Vesti / Crveno-bela planeta / Lane utišao kritičare, Duća za prekid posta, Brana za novu pobedu

Lane utišao kritičare, Duća za prekid posta, Brana za novu pobedu18.03.2013. 21:35

Autor: LimanFKV(8)
V

ikend za nama bio je vrlo plodonosan za naše bivše igrače. Dušan Tadić je briljirao u meču sa Groningenom, sa dve asistencije i golom "sa kreča" potvrdio da se vraća u formu. Lane je postiguo stvarno spektakularan gol na meču sa Gentom, oterao sve saigrače od sebe i otišao da isti "proslavi" sa nekim od kritičara sa tribine. Brana Ilić ponovo je bio heroj svojih navijača jer je u 24. minutu susreta novim golom utabao put ka novoj pobedi Janjine.

Španija
Sevilla [4 - 0] Zaragoza
CD Marino [2 - 0] Salamanca

Miroslav Stevanović posmatrao je novu pobedu Sevilje sa klupe za rezervne igrače. Almami Moreira igrao je svih 90 minuta u novoj sramoti Salamnke, porazu od poslednjeplasiranog Marina.

Nemačka
Wolfsburg [1 - 1] Fortuna Dusseldorf
Hamburger SV [0 - 1] Augsburg

Gojko Kačar i Slobodan Medojević ponovo su svih 90 minuta grejali klupe.

Italija
Catania [3 - 1] Udinese
Siena [0 - 0] Cagliari

"Osakaćeni" suspenzijama i povredama igrači Udinezea nisu imali šta da traže na Siciliji. Željko Brkić branio je svih 90 minuta i kao što se vidi po rezultatu primio 3 pogotka. Golove sa meča možete pogledati ovde, pa sami procenite da li je Brka mogao bolje da reaguje. Po meni, teško. Na golu Kaljarija ponovo je stajao Agaci. Očigledno je povreda zadobijena prošlog vikenda bila lakše prirode, pa je Vlada Avramov meč posmatrao sa klupe.

Belgija
AA Gent [1 - 1] Anderlecht

"Ja ratujem sam" - himna Milana Jovanovića. Igrao se 40. minut susreta kada je Lane postigao verovatno najlepši gol ove sezone, a isti je "proslavio" u svom stilu. Anderleht je posustao u nastavku i Gent je uspeo nekako da dođe do boda na ovoj utakmici. Pogledajte prelep gol i čudnu proslavu Laneta.






Francuska
Saint-Etienne [2 - 2] Paris S.G.
Tours [1 - 1] Laval
Guingamp [1 - 0] Caen

Zeleni su odoleli bogatim šeicima iz Pariza i na svom "Geoffroy-Guichard" stadionu stigli do vrednog boda. Danijel Aleksić nije bio u kombinaciji za ovaj meč. Miodrag Stošić igrao je svih 90 minuta u postavi Lavala, dok Branka Lazarevića verovatno nećemo videti cele sezone u dresu Kaena zbog teške povrede kolena.

Holandija
FC Groningen [0 - 3] FC Twente Enschede

Magični Dušan Tadić. Šta drugo reći za Dućin učinak na utakmici sa Groningenom - 1 gol i 2 asistencije. Iako odlično čuvan, Tadić je sa nekoliko velemajstorskih poteza dokazao da je sa pravom izabrana za najboljeg igrača Holandije u jesenjem delu sezone. Igrao se 44. minut susreta kada je Tadić nakon 2 "loma kičme" igračima domaćina proigrao saigrača u napadu čiji je šut bio skrenut u korner. Ne bilo teško našem Dući, pa je iz istog pogodio Leroja Fera "u trepavicu". Groningen je dominirao, a igra gostiju se ubrzala ulaskom Čadlija. U 80. minutu Tadić je rešio meč kada je sa 11 metara sigurno zadresao sredinu gola domaćina. Samo nekoliko minuta nakon toga proigrao je Čadlija za konačnih 3:0. Tvente je na taj način zabeležio prvu pobedu nakon čak 8 kola. Inače u holandskim medijima su se pojavile špekulacije da je Ajax zagrizao za našeg bivšeg igrača, ali im je Duća odgovori u stilu : "Ta, mante me". Pogledajte skraćeni snimak sa ove utakmice:





Dejana Melega nisam uspeo da pronađen u štulim izveštajima o utakmicama Jong Ajaksa.

Turska
Antalyaspor [1 - 2] Fenerbahce
Istanbul Buyuksehir [4 - 2] Mersin

Miloš Krasić nije bio u kombinaciji za meč sa Antalijom. U Mersinu vlada prilično anarhično stanje i čini mi se da je ovo bio poslednji ekser u kovčeg pod nazivom "Mersin - 2. liga". Totalna anarhija vladala je u odbrani Mersina, posebno u prvom poluvremenu. Mislim da je dovođenje štopera Mitorvića iz Rada prilično loš potez uprave ovog kluba jer je kriv za 75% postignutih golova od njegovog dolaska. Milan Stepanov igrao je svih 90 minuta, ali se ni on nije proslavio. Ukoliko neko želi golove sa ove utakmice može da pogleda ovde.

Grčka
Pas Giannina [2 - 0] Aris Saloniki
Panserraikos FC [0 - 0] Panaitolikos

Ponovo Brana! Neverovatni Sremac postigao je novi pogodak. Igrao se 24. minut susreta kada je Brana Ilić iskoristio kiks odbrane Arisa, povukao loptu nekoliko metara i iz trka savladao nemoćnog golmana. Ova ekipa se ne šali i ozbiljan je kandidat za izlazak na evro-scenu, a pred početak sezone prognozirana im je teška borba za opstanak! Brana se pokazao kao pravi "jack-pot" i već sada se može reći da je obeležio ovu sezonu u Janjini. Pogledajte pogodak ovde. Milan Bojović nije igrao protiv Panseraikosa.

Švajcarska
Young Boys Bern [0 - 0] Sion

Dragan Mrđa presedeo je meč na klupi.

Izrael
Ironi Kiryat Shmona [0 - 1] Hapoel Tel Aviv

Savo Pavićević igrao je svih 90 minuta u novoj pobedi Hapoela.

Poljska
Lech Poznan [0 - 0] Belchatow
Widzew Lodz [0 - 0] Zaglebie Lubin

Vojo Ubiparip nije nastupao za Leh, dok je Đorđe Čotra upisao prvih 90 minuta u svom novom klubu.

Tajland
Nije bilo utakmica ovog vikenda.

Mađarska
Utakmice u Mađarskoj odložene su zbog lošeg vremena.

Crna Gora
Celik [2 - 0] Jedinstvo BP
Bucućnost [4 - 1] Mornar
Rudar Pljevlja [1 - 1] Zeta Golubovci
Petrovac [1 - 2] Sutjeska

Bečelić je igrao svih 90 minuta za Sutjesku. Za ostale igrače, nažalost, nema podataka na Internetu.

Moldavija
Dacia Chisinau [2 - 0] Nistru Otaci

Janko Tumbasević igrao je svih 90 minuta za Dačiju.

Ukrajina
Tavriya Symferopol [4 - 3] Metalurg Donetsk

Damir Kahriman nije branio.

Japan
Oita Trinita [2 - 2] Urawa Red Diamonds

Ranko Despotović nije igrao.

Albanija
Skumpini [0 - 1] Skenderbeau

Ivan Gvozdenović nije igrao.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...