Vesti / Mlađe kategorije / Krasić srušio Bešiktaš

Krasić srušio Bešiktaš02.10.2009. 14:54

Autor: Limanfkv, Voja(0)
Miloš Krasić
Miloš Krasić
M

iloš Krasić, bio je strelac fantastičnog gola u prvoj pobedi CSKA u Ligi šampiona. U 61. minutu Krasa je dobio loptu na sredini terena i solo prodorom nanizao je nekoliko igrača Bešiktaša, ušao u 16-terac i matirao golmana u njegov bliži ugao.

LIGA ŠAMPIONA

CSKA Moscow [2 - 1] Besiktas

Krasić je zaradio i žuti karton zbog skidanja dresa prilikom proslave pogotka.

AZ Alkmaar [1 - 1] Standard Liege

Golom Traorea u zaostalom vremenu Standard je stigao do prvog boda u Ligi šampiona. Milan Jovanović (Standard) igrao je svih 90 minuta. Zaradio je i žuti karton. Ništa novo po pitanju našeg Laneta. Definitivno je najbolji igrač Standarda, i jedini on ume da bude opasnost po protivnički gol. Ipak, opet je odigrao dosta slabije od onoga kako on ume i kako nas je navikao. Imao je dve polušanse, šutevi izdaleka, ali nijedna lopta nije završila gde treba.

Debrecen [0 - 4] Lyon

Novi poraz Debrecin, ovaj put mnogo teži. Lion je u prvih pola sata deklasirao domaćina. Lorant Olah (Debrecen) nije igrao ni na ovoj utakmici.

KUP UEFA

Sporting Lisbon [1 - 0] Hertha BSC

Gojko Kačar (Hertha) utakmicu u Lisabonu napustio je u 60. minutu. Iako, znatno bolja igra Herte ni ovog puta nisu stigli do povoljnijeg rezultata.

Vikend:

RUSIJA

Zenit St. Petersburg [2 - 0] CSKA Moscow

Miloš Krasić (CSKA Moscow) igrao je svih 90 minuta.Zaradio je žuti karton (neopravdano zbog slučajnog prijema lopte rukom), a imao je i dve stopostotne šanse, ali je bolji bio golman Zenita. Solidna, otvorena utakmica, Zenit je bio bolji rival i zasluženo slavio. Ovo je bila jedna od važnijih utakmica za ekipu CSKA i nakon poraza biće teško obezbediti mesto koje vodi u LŠ (ili kvalifikacije). Krasić i indirektni krivac za drugi gol Zenita u 86. minutu, kada je nakon njegovog nonšalantnog pasa sevnula kontra i golčina Bistrova. Partija ispod proseka.

Dynamo Moscow [1 - 0] Saturn

Joca Tanasijević (Dinamo) igrao je čitav meč. Pred kraj susreta je zaradio i žuti karton zbog grubljeg prekršaja. Čudi me da ga nije dobio ranije, jer je utakmica bila vrlo naelektrisana.

Rubin Kazan [1 - 2] Amkar Perm
19' [1 - 1] P. Sikimic

Veliko iznenađenje u Rusiji. Predrag Sikimić (Amkar Perm) i Amkar vratili su uzbudljivost šampionatu, odn. Spartak Moskvu u trku za liderom iz Kazanja. Junak utakmice bio je svakako Sikimić, koji je zavukao neverovatnu golčinu u 19. minutu, a bio učesnik i akcije kod drugog pogotka! Čini mi se da je po prvi put ove sezone dobio šansu od početka, ali se bojim da će ga posle ove utakmice i 4. pogotka biti teško isterati iz tima.

FC Moscow [3 - 0] Khimki

Bogata i uticajna Moskva je , očekivano, rutinski dobila prežaljeni Himki. Nenad Nastić (Khimki) nije igrao.

II LIGA

Sinik [1 - 3] Luc Energija

Milan Vještica (Šinjik) vratio se u tim Šinjika nakon odrađene suspenzije. Igrao je svih 90 minuta utakmice. Još jedna očajna partija na svom terenu. Polako kreću poslednji vozovi za prvu ligu, ostalo je još samo 7 kola do kraja, a teško će se tamo Šinjik ukrcati sa ovakvom igrom.

