Vesti / Crveno-bela planeta / Kolektivni odmor

Kolektivni odmor22.02.2013. 11:09

Autor: LimanFKV(0)
N

aši bivši igrači širom planete uglavnom su se odmarali ovog vikenda. Najviše svakako zabrinjava loš plasman ponajboljih proizvoda kompanije "Vujadin Boškov" (pratimo trendove o robno=ljudskim proizvodima). Gojka verovatno nećemo gledati u HSV-u zbog sukoba sa direktorom, Boba Medojević retko i na klupi viđamo, Danijel Aleksić se opet preselio na tribine, gde se nekoliko nalazi i Miloš Krasić zbog loših partija. U svakom slučaju želimo im što pre da se vrate na teren.


Španija
Sevilla [3 - 1] Deportivo La Coruna
Salamanca [3 - 0] Fuenlabrada

Sevilja je utakmicu sa Deportivo rešila u prvih 45 minuta kada je i postavljen konačni rezultat. Miroslav Stevanović je u igru ušao u 79. minutu susreta zamenivši Kongdobiu. Salamnka je nastavila bitku "Druga liga" savladavši Fuenlabradu. Deluje mi da Almami Moreira igra nešto ofanzivnije u svom novom klubu, stoga je često i u samoj završnici. Inače, vrhunska utakmica, gde je još jednom pokazao izuzetnu borbenost. Nakon jedne njegove oduzete lopte sevnula je i kontra za poslednji gol na utakmici.






Nemačka
Wolfsburg [0 - 2] Bayern Munich
Hamburger SV [1 - 0] Monchengladbach

Ni ovoga vikenda nismo gledali Slobodana Medojevića i Gojka Kačara na terenima Bundeslige.

Italija
Genoa [1 - 0] Udinese
Pescara [0 - 2] Cagliari

Ista slika i na "čizmi". Bez minuta za naš dvojac. Željko Brkić se i dalje oporavlja od povrede, dok je Vlada Avramov sa klupe posmatrao izuzetno značajnu pobedu svog tima u Peskari.

Belgija
Anderlecht [2 - 0] Charleroi

Anderleht sigurno gazi ka novoj šampionskoj tituli, a Milan Jovanović odrađuje drugi meč suspenzije zbog incidenta na utakmici sa Standardom (ostao mu je još jedan meč).

Francuska
Reims [1 - 1] Saint-Etienne
Laval [3 - 0] Sedan
Le Mans [1 - 1] Caen

Sumorna nedelja "Crveno-bele planete" nastavljena je i u Francuskoj. Danijela Aleksića nema u Sent Etjenu, kiksevi na utakmici sa Nimom koštali su Miodraga Stošića mesta u prvih 18, gde po običaju nema ni Branka Lazarevića u redovima Kaena.

Holandija
FC Twente Enschede [1 - 1] Willem II Tilburg
Jong Ajax [1 - 0] Jong NAC Breda

Tvente je katastrofalnoj formi, a to su začinili i ovonedeljnim remijem sa poslednjeplasiranim Viljemom. Navijači u Enšnadeu već su počeli "seču knezova", a prvi na udaru (kako to obično biva) našao se trener, kome je jasno poručeno na maternjem mu jeziku : "Steve (McLaren) go home". Nakon ovog meča mogu biti samo još nezadovoljniji. Očekivalo se da Tvente "iskali bes" na slabašnim Viljemom, ali ni njih nisu uspeli da pobede. Utakmicu su otvorili nešto bolje nego ostale u poslednje vreme, ali i dalje muku muče sa realizacijom. Dušan Tadić igrao je svih 90 minuta. Prilikom pogodka odlično je zavrnuo loptu koja je došla na glavu Feriju, ali je loptu na putu do gola skrenuo Daglas i tako "skinuo" novu asistenciju Dući. Nakon toga opet neshvatljiv pad u igri, Viljem II zasluženo stiže do bodova, a mogli su da žale i za sva tri pošto su imali nekoliko kolosalnih šansi u zaostalom vremenu. "Mladi Ajaks" pobedio je "Mladu NAC Bredu" rezultatom 1:0, ali ni na ovom meču nije nastupao Dejan Meleg.






Turska
Genclerbirligi [3 - 1] Mersin
Trabzonspor [0 - 3] Fenerbahce

Milan Stepanov bio je starter i protiv "srpske kolonije" Genčlerbiriligija, ali je zamenjen na poluvremenu, verovatno zbog rizika da ne dobije drugi žuti karton. Miloša Krasića nije bilo na meču protiv Trabzona.

Grčka
Pas Gianinna [0 - 0] Panthrakikos Komotini
Kalloni Lekanopedio [2 - 0] Panaitolikos

Brana Ilić nastupao je svih 90 minuta u meču sa Pantrakikosom. Pored šuta na samom početku meča koji je završio pored gola nije se posebno isticao, što i nije bilo lako pošto je utakmicu vodio gost koji može da žali i za nepravedno poništenim pogotkom u samom finišu susreta. U drugoj ligi je zaustavljena dobra serija Panaitolokosa. Milan Bojović igrao je svih 90 minuta u porazu svoje ekipe.

Švajcarska
Sion [1 - 0] St. Gallen

Sion je uspeo da savlada Sent Galena, a Dragan Mrđa meč je posmatrao sa klupe.

Izrael
Hapoel Tel Aviv [1 - 1] Ironi Kiryat Shmona

Hapoel je ispustio prednost u nadoknadi vremena, a Savo Pavićević nije nastupao na ovom meču.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...