Vesti / Aktuelno / Vignjevićevo balansiranje u Ivanjici

Vignjevićevo balansiranje u Ivanjici25.04.2013. 13:58

Autor: fkv.com Team(1)
I

ako su sve misli usmerene ka finalnoj utakmici kupa (8. maja u Beogradu, rival je Jagodina), borba za treće mesto je ponovo aktuelna, jer se upravo protivnik u finalu kupa primakao na samo 4 boda od pozicije koju trenutno zauzima Vojvodina. Utakmicom u Ivanjici završava se mini-serija od tri uzastopna gostovanja crveno-belih, i za očekivati je nakon dva remija da se barem u trećem meču ove turneje zabeleži uspeh. Utakmice između Javora i Vojvodine generalno važe za "tvrde", u kojima obično jedan gol presudi protivnika. Od 15 međusobno odigranih mečeva, samo je na jednom zabeleženo više od dva gola (2005. godine u oktobru, beše 2:2 u Ivanjici). Javor je u krizi, na sedam poslednjih prvenstvenih mečeva ne znaju za uspeh, ali je pomalo čudan podatak da su, uprkos tome i činjenici da imaju čak 17 bodova manje od Voše, efikasniji tim u prvenstvu od našeg (32 data gola, naspram 28 naših). Trener Vignjević je u Kuli izveo mešan sastav, dajući priliku omladincima da pokažu svoj potencijal, te postoji mogućnost da se nešto slično ponovi i u subotu. Igrače treba odmoriti, ne rizikovati povrede, ali i ne izbaciti ih previše iz takmičarskog ritma pred gorepomenutu utakmicu sezone. Koliko je trener dobro odradio posao ili nije u tom balansiranju, svoj sud ćemo moći dati kada osmog majskog dana uveče podvučemo crtu. Utakmica u "prestonici krompira" se igra u subotu sa početkom u 16:30h.

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, medijima su se obratili šef struke Nebojša Vignjević i prvotimac Vladan Pavlović. Obojica se slažu – “Idemo u Ivanjicu po tri boda“.

Vignjević je rekao da je prethodna nedelja, od meča u Kuli, iskorištena kako bi se neke stvari, koje su vidno bile loše, popravile u igri, te da na subotnjem meču, sasvim sigurno neće nastupiti kapiten Miroslav Vulićević (zbog crvenog kartona) i Stojan Vranješ (zbog povrede), a da je pod velikim znakom pitanja nastup Naemeke Ađurua, za koga bi, po rečima šefa struke, bilo pametnije da meč preskoči, kako bi do kraja sanirao raniju povredu mišića noge.

“Utakmice sa Javorom i Radom, jesu priprema i uvertira za ono što moramo prikazati 8. maja u finalu kupa. Zato nas i interesuje samo ono što mi treba da prezentujemo i nismo se puno bavili samim rivalom. Ako prikažemo ono što verujem da možemo, ni pobeda u Ivanjici neće izostati. Igraće najbolji, jer kontinuitet igara i održavanje forme na sledeće dve prvenstvene utakmice su jako važni pred meč sezone“, zaključio je Vignjević.

Pavlović, bivši igrač Javora, dodao je da nas čeka “tvrd“ meč protiv ekipe koja igra veoma agresivno.

“Sutra će, ipak, sve zavisiti od nas, i ako u meč uđemo maksimalno koncentrisani, uspeh neće izostati. I ja lično, kao i ekipa, možemo bolje, a kako smo vredno radili u minulom periodu, očekujem da to dođe “na naplatu“ u sledeće dva ligaška, kao i u meču koji je za nas igrače, naše verne navijače i čitav Novi Sad najvažniji ove godine. Hrabrosti nam neće manjkati, pa sam zbog svega navedenog i ubeđen u trijumf u Ivanjici“, reče Vladan.

Najuspešniji gost ove sezone u domaćim nadmetanjima, kreće put podnožja planina Golije i Javora da opravda status neumoljivog posetioca i osvajača (bodova).

VENI, VIDI, VICI !!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...