Vesti / Aktuelno / Borba za finale Kup-takmičenja, epizoda 1

Borba za finale Kup-takmičenja, epizoda 112.03.2013. 19:00

Autor: Grof Žekula(1)
K

ada je, sada već davnog, 21. novembra prošle godine, u Subotici protiv Spartaka u četvrtfinalu Kupa, Oumaru “doneo“ penale, golom u poslednjem minutu utakmice, a potom nas u polufinale takmičenja uveo golom sa kreča, svi mi, kojima je crveno-bela boja u srcu, smo rekli: “Treći put u tri godine - pa ovo mora da je konačno to…“. Saznavši da tamo neće biti topčiderskih komšija, a da će nam rival za finale biti plavo-beli beogradski lažni stogodišnjak, svima je jedno pitanje počelo da se vrzma po pameti – Da li je ovo godina u kojoj će se “Stara dama“ konačno okititi pobedničkim lovorom i popeti na najviši stepenik postolja u maju mesecu, kada se trofej koji sanjamo, bude dodeljivao?

Do tog sna nas dele “samo“ tri utakmice, koje moramo da odigramo hrabro, smelo, odvažno i pametno, kako bi pomenuti trofej konačno zasijao u našim vitrinama, na onom mestu na kome se skupila skoro vekovna (ali prava, nikako lažna i izmišljena) prašina. Prve dve, od te tri igramo protiv OFK Beograda i samo pobeda u tom dvomeču nam garantuje i tu treću, majsku i za pehar, utakmicu.

Nikakva istorija i skor dosadašnjih mečeva, pozicije koji timovi trenutno zauzimaju na tabeli, niti forma, neće odlučivati sutra i u aprilskom revanšu. Već samo znanje i želja da se do finala dođe, jer spoj toga biće presudan, kada se nakon novosadsko-beogradskog duela podvuče crta.

Sutrašnji gosti (od 18h, na prepunom “Karađorđu“), imaju sigurno jednu prednost u odnosu na nas – to je čovek koji ih vodi sa klupe, a koji je 11. maja 2011. godine, predvodeći sjajnu generaciju naših igrača, trebao da podigne pomenuti pehar, da je u našem fudbalu to dozvoljeno. Srećom i po nas i po njega, oni koji to nisu tada dozvolili, ove godine se za trofej neće ni boriti. Zoran Milinković nas dobro poznaje, sve vrline i mane zna u “dlaku“, pa zato Nebojša Vignjević mora pokazati da je spreman da ga iznenadi i prevari. Kako god, znamo da sutrašnjih 90 minuta neće doneti konačnu odluku, već da je to samo prva od dve bitke u kojima do izražaja mora doći ono o čemu je svaki navijač “Stare dame“, u njenih 99 leta maštao – ofanzivna, raspucana, maštovita, ubojita…MOĆNA FK Vojvodina. Poslednji ovo biće pokušaj, njenih igrača, da se domognu trofeja nacionalnog Kupa, u njenom prvom veku postojanja!!!


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, medijima su se obratili šef Vignjević i štoper Trajković. Obojica su složni: “Pametno i srcem do povoljnog rezultata pred revanš“!!!

Vignjević: “Ono što nas čeka sutra, čeka nas odavno i to je ono za šta smo se pripremali u minulom periodu. Želja i motiv postoje, ogromni su, i vidljivi kod svakoga – i kod članova stručnog štaba, i kod igrača, i naravno, kod naših vernih navijača. Hladnom glavom moramo doći sutra do cilja, a to je rezultat koji će nam omogućiti miran revanš. Do njega možemo samo kvalitetnom igrom i na tome ćemo insistirati na utakmici. Nema kalkulacije – sutra u 18h počinje rat“.

Trajković, koji sutra zauzima mesto u startnoj postavi, je dodao: “Sutrašnja utakmica i revanš protiv istog rivala su, za nas, utakmice sezone. Ne potcenjujemo rivala, ali ćemo sutra, na terenu, svima pokazati da smo šampionska generacija. Navijači – bodrite nas kao nikada, vratićemo Vam na najbolji mogući način“.


Svima je jasno da sutra možemo mnogo da dobijemo, ali i mnogo da izgubimo. Za početak moramo biti složni – igrači i trener imaju našu “Carte blanche”. Da zajedno pokažemo rivalu “Ko je stariji”!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...