Vesti / Crveno-bela planeta / Brka ponovo na golu, Lane promašio finale kupa

Brka ponovo na golu, Lane promašio finale kupa07.03.2013. 00:02

Autor: LimanFKV(2)
J

oš jedan tanak vikend je iza nas. Činjenica koja nas je najviše obradovala je povratak Željka Brkića među stative ! Željko se uspešno oporavio od povrede i sačuvao svoj gol na meču sa Peskarom. Lane Jovanović ponovo se našao u žiži javnosti u Belgiji, a jedan od razloga je promašeni penal u sedmoj seriji polufinala kupa Belgije. Ostale razloge možete pogledati u nastavku teksta.

Španija
Sevilla [2 - 2] Atletico Madrid
Sevilla [4 - 1] Celta de Vigo
Salamanca [0 - 0] Ascala

Miroslav Stevanović nije se našao u najboljih 18 za susrete sa Atletikom u kupu (u finale se plasirali Madriđani ukupnim rezultatom 4:3) i Seltom u prvenstvu.
Almami Moreira igrao je i na ovoj utakmici, a zamenjen je u 52. minutu susreta. Njegov trener , Gorka Exceberia, podneo je ostavku dan nakon utakmice nezadovoljan rezultatima. Na njegovo mesto postavljen je bivši trener tog kluba Hernandez.

Nemačka
Hamburger SV [1 - 1] Greuther Furth
Wolfsburg [1 - 4] Schalke

Još jedno kolo Bundeslige proteklo je bez Gojka Kačara i Slobodana Medojvića na terenu ili klupi za rezervne igrače.

Italija
Pescara [0 - 1] Udinese
Bologna [3 - 0] Cagliari

Željko Brkić ponovo među stativama! Vratio se Brka na najbolji mogući način, sačuvavši svoju mrežu na Adriatiku. Utakmicu je u uvodnim minutima rešio iskusni Di Natale, a Željko je imao nekoliko dobrih reakcija na šuteve iz daljine igrača Peskare. Najzanimljivije detalje sa utakmice možete videti ovde.
Vlada Avramov je sa klupe ispratio poraz Kaljarija u Bolonji.

Belgija
Racing Genk [1 - 0] Anderlecht

Milan Jovanović opet se našao u žiži interesovanja novinara u Belgiji. Izuzetno dramatičan meč odigrao se na stadionu Genka. U revanš meču polufinala kupa Belgiji Genk je jurio Anderlehtovih 1:0 iz prvog susreta. Nakon vodstva Genka isključen je najbolji igrač plavih ove sezone Mbokani, ali su gosti iz Brisela nekako odoleli 120 minuta i stiglo se do penal završnice. Utakmica je završena rezultatom 7:6, a tragičar je bio golman Anderlehta Prato koji nije uspeo da realizuje penal u 11. krugu. Ovaj poraz izazvao je dosta bure u klubu, a Milana Jovanovića javno je isprozivao saigrač iz odbrane Odoi. „Žao mi je... Prejako sam udario loptu. Prihvatio sam da šutiram, iako nisam specijalista za penal. Ali, moram nešto da istaknem. Imamo u ekipi „asa“ od 32 godine, koji konstantno priča po terenu i deli lekcije svima, a nije smeo da se javi među prvih pet igrača i šutira penal. Lako ćete prepoznati tog čoveka. I onda ja moram da idem i šutiram iako kao defanzivac nisam baš vičan šutiranju penala“, poručio je Odoi. Mediji su napali Jovanovića jer je prekinuo interju jednog novinara sa njegovim mladim kolegom Denisom Pratom rečima: „Prekini da priča sa novinarima, suviše si mlad za to“. Lane ostaje Lane, a što se tiče utakmice bio je vrlo neprimetan, a kako je promašio penal (pogodio stativu) u 7. seriji možete videti u linku ispod.





Nisam hteo da šutiram, ali poštujem odluku trenera koji me je naterao da to uradim. On je trener i on odlučuje, a ja sam samo igrač. Penali nisu fudbal i zato ne mogu da osećam veliki krivicu jer moj deo posla je da što bolje igram“, poručio je Jovanović.

Francuska
Saint-Etienne [4 - 0] Nice
Tours [1 - 1] Caen
Laval [1 - 1] Clermont Foot

I ovaj vikend u Francuskoj protekao je bez naših bivših igrača u najboljih 18. U prvoj ligi Sent Etijen i Brandao blistaju u zadnje vreme, ali nema Danijela Aleksića. U drugoj ligi identične rezultate ostvarili su i Laval i Kaen. Inače konačno sam saznao razlog zbog kojeg na terenu nema Branka Lazarevića. U pitanju je teška povreda kolena pre više meseci. Takođe na meču Lavala bila su dva crvena kartona tako da možemo očekivati Miodraga Stošića barem na klupi u sledećem kolu.

