Vesti / Aktuelno / Pravac u Borču po trijumf

Pravac u Borču po trijumf08.03.2013. 15:52

Autor: Grof Žekula(0)
P

osle dve uvodne i identične pobede od 2:1, protiv Smedereva i Spartaka, sledi nedelja puna uzbuđenja za nas navijače novosadske “Stare dame“. Nakon proslave njenog 99-og rođendana, slede nam tri meča koji mogu da nam odrede (ili bar ka njemu pokažu put) uspeh ovog proleća – gostovanje BSK-u, te domaćinstva OFK-u i Donjem Sremu, pokazaće nam dali smo, i koliko, kadri da se borimo za najviše domete.

Pred jednu od najvažnijih ovoprolećnih utakmica, sledeće srede, u okviru polufinala Kupa, četa Nebojše Vignjevića će put beogradskog predgrađa, gde će pokušati da pobedom preduslovi dobru atmosferu pred duel „još malo“ pravog i jednog lažnog stogodišnjaka. BSK iz Borče nam nikada, u svih sedam do sada odigranih utakmica, nije "otkinuo" niti jedan bod, a uspeli su da nam zatresu mrežu samo jednom. Ipak, kada se setimo jesenjeg “mučenja“ (Moreira, Hvala još jednom) ostaje nam da promišljamo da nipošto ne smemo dozvoliti da čekamo sam kraj utakmice, već da moramo što pre pokoriti “Vizelj-park“, igrom koja nas je krasila u minulom periodu i pokazanom jasnom željom, od samog starta meča, da smo došli po sva tri boda.

Da će upravo tako i biti, uveravali su nas Vignjević i Alivodić, na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, a pred subotnji (14h) meč u Borči.

“Cilj u fudbalu jeste ponavljanje, i to naročito onog dobrog. Zato mi i želimo da ponovimo i dobru igru i dobar rezultat, jer hoćemo pobedu. BSK ima svoje adute, znamo da može bolje od onoga što je do sada prikazivao, a imaju i nezavidan položaj na tabeli. Naša želja i ambicija, ipak, biće presudna, jer težimo trijumfu i uspostavljanju dobre atmosfere, ali i preko potrebnog mira, pred Kup meč u sredu. Optimizam, koncentracija i strpljenje, biće naše najjače sutrašnje oružje“, izjavio je Vignjević.

Enver Alivodić se nadovezao rekavši da očekuje težak meč, jer zna da njegovi bivši saigrači žele Vošin skalp u nameri da krenu u osiguravanje statusa prvoligaša. “Dobro smo se spremili za ovaj meč, a ako zadaci postavljeni od stručnog štaba budu izvršeni, ubeđen sam da neće biti problema da na konto upišemo novu “trojku“ i u dobrom raspoloženju dočekamo prvi meč polufinala Kupa“, dodao je jedan od strelaca na meču sa Spartakom minulog vikenda.

Deletića i Trajkovića, zbog povreda, neće biti u protokolu, a ostali znaju šta im je činiti. Lopta u noge, vez, pas, šut, gol…Do nove pobede!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...