Vesti / Utakmice / Nerešeno u vojvođanskom derbiju

Nerešeno u vojvođanskom derbiju18.05.2009. 00:08

Autor: fkv.com(0)
D

anas u Kuli odigrana je jedna ne preterano zanimljiva utakmica sa po kojom šansom na obe strane, dok sve ostalo nije ličilo na prvoligaški fudbal...

Prvo poluvreme naši su bili bezopasni po gol Anđelka Đuričića. U uvodnim minutima meča obe ekipe su stidljivo napadale, bez namere da odlučnije krenu na protivničku polovinu. Posle jedne polušanse na obe strane, konačno dolazimo do povoljne prilike koju Dragan Mrđa nije uspeo da realizuje (istakao se već pomenuti Đuričić). Nakon toga igrači Hajduka su u par navrata ulazili u šesnaesterac gostiju, pokusavali da isceniraju najstrožu kaznu, medjutim arbitru ovakvi postupci nisu promakli. Utisak na poluvremenu kazuje da obema ekipama bod sasvim odgovara. Najviše muke našem timu zadavao je mađionicar duge kose koji je nosio naše boje pre dve godine. Reč je o dobro poznatom Milanu Davidovu, koji je današnjom partijom podsetio na dane provedene u Vojvodini.

Drugo poluvreme počinje kao i prvo, bez dovoljne agresivnosti i bez želje za postizanjem gola. Pokušavalo se centaršutevima, probijanjem kroz sredinu, šutevima sa distance, ali ništa od toga nije predstavljalo realnu opasnost po gol Kuljana. Kako se utakmica bližila kraju, naša ekipa je krenula napred, imala loptu u nogama i tu beležimo dve najbolje prilike. Najpre je Mrđa u 66. minutu sa nekih 20-ak metara pogodio donji desni ugao gola, međutim stativa je bila prepreka da se upiše u strelce. Po isteku 90. minuta imali smo korner i poslednju šansu da odnesemo ceo plen. Pantelić, koji je zamenio Tadića, dodao je do Lazetića koji je došao do ivice kaznenog prostora i sjajnim šutem pogodio prečku. U svakom slucaju, rezultat govori sve, nije se igrao dopadljiv fudbal i retko ko je stadion napustio sa osmehom na licu...

Povratak Brkića raduje i nadam se da se totalno oporavio od povrede. Trener Marić je isključen u 77. minutu zbog prigovora glavnom deliocu "pravde". U pitanju je bio protest zbog preoštrog dodeljivanja javnih opomena igračima Vojvodine.

Vredno pomena je da je Firma tokom utakmice skandirala Milanu Davidovu, igraču koji nas je sve zadužio za samo godinu provedenu u Vojvodini. Po završetku duela Milan je prišao i pozdravio se sa navijačima... Za mene veoma dirljiv prizor... Svaka čast majstore!

Nije nam se dalo danas, doduše nismo ni preteranu želju prikazali. Još dva kola do kraja i 2 boda više od Zvezde. Veoma bitna utakmica igra se za 5 dana u Čelarevu protiv Jagodine, eventualna pobeda bi nas dovela na prag vicešampionske titule.
_________________

KULA: Stadion Hajduka, gledalaca 1.500, sudija Mihajlović (Vranje). Žuti kartoni: Grozdanovski, Lazetić, Kizito, Stošić, Đurovski (Vojvodina). Isključenje: Zoran Marić trener Vojvodine (zbog prigovora).
HAJDUK: Đuričić 8, Kozoš 7, Radanović 7, Trajković 7, Fejsa 6, Jovanović 7 (Kasalica 6), Bogić 7, Davidov 7 (Maksimović -), Kekezović 7 (Bošković -), Živanović 6, Rajović 6.
VOJVODINA: Brkić7, Peković 7, Kizito 7, Stošić 6, Lovrić 7, Tumbasević 7, Grozdanovski 6, Tadić 6 (Pantelić -), Mrđa 7, Đurovski 6 (Vukajlović -), Lazetić 7.

autor teksta Mihailov

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...