Vesti / Utakmice / Kapiten Vulićević doneo trijumf

Kapiten Vulićević doneo trijumf02.05.2013. 19:22

Autor: fkv.com Team(5)
U

utakmici 26. kola JSL golom Kapitena Miroslava Vulićevića, Vojvodina je pobedila beogradski Rad i napravila sjajnu uvertiru pred meč sezone, naredne srede u finalu nacionalnog kupa:

FKV - Rad 1:0 (0:0)
Strelac Vulićević u 81'


FKV (trener Vignjević): Supić, Vulićević, Pavlović, Đurić, Trajković, Ađuru (75' Poletanović), Radoja, Vranješ (61' Kosović), Alivodić, Katai (61' Gaćinović), Oumaru.

Rad (trener Nikolić): Kljajić, Stanojević, Leković, Vitas, Ćirković, Urošević (70' Mihajlović), Raspopović (87' Varga), Milošević, Jovanović, Luković (68' Gnjatić), Đurđević.

Sudija Dejan Dimitrijević (pomagali mu Milovanović i Davidović) pokazao je žute kartone Poletanoviću u 90' (FKV), a Lukoviću u 54', Ćirkoviću u 78' i Jovanoviću u 81' (Rad).


Pred oko 5000 gledalaca, u utakmici koja je poslužila kao odlična priprema za finale Kupa, Vojvodina je pobedila beogradski Rad minimalnim rezultatom. Kada se uzme u obzir da su gostima sa Banjice bili preko potrebni bodovi u borbi za izlazak na evro scenu, onda gol Vulićevića još više dobija na snazi!

Vignjević je odlučio na teren da izvede jedanaestoricu standardnih, na taj način ne čuvajući nikoga za sledeću sredu. Takva postavka nije urodila plodom u prvih 45 minuta. U par navrata smo pripretili golu Kljajića, redom su pokušavali Vranješ, Katai, Alivodić i Vulićević, međutim ništa od toga nije bilo dovoljno opasno da bi se rezultat na semaforu promenio u našu korist.

Ni nastavak igre nije doneo mnogo raznovrsniju igru, čemu je doprineo i jak pljusak koji je u tim trenucima počeo da pada. Možda i prelomni trenutak utakmice jeste bilo uvođenje Kosovića i Gaćinovića mesto danas nezapaženih Vranješa i Kataija. Golobradi dečaci iz omladinske škole uneli su neophodnu agresivnost, pa je i Voša postala dosta opasnija u napadu! Upornost se isplatila u 81. minutu - Kapiten Vulićević ušao je u protivnički šesnaesterac, odigrao dupli pas sa Radojom i snažnim udarcem pogodio gornji levi ugao za nova tri boda Vojvodine!

Iako igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, zalaganje nije izostalo. Publika na Karađorđu umela je to da prepozna, pa su igrači ispraćeni pesmom "Kupa finale". Time im je jasno poručeno šta se od njih očekuje u sredu, kao i da im gromoglasna podrška neće izostati!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić5
Kojašević4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Rockov20
Jovančić19
Kojašević8
Malbašić7
Planić7
Veselinović6
Mihajlović4
Vukasović4
da Silva Alves2
Lakićević2

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...