Vesti / Utakmice / Voša do pobede u finišu, Vranješ čovek odluke

Voša do pobede u finišu, Vranješ čovek odluke27.02.2013. 16:13

Autor: mihailov, fkv.com team(4)
U

prvoj utakmici nastavka prvenstva, u okviru 16. kola Jelen Superlige, fudbaleri Vojvodine kao gosti su savladali ekipu Smedereva 1:2 (0:1). Vojvodina je bila opasnija tokom čitavog susreta, ali je do pobede došla tek u poslednjih desetak minuta, pošto su se Smederevci (bez obzira na položaj na tabeli) predstavili kao „tvrda“ ekipa. Voša je došla u vodstvo golom Vulićevića u 44. minutu, izjednačio je Ristić u 64. minutu, a pobedu Novosađanima doneo je novajlija Vranješ u 83. minutu meča.

Evo kako je sve izgledalo iz minuta i minut:

Smederevo je na startu meča imalo blagu inicijativu iz koje je proizašla prilika Radosavljevića čiji je udarac izblokiran u poslednjem momentu. Uzvratio je Katai par minuta docnije, međutim bio je to lak plen za golmana Živkovića.

Sve do 27. minuta nije bilo većih uzbuđenja. Vojvodina je bila tim koja je kontrolisala igru i imala inicijativu, dok je domaćin uglavnom bio defanzivno orijentisan čekajući eventualnu grešku crveno-belih. Od pomenutog dela utakmice zaređalo se nekoliko prilika za Novosađane - Alivodić, Ađuru i Radoja su se oprobali sa distance, ali nisu bili dovoljno precizni.

Pred sam kraj poluvremena Vojvodina dolazi u vođstvo. Vulićević je odigrao povratni pas sa pridošlicom iz Novog Pazara i jakim udarcem po sredini gola matirao čuvara mreže. Kapitenu je to prvi pogodak od dolaska u klub, nakon dve i po sezone konstantne igre na desnom boku!

Naš tim je pokazao da ima pobedniče ambicije već u prvim minutima nastavka-ponovo su se oprobali Alivodić i Katai, no oba pokušaja završila su u gol-autu.

Šok sledi u 63. minutu. Pavlović je nakratko napustio teren zbog povrede, tako da su Smederevci na pravi način iskoristili našu konfuziju u odbrani poravnavši rezultat na 1:1. Strelac je bio Marko Ristić, njegov udarac sa ivice kaznenom prostora zakačio je nekog od odbrambenih igrača gostiju i završio iza leđa Supića!

Ipak, Vojvodina nije dozvolila iznenađenje i prekid pobedničkog niza sa priprema. U 82. minutu Stojan Vranješ rešava pitanje pobednika, nakon prodora Abubakara i fenomenalne asistencije ka novajliji koji na najbolji način zaokružuje debi!

Može se reći da je rezultat više nego realan, Voša je dominirala celim susretom i upisala bodove koji je vraćaju na 3.mesto Jelen Super Lige!







Smederevo - FKV 1:2 (0:1)
Strelci: Ristić u 64. za Smederevo, a Vulićević u 44. i Vranješ u 83. minutu za Vojvodinu


Sudije: Filipović (Beograd), pomagali mu Miletić i Ristić.
Žuti karton: D. Živković (Smederevo).


Smederevo: M. Živković, Ristić, Sikimić, D. Živković (79' Milosavljević), Osman (62' Miljković), Atanacković (kapiten), Božović, Opančina, Veljović, Omega, Radosavljević (87' Krmar).

FKV: Supić, Vulićević (kapiten), Pavlović (71' Smiljanić), Đurić, Jokić, Radoja, Ađuru, Alivodić, Kosović (55' Vranješ), Katai (73' Šušnjar), Oumaru.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...