Vesti / Utakmice / Veni, Vidi, Vici - Javor ponižen u Ivanjici

Veni, Vidi, Vici - Javor ponižen u Ivanjici27.04.2013. 16:50

Autor: fkv.com Team(4)
U

utakmici 25. kola JSL, Vojvodina je potvrdila da je najjopasniji gost lige, jer je u Ivanjici deklasirala domaći Javor:

Javor – FKV 0:4 (0:1)
Strelci: Oumaru u 7’, Radoja u 54', Katai u 62', Deletić u 87'Javor (trener Mladen Dodić): Nikolić, Đorđević, Momčilović, Petrović (69' Valiđo), Vlašić, Đokić, Mišić (60' Milosavljević), Radivojević, Veselinović, Ostojić (53' Josović), Onjilo.

FKV (trener Nebojša Vignjević): Supić, Smiljanić, Pavlović, Trajković, Jokić, Radoja (83' Ađuru), Kosović, Poletanović, Alivodić (76' Deletić), Katai, Oumaru (85' Šušnjar).

Sudija: Milan Karadžić (pomagali mu Stojković i Mihajlović) pokazao je žute kartone Vlašiću u 54' i Momčiloviću u 74' (Javor), a Jokiću u 42' i Pavloviću u 62' (FKV).


Već u 7', nakon sjajnog centaršuta Poletanovića, Vošina "crna gazela", ovoga puta glavom, matirao je domaćeg golmana Nikolića. Od tada, pa do odlaska na odmor, pokušavali su još i Alivodić, Katai, Pavlović, i narano Oumaru, koji je prosto danas želeo da pokaže koliko je dominantan u ovoj ligi.

Na odmor smo otišli sa prednošću, a domaći navijači su svoje igrače ispratili zvižducima, što govori o tome koliko su Ivanjičani bili jalovi (bez ozbiljnijeg šuta na gol Supića u prvom poluvremenu), a Novosađani su mogli da žale što nisu još koji put zatresli mrežu domaćih.

Sve je to došlo "na naplatu" u nastavku meča - golovima Radoje, Kataia i Deletića, uz napomenu da je Oumaru pogodio prečku, a njegove timske kolege još nekoliko puta pokušali sa distance (ukupno 17:3 u šutevima na gol u korist Vojvodine), svedoči o potpunoj dominaciji Novosađana na ovom meču.

Primetna inferiornost u Kuli, za samo sedam dana, pretvorila se u pravu eksploziju u Ivanjici, pa navijače raduje činjenica da tim podiže formu pred meč sezone - finale kupa, 8. maja.

Pre toga, fudbaleri Vojvodine će u četvrtak 2. maja, od 19h, ugostiti tim Rada i probati da ovakvom predstavom razgale srca svih nas koji želimo da gledamo moćnu Vojvodinu. Najbolji gost lige ostvario je najubedljiviju pobedu ove sezone u domaćim nadmetanjima, pa razloga za optimizam itekako imamo.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Mihajlović8
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Okeuhie Eze4
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Jovanović1
Zličić1

Igrač sezone
Jovančić25
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Okeuhie Eze5
Vukasović5
Mihajlović4
Radovanović4

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...