Vesti / Utakmice / Veni, Vidi, Vici - Javor ponižen u Ivanjici

Veni, Vidi, Vici - Javor ponižen u Ivanjici27.04.2013. 16:50

Autor: fkv.com Team(4)
U

utakmici 25. kola JSL, Vojvodina je potvrdila da je najjopasniji gost lige, jer je u Ivanjici deklasirala domaći Javor:

Javor – FKV 0:4 (0:1)
Strelci: Oumaru u 7’, Radoja u 54', Katai u 62', Deletić u 87'



Javor (trener Mladen Dodić): Nikolić, Đorđević, Momčilović, Petrović (69' Valiđo), Vlašić, Đokić, Mišić (60' Milosavljević), Radivojević, Veselinović, Ostojić (53' Josović), Onjilo.

FKV (trener Nebojša Vignjević): Supić, Smiljanić, Pavlović, Trajković, Jokić, Radoja (83' Ađuru), Kosović, Poletanović, Alivodić (76' Deletić), Katai, Oumaru (85' Šušnjar).

Sudija: Milan Karadžić (pomagali mu Stojković i Mihajlović) pokazao je žute kartone Vlašiću u 54' i Momčiloviću u 74' (Javor), a Jokiću u 42' i Pavloviću u 62' (FKV).


Već u 7', nakon sjajnog centaršuta Poletanovića, Vošina "crna gazela", ovoga puta glavom, matirao je domaćeg golmana Nikolića. Od tada, pa do odlaska na odmor, pokušavali su još i Alivodić, Katai, Pavlović, i narano Oumaru, koji je prosto danas želeo da pokaže koliko je dominantan u ovoj ligi.

Na odmor smo otišli sa prednošću, a domaći navijači su svoje igrače ispratili zvižducima, što govori o tome koliko su Ivanjičani bili jalovi (bez ozbiljnijeg šuta na gol Supića u prvom poluvremenu), a Novosađani su mogli da žale što nisu još koji put zatresli mrežu domaćih.

Sve je to došlo "na naplatu" u nastavku meča - golovima Radoje, Kataia i Deletića, uz napomenu da je Oumaru pogodio prečku, a njegove timske kolege još nekoliko puta pokušali sa distance (ukupno 17:3 u šutevima na gol u korist Vojvodine), svedoči o potpunoj dominaciji Novosađana na ovom meču.

Primetna inferiornost u Kuli, za samo sedam dana, pretvorila se u pravu eksploziju u Ivanjici, pa navijače raduje činjenica da tim podiže formu pred meč sezone - finale kupa, 8. maja.

Pre toga, fudbaleri Vojvodine će u četvrtak 2. maja, od 19h, ugostiti tim Rada i probati da ovakvom predstavom razgale srca svih nas koji želimo da gledamo moćnu Vojvodinu. Najbolji gost lige ostvario je najubedljiviju pobedu ove sezone u domaćim nadmetanjima, pa razloga za optimizam itekako imamo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...