Vesti / Aktuelno / Šesta sreća - idemo da donesemo ono što nam pripada!!!

Šesta sreća - idemo da donesemo ono što nam pripada!!!08.05.2013. 08:11

Autor: Grof Žekula(8)
S

to dvadeset osmog dana ove godine, fudbaleri i stručni štab FK Vojvodine, imaju uraditi nešto, što nije ni jedna generacija pre njih – u Novi Sad doneti pehar pobednika Kup takmičenja i postaviti ga na ono mesto, na kome se nagomilala višedecenijska prašina, koju će ovaj, novoprispeli, trofej zaseniti svojom blistavošću. Imaju i moraju...To je istovremeno velika obaveza, ali i velika čast.

Neko prvi mora biti, kako bi i sama “Stara dama“ konačno izgubila Kup devičanstvo. Na sreću svih nas, bićete prvi, ali ne i poslednji. Danas je Vaš zadatak da otvorite novu stranicu, skoro stoletne, istorije nama najdražeg Kluba, upišete svoja imena na vrhu iste, i ostavite prostora da se posle Vas upisuju redom sve one potonje generacije, koje će nastaviti da taj isti trofej osvajaju, na opštu, samo nama primerenu, radost.

Poštovani fudbaleri – Jeste li svesni šta danas unosite u naše živote? Koliko samo možete da obradujete sve one, kojima srce kuca za crveno-belu (po pola, nikako štraftastu) boju, a kojima je to isto srce odavno poprimilo oblik i izgled Grba, za koji ćemo (svi, pa i Vi) dati sve? Koliko ćete, današnjom pobedom, obradovati i sve koji nisu više sa nama, a bili su deo te naše, možda i jedine zajedničke, ljubavi? U večernjim satima osmomajskog dana, samo ŽELJOM, BORBOM i ZALAGANJEM, koji će i predusloviti trijumf, ulazite na velika vrata jedne obećane zemlje, a Vaša imena, će na gorepomenutoj stranici, opširne istorije o “našoj ljubimici“, biti ispisana krupnim slovima. Malo li je?

Vera u uspeh, je već pola uspeha. Ako je vera tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo i dokazivanje onoga što ne vidimo, ali osećamo, onda sam siguran da je došao dan kada će se naše čekanje okončati, a kada ćete Vi dokazati, da je sve što smo osećali, moguće i okusiti, jer postaje stvarno(st). Ništa i nema bolji ukus od pobede, jer su i pobeda i uspeh te voćke kojima je najlepše sladiti se, pa ćemo samo tako ostati jaki i zdravi. Uspeh (Vaš današnji) nikada neće propasti i biti izložen zaboravu, zato što će, uvek kod nas, izazivati ogromnu količinu emocija, hedonističkog zadovoljstva i pozitivne jeze, koja će nas prožimati dok nas ima. Zato i verujemo, da je došao dan NAŠEG TRIJUMFA!

Naše šesto finale – teorija verovatnoće, numerologija, sve priznate i nepriznate sile i nauke biće uz nas, samo ako mi jasno kažemo, a tako se i budemo ponašali na terenu, da je pobeda samo ono što nas zanima, da hoćemo da se u danima nakon našeg trijumfa piše i priča o njemu, da smo ga dostojni i da ga silno želimo. U očima, a natapajući dres znojem, kao dokaz da smo kadri to i učiniti, u nameri da se u Novi Sad vratimo uzdignute glave, sa rukama u vis i peharom među njima. Dok ne pokucate na vrata, niko ih neće ni otvoriti! Ako verujete u današnji uspeh, on je već pred tim istim vratima i kucka (Zar ne čujete?). OTVORITE VI NJEMU!

Koliko utakmica, godina na tribinama, pobeda i poraza, radosti i poniženja, staje u večerašnjih 90 minuta? Sve i svi!!! Bijemo jednu od najvažnijih fudbalskih bitaka – za našu “Staru damu“, za ceo Novi Sad, za sve naše pretke i potomke...

“Ni ne nameravam da nadživim ono što branim“ – behu zadnje reči poslednjeg vizantijskog cara! Isto tako i mi – večeras, ako treba, do poslednjeg atoma snage, daćemo podršku momcima na terenu, jer FK Vojvodina jeste i biće iznad nas, a biće je i posle nas. Danas je čekamo da postane onakva kakvu sanjasmo – (Kup) trofejna, silna, moćna, lepršava, pogubna za našeg rivala. Takvu i želimo da je ostavimo u amanet našoj deci.

Lako ćete fanatičnom požrtvovnošću na današnjem meču vratiti nam sve smislom koji nam tera krv kroz vene, vazduh u pluća i osmeh na lica. Kada u toku dana, zakoračite (i igrači i mi) u autobus koji će Vas prevoziti do Beograda – zastanite i duboko udahnite. Poslednji put osetićete vazduh u Gradu, koji nema osvajača fudbalskog nacionalnog Kupa!

“Važno je učestvovati” - nama je toga dosta, danas je važno pobediti. FK Vojvodina je u mnogim megdanima tučena i poražena, ali u očima onih koji misle da je bitka okončana. Ona nadaleko gleda i u daljini vidi dan svoje pobede. Ne kukamo i ne žalimo za onim što je bilo – radujemo se i nadamo onome što će biti :

Već koliko danas – KUP JE NAŠ!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...