Vesti / Utakmice / Prekid crne serije ili nastavak agonije?

Prekid crne serije ili nastavak agonije?02.10.2009. 14:53

Autor: grof zekula, Radek(2)
Hoće li i Borča zadati glavobolju Lalama?
Hoće li i Borča zadati glavobolju Lalama?
U

sedmom kolu Jelen super lige, u subotu 3. oktobra, sa početkom od 15:30h, fudbaleri Vojvodine će na megdan BSK-u iz Borče, ali na stadion na Karaburmi, gde novopridošli član najelitnijeg takmičenja dočekuje svoje protivnike.

Raduje činjenica da je crni septembar (po rezultatima i igri, a ne ona palestinska teroristička organizacija koja je delovala 1972. godine na OI u Minhenu) za fudbalere "Stare dame" srpskog fudbala okončan. Remi i dva poraza (uz pobedu u Kupu), uz gol razliku 1:3, ostali su, bar se nadam, iza svih u klubu. Ovo je idealna prilika da izvršimo značajne promene i u pristupu i u zalaganju (kad je već došlo do promene na klupi), kako bi se vratili na onaj kolosek, za koji nam je pred početak sezone obećavano od svih u klubu da će се Vojvodina i voziti njime.

Nismo postigli prvenstveni gol tačno 200 minuta (Tadićev penal protiv Smedereva), a gol iz igre 288 minuta (Đurovski na Čukarici), a da bi se na taj kolosek vratili, po ovom pitanju se nešto pod hitno mora preduzeti. Nakon meča sledi i dvonedeljna pauza, zbog obaveza reprezentativnih selekcija, pa će to i biti period u kome treba razmotriti strategiju za naredni period. Mora se gledati u napred, pa se nadam da su svi okrenuli glavu u tom pravcu. Bilo, ne ponovilo se!

Na konferenciji pred meč sa ekipom BSK, medijima su se u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku obratili pomoćni trener, koji će sutra predvoditi tim sa klupe, Zlatomir Zagorčić i igrači Darko Lovrić i Janko Tumbasević. Sva trojica se slažu da se na sutrašnjem meču niz neuspeha mora prekinuti, kako bi se što pre započeo novi, onaj pobedonosni, koji svi kojima je Vojvodina u srcu očekuju.

Zagorčić je istakao da je optimista i da Vojvodina na svakom meču, pa i na ovom, mora ići na pobedu. Jutros mu je saopšteno da će sutra predvoditi tim, pa je i nemoguće očekivati da on učini neke velike promene za samo jedan dan. Očekuje da će svaki igrač dati svoj maksimum i da će uz veliko zalaganje i koncentrisanost u toku svih 90 minuta koji predstoje, Vojvodina i doći do trijumfa. Odradiće sa igračima trening danas popodne (nakon koga ekipa odmah putuje za Beograd), na kome će sa njima i porazgovarati, uz konstataciju da će mesta u sutrašnjih startnih 11 imati samo oni najzdraviji i psihički najspremniji. Pored Stojke, još uvek van stroja je i Ađuru, koji vuče povredu mišića, dok svi ostali konkurišu za tim, a među stative se vraća Željko Brkić.

Darko Lovrić je rekao da je loš period prošlost, da je nedopustivo da se osvoji samo bod u tri vezana duela, ali da se svi u klubu okreću onome što predstoji, kako bi se započelo sa serijom trijumfa. Istakao je da dosadašnji rezultati nisu na nivou tima koji Vojvodina ima, da su navijači s pravom razočarani, ali ih je opet pozvao da stanu uz ekipu i bodre svoj tim.

Janko Tumbasević je dodao da veruje da ekipu čeka teška utakmica, ali da se i zbog samih igrača i zbog navijača, a naročito zbog kluba čije boje brane, svi moraju potruditi da se sutra meč dobije, kako bi se što pre nastavila borba za vrh tabele, gde je Vojvodini i mesto.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...