Holandija
FC Twente Enschede [0 - 2] Ajax Amsterdam

Otišao je McClaren sa klupe, ali su problemi u timu i dalje vidljivi. Ajaks je u svakom smislu nadigrao nikad nemoćniji Tvente. Jedina stvar koja navijače ekipe iz Enšnadea više zabrinjava od rezultata (najgora serija u poslednjih 10 godina) je igra njihovih ljubimaca. Dušan Tadić igrao je svih 90 minuta. Njegovo pomeranje sa krila u sredinu je dokaz da možda postoje i lošiji treneri od pojedinaca koji su sedeli na našoj klupi. Nevidljivi Tadić, očajni Tvente, bodovi u Amsterdamu.
Što se tiče Dejana Melega prema štulim informacijama kojima raspolažen još uvek nije debitovao za Jong Ajaks.

Turska
Fenerbahce [2 - 3] 1461 Trabzon
Mersin [0 - 3] Eskisehirspor
Besiktas [3 - 2] Fenerbahce
Kayzerispor [2 - 1] Mersin

Miloš Krasić bio je starter u utakmici turskog kupa. Nešto bolja partija nego ranije, nakon njegove akcije pao je prvi gol na meču. Zamenjen je u 73. minutu susreta pri rezultatu 2:2. To nije doprinelo da protiv Bešiktaša bude makar na klupi za rezerve. Milan Stepanov igrao je svih 90 minuta u kupu protiv Eskisehirspora jer nije imao pravo nastupa na prvenstvenoj utakmici sa Kajzerijem zbog kartona, koji je zaradio i u kupu.






Grčka
Pas Giannina [1 - 2] Asteras Tripolis
Panaitolikos [1 - 0] Fokikos

Brana Ilić igrao je svih 90 minuta u jednom od retkih poraza Janjine na svom terenu. Milan Bojović igrao je svih 90 minuta u novoj pobedi na putu ka višem rangu. Treba očekivati i istu minutažu i u sledećoj utakmici pošto je crveni karton zaradio njegov konkurent, dosta poznati Henri Kamara.

Švajcarska
Zurich [3 - 1] Sion

Mrđa zamenio trenera u 80. minutu susreta. Verovatno ste pomislili da sam poludeo, ali ovo se stvarno desilo. Kontraverzni predsenik Siona Kristijan Konstantin opet je smenio trenera nakon loših rezultata, a na njegovo mesto doveo - igrača. Đenaro Gatuzo, legendarni Milanista sada obavlja funkciju trener-igrač koju ne pamtim da sam video na terenima još od vremena kada su to činili Rajkard i Đanluka Vijali. Mrđa, nažalost, nije pomogao svom timu da ublaže poraz.

Izrael
Hapoel Tel Aviv [1 - 1] Ashdod SC

Izgleda da je Savo Pavićević zadobio neku povredu pošto ga nema u sastavu Hapoela skoro mesec dana. Slučajno sam naleteo na jedan Savin majsotorski potez sa prijateljske utakmice Crne Gore sa Bugarskom. Odgledajte kako Savo "šali" Bugare.






Poljska
Lech Poznan [0 - 1] Polonia Warsaw
Piast Gliwice [1 - 1] Zaglebie Lubin

Vojo Ubiparip igrao je prvih 45 minuta susreta. Đorđe Čotra još nije debitovao za svoj novi klub Zaglebie. I ovaj meč je presedeo na klupi.

Tajland
Muang Thong United [2 - 1] Army United

Mario Đurovski nije igrao ukoliko sam dobro uspeo da pohvatam ove "talase" od tajlanskih slova.

Mađarska
Egri FC [0 - 1] Diosgyor
Kaposvari [1 - 2] Gyor

Vladimir Buač još nije debitovao za svoj novi tim Egri. Nikola Trajković igrao je svih 90 minuta u pobedi Đera - lidera mađarskog šampionata.

Crna Gora
Buducnost P [3 - 3] Zeta Golubovci
Mogren Budva [0 - 2] Sutjeska Niksic
Celik [1 - 0] Rudar Pljevlja

Srđan Bečelić igrao je svih 90 minuta za Sutjesku, dok nema podataka da li su Mitar Peković (Budućnost) i Ilija Radović (Čelik) igrali u ovom kolu.

Moldavija
Dacia Chisinau [1 - 1] FC Academia Chisinau
Nistru Otaci [2 - 0] Zimbru

Zakotrljala se lopta i u Moldaviji, ali na terenima nije bilo Slavena Stjepanovića(Dačija) i Janka Tumbasevića (Zimbru).

Ukrajina
Tavriya Symferopol [0 - 2] Karpaty Lviv

Damir Kahriman nije branio.

Japan
Sanfrecce Hiroshima [1 - 2] Urawa Red Diamonds

Ranko Despotović nije igrao za Uravu.

Albanija
Laci [1 - 2] Skenderbeau

Ivan Gvozdenović igrao je svih 90 minuta za Skenderbeg.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...