ŠPANIJA

Malaga [0 - 2] Barcelona

Podnošljiv poraz Malage protiv silne Barselone. Milan Stepanov (Malaga) opet nije igrao. Izgleda da povreda i nije baš tako laka kako se činilo.

II LIGA

Real Murcia [2 - 2] Salamanca

Fudbaleri Salamanke, golom u 90. minutu stigli su do novog remija. Ranko Despotović (Salamanca) nije igrao protiv svog bivšeg kluba.

UKRAJINA

Tavriya Symferopol [0 - 0] Metalist Kharkiv

U otvorenoj utakmici između Tavrije i favorizovanog Metalista nije bilo golova. Slobodan Marković (Tavrija) igrao je svih 90. minuta. Mogao je biti jedan od junaka utakmice, jer je nakon njegovog centaršuta pred kraj susreta napadač Tavrije pogodio prečku.

MAĐARSKA

Nyiregyhaza [1 - 3] Gyor

Još jedna loša partija Nidjerhaze pred svojom publikom. Ovaj put bolji je bio Đer, a Igor Bogdanović (Nidjerhaza) igrao je i na ovoj utakmici. Kod gostiju nije bilo Bojana Nezirija (Đer).

Kaposvar [4 - 4] Debrecen

U utakmici prepunoj preokreta (1-0,1-2,3-2,3-4,4-4) Lorant Olah (Debrecen) igrao je samo prvo poluvreme i nije se upisao u strelce.

Vasas Budapest [2 - 0] MTK Budapest

Iznenađujuća pobeda Vašaša nad favorizovanim MTK. Saša Dobrić (Vašaš) igrao je svih 90 minuta. Čini se da Vašaš polako, ali sigurno, podiže formu.

Ferencvaros [2 - 2] Videoton FC

Videoton Fehervar ispustio je pobedu i pored vodstva od 2:0 sredinom drugog poluvremena. Čini mi se daIlija Radović(Fehervar) nije igrao ni na ovoj utakmici.

NEMAČKA

Hoffenheim [5 - 1] Hertha BSC

Kako je Herta, od prošlogodišnje ekipe koja se borila za sam vrh, postala ekipa koja služi za popravljanje gol razlike, pitanje je koje se, verovatno, mota po glavi Berlinaca. Danas je razrešen dužnosti ceo stručni štab na čelu sa trenerom Favrom, a ekipu će voditi trener omladinaca Herte do daljnjeg. Gojko Kačar (Herta) nije igrao na ovoj utakmici. Srećom.

GRČKA

Kavala [1 - 0] Iraklis Saloniki

Savo Pavićević(Kavala) igrao je svih 90 minuta, a izgleda da Aleksandar Popović(Kavala) nije igrao ovaj put.

AUSTRALIA

Newcastle Jets [0 - 1] Perth Glory

Nova pobeda Perth Glorija. Branko Jelić (Perth Glori) igrao je prvo poluvreme.

ITALIA

Livorno [0 - 1] Fiorentina

Vlada Avramov (Fiorentina) postmatrao je meč sa klupe.

TURSKA

Antalyaspor [1 - 2] Fenerbahce

Antalija je ispustila bod golom u 89. minutu. Radoslav Batak (Antalija) igrao je svih 90 minuta.

BELGIJA

Kortrijk [0 - 2] Standard Liege

Milan Jovanović(Standard) igrao je svih 90. minuta.

FRANCUSKA

Nantes [2 - 1] Nimes

Vladimir Buač (Nimes) u igru je ušao u 84. minutu. Miodrag Stošić (Nimes) nije igrao.

SLOVENIJA

Olimpija Ljubljana [1 - 1] Nova Gorica

Gorica je iznenadila uspevši da odoli sa igračem manje. Dragan Žilić (Gorica) branio je celu utakmicu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...