Vesti / Utakmice / Voša u finalu, Jagodina poslednja prepreka

Voša u finalu, Jagodina poslednja prepreka17.04.2013. 18:06

Autor: fkv.com Team(14)
Abubakar je bio česta meta oštrih startova domaćina
Abubakar je bio česta meta oštrih startova domaćina
U

veoma zanimljivom meču fudbaleri Vojvodine uspeli su da odbrane minimalnu prednost iz prvog meča polufinala kup takmičenja. Golom Nemanje Radoje u 61. minutu Novosađani su došli do dragocenog izjednačenja i tako obezbedili učešće u šestom finalu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji. Domaćin je poveo golom Mijića u 54. minutu, a crveno-beli su se brzo konsolidovali i izjednačili preko mladog veznjaka. I pre i posle ova dva gola preko 5000 gledalaca videlo je otvorenu borbu na obe strane, sa dosta uzbudljivih situacija pred golovima domaćeg i gostujućeg tima.

Domaćini su prvi zapretili posle kornera, kada je šut iz blizine Supić odbio u prečku svog gola, koju su zatim odbrambeni fudbaleri Novosađana izbili u polje. Dvomeč je nedugo posle toga mogao da reši Katai, koji je sjajnu loptu Abubakara, kada se našao oči u oči sa golmanom Lukačem, poslao pored gola sa svega nekoliko metara udaljenosti. Opasno su pretili i jedni i drugi, ali do poluvremena nije bilo promene rezultata.

U drugom delu igre na početku su se bolje snašli domaći igrači, koji su pritiskali zadnju liniju Vojvodine, što im se isplatilo nakon desetak minuta igre. Jedan šut iz daljine golman Voše je kratko odbio, nažalost samo do Mijića, koji je loptu lako sproveo u mrežu - 1:0. Srećom, Novosađani su još jednom ove sezone pokazali karakter i vrlo brzo se vratili u meč. Svega sedam minuta kasnije uigranu kombinaciju nakon kornera uspešno je završio Radoja, bacivši tim OFK Beograda na teške muke, jer su domaći sada trebali da postignu dva pogotka za prolaz. U igri praktično bez garda, šansi je bilo na obe strane, a bolje je propustila Vojvodina, propustivši priliku da dokusuri protivnika iz polukontri i kontri.

Konačno, meč je završen bez pobednika, te se Vojvodina plasirala u šesto finale kupa u svojoj istoriji. Utakmicom u smiraj dana između Jagodine i Javora odlučeno je da se u borbi za trofej bore Novosađani i Jagodinci, a meč je zakazan za sredu 8. maja u 18:30h. Biće to do sada najozbiljnija prilika da se crveno-beli domognu trofeja kojeg ni posle 99 godina postojanja nemaju u svojoj trofejnoj sali.


OFK-FKV 1:1 (0:0)
Strelci Mijić u 54’ i Radoja u 61’


OFK (trener Milinković): Lukač, Vasiljević, Gašić, Golubović, Petković, Zdjelar, Nikolić (kapiten), Trivunović (70’ Ivanović), Batioha (81’ Škrbić), Mijić (65’ Ješić), Jovanović.

FKV (trener Vignjević): Supić, Pavlović, Trajković, Jokić, Vulićević (kapiten), Ađuru (89’ Kosović), Radoja, Vranješ (90' Gaćinović), Katai (67’ Poletanović), Alivodić, Oumaru.

Sudija Milenko Vukadinović pokazao je žute kartone Gašiću i Batiohi (OFK).

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...