Vesti / Fragmenti prošlosti / Vredna pobeda

Vredna pobeda06.04.2013. 17:59

Autor: fkv.com Team(0)
Tanjga i Kartalija u duelu sa Đurovskim
Tanjga i Kartalija u duelu sa Đurovskim
F

udbaleri Vojvodine su nakon šokantne eliminacije iz 1/16 finala Kupa ervopskih šampiona ugostili ekipu beogradskih crno-belih. Burna politička dešavanja u gradu, finansijski problemi u klubu i promenljiva forma tima nisu pružali nade da će izabranici Ljupka Petrovića ponoviti igru iz prošle sezone kada su sa lakoćom pobedili goste iz Beograda.

14.X 1989

Novi Sad, gledala 15000,sudija Korać(Cetinje), strelci: Vorkapić 61. min.,Tanjga 74. min. i Mihajlović u 84. min. dok je strelac za goste bio Bogdanović u 34. minutu.

Vojvodina: Maras, Gaćeša, Pavić, Milovac, Kartalija, Tanjga, Mihajlović, Punišić, Vorkapić(Vukov), Jokanović i Dakić.

gosti iz Beograda: Omerović, Stanojković, Milanič(Pantić), Spasić, Kljajević, Župić, Bajović(Đorđević), Milojević, Šćepović, Đurovski i Bogdanović.

Vojvodina je prikazala odličnu partiju! Na momente naš tim je pružio partiju ravnu šampionskom plesu iz prošle sezone. Tokom čitavog meča Novosađani su imali apsolutnu dominaciju. Posebno dobru partiju su pružili rekovalescent Vorkapić i Pavić.

Najbolji kod gostiju bio je Igor Bogdanović. Od Bogdanovića su polazile sve opsasne akcije gostiju, a u pravo je on u 34. minutu, posle duplog pasa sa Đurovskim, uspeo strahovitim šutom da savlada Čedu Marasa sa 23 metra udaljenosti.

Primljeni gol nije poremetio igru domaćina, nastavljeni su ataci prema golu odličnog golmana Omerovića. Do poravnanja rezultata se stiglo u 61. minutu, kada je posle centaršuta Dakića, Vorkapić efektno glavom pogodio levi gornji ugao.

Vojvodina je do vođstva stigla posle fenomenalne akcije Tanjge i Vorkapića. Prvo je Tanjga oduzeo loptu Đurovskom i proigrao Vorkapića, vihorni centarfor Novosađana je probio levi bok gostujućeg tima i uputio sjajan centaršut a na pravom mestu našao se ponovo Tanjga koji je glavom doneo veliku radost pristalicama crveno-bele boje.

Gol odluke je pao u 84. minutu. Sa udaljenosti od 25 metara, Siniša Mihajlović je fantastično izveo slobodan udarac i pogodio levi gornji ugao golmana Omerovića.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Mihajlović7
Malbašić6
Subotić6
Kojašević5
Owusu Bempah3
Jovančić2
Avramovski1
Cebara1
Jovanović1

Igrač sezone
Jovančić24
Rockov23
Kojašević11
Malbašić7
Planić7
Veselinović7
Mihajlović4
Vukasović4
Lakićević2
da Silva Alves2

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...