Vesti / Aktuelno / Otišao Stepanović

Otišao Stepanović02.10.2009. 12:05

Autor: fkvojvodina.com(20)
O

d jutros, 2.oktobra 2009. godine, Dragoslav Stepanović, više nije šef struke novosadskog prvoligaša. Zajedno sa upravom kluba, dogovorio je sporazumni raskid saradnje, pa će tim sa klupe na sutrašnjem meču 7. kola Jelen super lige u Beogradu protiv ekipe BSK, predvoditi njegov pomoćnik Zlatomir Zagorčić.

Na konferenciji za medije koja je održana u SC "Vujadin Boškov" u Veterniku ovim povodom, javnosti su se obratili i sam Dragoslav Stepanović, kao i predsednik "Stare dame" srpskog fudbala, Ratko Butorović.

Butorović: "Za ovo vreme zajedničke saradnje mnogo sam naučio, jer je bilo pravo zadovoljstvo raditi sa ovakvim čovekom. Dosadašnji rezultati ekipe, uticali su na ovakvu odluku, a Stepanović je pokazao svoj karakter u najboljem svetlu, pa otuda i obostrana odluka o sporazumnom raskidu saradnje. Stepanović je rođeni pobednik, pa je i sam smatrao da ovako više ne ide i da je bolje da neko drugi pokuša da radi sa ekipom. Sumnjam da će neki drugi trener imati više znanja od njega, ali sreće možda. Ona je i bila ta koja je nedostajala u proteklom periodu, kako bi se ostvarilo ono što je zacrtano, ali još uvek postoje šanse da se ostvare najviši ciljevi. Novi šef stručnog štaba biće poznat u toku prvenstvene pauze, a ja ni sa jednim kandidatom, do sada, nisam obavio bilo kakav razgovor. To će rešiti Upravni odbor, čija je to i obaveza. Rešenje se mora tražiti pod hitno".

Stepanović: "Meni je bila čast što sam bio trener Vojvodine. Za ova tri i po meseca, dobro sam upoznao Batu, pa se nadam da ćemo i dalje ostati prijatelji. Volim da radim sa ljudima koji su direktni. Želim Vojvodini svaku sreću, a igrači moraju da pokažu da je na terenu istina, pa sutra moraju da pobede i da izađu iz krize u kojoj se trenutno nalaze. Rezultati moraju uvek da budu bolji i tome treba težiti. Nisam preko noći doneo svoju odluku, ali je tome značajno doprineo vrlo konstruktivan razgovor, koji sam obavio sa predsednikom. On je pravi fanatik koji radi 24h dnevno i molite Boga da ostane 20 godina u klubu. Radio sam profesionalno i hteo sam sve najbolje. Vojvodina ima sjajnu perspektivu i budućnost – tim koji će se konstantno boriti za vrh i 350 omladinaca, koji će se ekipi priključivati kad za to dođe vreme. Ovakvu fudbalsku školu, kao Vojvodina, nema niko u državi. Sadašnji tim je na dobrom putu, pa ponavljam da neće bodovi protiv C. zvezde i Partizana doneti titulu, već će ostali mečevi rešavati to pitanje. Titula je ono, što od srca i želim ovoj ekipi, sa ovakvim predsednikom".

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...