Vesti / Utakmice / Kiša, sunce i golovi

Kiša, sunce i golovi19.03.2013. 18:31

Autor: Mihailov, fkv.com team(1)
U

utakmici 19. kola po čudnom vremenu, gde su se smenjivali sunce i kiša, da bi na kraju imali i zajedničku predstavu, fudbaleri Vojvodine pobedili su goste iz Pećinaca sa 3:0 (2:0). Sremce je načeo Vranješ, a prednost je uvećao Katai. Ovom pobedom crveno-beli su se izjednačili po broju bodova sa drugoplasiranom Crvenom zvezdom.

Vojvodina je na pravi način potvrdila pozitivan rezultat iz Kupa još jednim sigurnim trijumfom, ovoga puta protiv Donjeg Srema. Jesenas su momci u crveno-belim dresevima imali mnogo teži posao nego sada. Podsetiću, tada je oba puta Milan Bojović bio koban za Sremce, presudivši im oba puta iz slobodnog udarca.

Trener Vignjević se suočio sa par problema pred meč: raspoloženi Alivodić je morao da pauzira zbog parnih žutih kartona, dok je Radoja u međuvremenu priključen mladoj reprezentaciji selektora Radovana Ćurčića. Takođe, sneg koji je padao prethodnih dana uzrokovao je da teren stadiona Karadjordje bude u prilično lošem stanju, pa je to dodatni hendikep uoči vojvođanskom okršaja.

No, još jednom se ispostavilo da je 99-godišnji klub mnogo kvalitetniji. Na samom početku i jedni i drugi su pokazali da će igrati na pobedu. Igralo se otvoreno sa nekoliko poluprilika na obe strane. Prvi gol viđen je već u 15. minutu - remek delo Stojana Vranješa! Bosanski internacionalac je primio loptu na nekih 30-ak metara i fenomenalnim udarcem ostavio ukopanog golmana gostiju. Sigurno jedan od favorita u rubrici Gol sezone.

U 35. minutu Sremci su vrlo lako mogli do poravnanja. Na centaršut sa desne strane reagovao je Škorić pogodivši, na sreću naših navijača, samo spoljni deo mreže.

Pred sam kraj poluvremena Vojvodina praktično rešava pitanje pobednika. Šušnjar je osvojio loptu na protivničkoj polovini, došao do korner zastavice. Na sebe je navukao dva fudbalera, zatim sjajno petom proigrao Kataija koji je solo prodorom duplirao rezultat u našu korist!

Drugo poluvreme proteklo je dosta neinteresantnije od prvog. Gosti kao nisu imali snage do priprete Supiću, dok je našim fudbalerima trenutni ishod bio sasvim po meri. Beležimo solidan šut Poletanovića i centaršut Vulićevića na koji je Abubakar zakasnio za delić sekunde.

Konačno, u finišu utakmice - 3:0! Kosović je još jednom pokazao da zaslužuje veću minutažu sjajno proigravši Kataija, kome nije bilo teško da po drugi put smesti loptu iza ledja golmana Sremaca!

Valjalo bi pohvaliti i lep ambijent na stadionu, skoro pet hiljada ljudi je posmatralo mini-derbi ravnice, uprkos tome što je termin bio prilično nepopularan!


FKV – Donji Srem 3:0 (2:0)
Strelci: Vranješ, 15. i Katai u 45. i 85. minutu.


Sudija: Novak Simović (Lovćenac) pokazao je žute kartone Nastiću (Vojvodina) i Terziću (Donji Srem)

FKV (trener Vignjević): Supić, Vulićević (kapiten, 85' Gaćinović), Đurić, Trajković, Nastić, Ađuru, Poletanović, Vranješ (80' Kosović), Šušnjar (55' Smiljanić), Katai, Oumaru.

Donji Srem (trener Bogićević): Kovačević, Lakićević (46' Vukobrat), Prljević, Terzić, Josimov (kapiten), Košutić, Zec, Krunić, Škorić (55' Damnjanović), Janković, Lukić (70' Urošević).


Sledeći meč Vojvodina igra u Jagodini protiv istoimenog domaćina, a taj susret na programu je 30. marta.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...