Vesti / Aktuelno / Prolećni debi u Đurđevom gradu

Prolećni debi u Đurđevom gradu26.02.2013. 21:09

Autor: Grof Žekula(2)
T

ačno osamdeset osam dana od sjajne prvodecembarske partije, kada smo demolirali državno i “Gaspromovo“ čedo na njegovom terenu, fudbaleri Vojvodine će, u izmenjenom sastavu, ali sa istim trenerom, započeti operaciju “Proleće 2013“, koje treba da nam donese berićet što se trofeja tiče, promociju nove i ubojitije Vojvodine na terenu, te nešto popunjenije (jer će ulaz vazda biti besplatan) tribine (barem) domaćeg Stadiona.

U sredu od 14h ćemo u Smederevu, videti koliko su vredne bile minule pripreme u Turskoj, na kojima smo, bez preterivanja, odigrali mečeve, u rezultatskom smislu, vredne hvale. Upravo on, rezultat, biće i presudan po Vignjevića i njegove momke, kada se spusti zavesa na kraju “prolećnog polugodišta“. Nastaviti gde stadosmo prvog dana poslednjeg prošlogodišnjeg meseca, biće imperativ za “crveno-bele“ momke.

Prva stvar vredna pomena i opreza jeste taj, što u prolećne bitke ulazimo u dosta izmenjenom sastavu. Da se nabrajaju oni koji su nas napustili, kao i oni koji nas “pojačaše“ nema smisla, jer ćemo, kao što pomenuh, crtu po(d)vlačiti u maju mesecu, a dotle novopridošlice imaju priliku da nam stave do znanja da su “vredne“ nama Svetog dresa i da su dostojne da zamene one, koji su od skora stanovnici ovosajtovske “Crveno-bele Planete“.

Druga stvar koja opominje, iako nam je sutrašnji rival prikovan za dno tabele (svega jedna pobeda na 15 jesenjih mečeva), jeste neugodna tradicija. Na istom mestu, u prestonici ex-srpske Despotovine, poslednji put smo trijumfovali davnog 14. maja 2008. godine, kada smo slavili sa 2:1. U prvenstvu sadašnje države, to nam je i jedina pobeda u istoriji na smederevskom stadionu.

Treća “stvar“, ali nikako manje važna, jeste pomenuti Vignjević. Nije počeo dobro na klupi našeg Kluba, ispraćivan je zvižducima i povicima da odlazi i napusti istu, ali je tom pobedom u poslednjem kolu, te izborenim polufinalom Kupa, sebe ostavio na mestu Šefa stručnog štaba. Sad je vodio pripreme i više prava na alibi (i grešku) nema. Odmah da budemo jasni – nisu nama samo tri utakmice (iako nam tačno toliko dobro odigranih, u pravom trenutku, donose trofej) važne, već želimo da svaka partija bude dostojna 99-ogodišnjeg slavnog imena “Stare dame“.

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku i sam Vignjević se osvrnuo na pitanje alibija, rekavši da ga neće tražiti niti u lošem terenu koji očekuje sutra igraće Smedereva i Vojvodine, niti u izostanku Branislava Trajkovića na mestu štopera. “Naš cilj sutra jeste taj, da pobedom nagovestimo uspešnu prolećnu polusezonu. Mislim da imamo razloga za optimizam i da ćemo sutra obradovati naše verne navijače. Svi igrači, osim Trajkovića koji “boluje od žutice“, su spremni da pokažu na terenu da minuli rad nije bio uzaludan i da će nova, ofanzivnija, igra na kojoj smo radili, doneti prve ovogodišnje bodove“, zaključio je Nebojša.

Kapiten Miroslav Vulićević se osvrnuo na to da veruje da je ova utakmica za Smederevce “biti il’ ne biti“ i da će svim silama jurnuti na Supićev gol, kako bi došli do vredna tri boda u borbi za opstanak, ali da to nije ono što treba da brine i interesuje njega i momke koje će On predvoditi sa trakom oko ruke. “Imamo kvalitet i ambiciju koju moramo pokazati na terenu. Sutrašnji trijumf bio bi dobra stimulacija i nama, za sve što nam predstoji ovog proleća. Zato se moramo okrenuti onome što mi moramo i možemo da uradimo, kako bi došli do nove “trojke“ na kontu“, reče Vule.

Baš tako. Pobedom, i dobrom igrom, već sutra privući što veći broj gledalaca na novosadski debi, za vikend, protiv Subotičana i nagovestiti da ovaj tim jeste spreman za velika dela.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...