, Simov (71’ Milan Jovanović), Mladen Petrović, Živković (kapiten, 46’ Cicmil), Miloš Petrović, Kolarević, Strahinja Petrović (84’ Ivanov), Aleksandar Jovanović, Ljubinković, Mitrović.

Sudija Dejan Filipović pokazao je žute kartone Trajkoviću (54’) kod domaćih, a Živkoviću (29’) kod gostiju.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...