Vesti / Utakmice / Bugari posvedočili o Vošinoj formi

Bugari posvedočili o Vošinoj formi20.02.2013. 19:10

Autor: fkv.com Team(0)
Odlučio utakmicu: Aleksandar Katai
Odlučio utakmicu: Aleksandar Katai
U

prijateljskoj međunarodnoj utakmici u Novom Sadu, u duelu četvrtoplasiranih timova srpske i bugarske lige, pobedu je odneo domaći tim. Vojvodina je savladala CSKA iz Sofije 1:0 (1:0) golom Aleksandra Kataija u 22. minutu igre, a po svemu viđenom danas golova je moglo biti mnogo više. Ispromašivali su se i jedni i drugi, ili bolje rečeno, golmani su imali dobar dan. Na kraju, Vojvodina je zasluženo slavila i bila bolja barem za taj jedan gol, ali i da su gosti otišli neporaženi iz Novog Sada ne bi mogli pričati o fudbalskoj nepravdi. Tako je oko 1500 prisutnih gledalaca uživalo u požrtvovanoj igri na obe strane i solidnom broju lepih akcija i poteza.

Počelo je sa inicijativom domaćina, a već u 7. minutu akcija Kiataija i Abubakara protiv dvojice odbrambenih igrača CSKA rezultuje izlaskom Kamerunca pred golmana gostiju, koji uspeva da „skine“ zicer i održi rezultatski egal. U 11. minutu Vranješ daje fantastičan pas u prostor za Abubakara, jedan igrač bugarskog tima sa leđa startuje u 16 metara, ali sudija ostaje nem. Tri minuta kasnije Đurić greši u predaji lopte u blizini svoga gola, što otvara prostor i stvara idealnu šansu za napadača bugarskog tima koji izlazi „1 na 1“ sa Supićem, ali golman Vojvodine sjajno reaguje i sprečava vodstvo gostiju. U 16. minutu CSKA izvodi korner koji se završava udarcem glavom na gol Supića, ali bez većih problema za čuvara mreže Vojvodine. Četiri minuta kasnije viđena je slična situacija na suprotnoj strani, samo što ovaj put šut Đurića glavom zaustavlja golman gostiju. U 22. minutu, kako se kasnije ispostavilo, pada odluka na ovom meču. Lopta iz dubine dolazi do Kataija u šesnaestercu koji se oslobađa svoja dva čuvara i iskosa sa leve sa nekih 7-8 metara strane šalje projektil iznad glave gostujućeg golmana – 1:0. Gosti se ne predaju, i u 26. minutu nakon slobonog udarca lopta odlazi zamalo pored gola domaćih, a već u narednom minutu Katai i Abubakar prave odličnu kontru koja se završava šutem Srbobranca koji zaustavlja golman CSKA. Do kraja poluvremen viđeno je nekoliko polušansi na obe strane i par grubih startova igrača oba tima, pa je odmor dobrodošao da se malo smire strasti.

Treneri oba tima izvršili su po nekoliko izmena na poluvremenu i u toku drugog dela igre, ali je, baš kao u prvom poluvremenu, bilo šta da se vidi na obe strane. U 48. minutu centaršut sa desne strane jedan igrač domaćeg tima spušta glavom Radoji na „penaltik“, ali ovaj slabo zahvata loptu koja odlazi pored gola. Dva minuta kasnije, gosti iz slobodnog udarca pogađaju prečku Supićevog gola. U 58. minutu Abubakar ponovo izlazi sam na golmana bugarskog tima, ali njegov šut završava na nozi čuvara mreže. Dva minuta kasnije ponovo sjajna šansa za goste, kada nakon prekida loptu glavom zahvata jedan bugarski igrač, a golman Novosađana je krajnjim naporom izbija u korner. U 62. minutu ponovo se oprobava Abubakar nakon gužve u šesnaestercu, ali bez rezultata. U 65. minutu gosti ne koriste kolosalnu priliku kada tri igrača imaju kontru na jednog defanzivca Vojvodine i golmana, gde jedan bugarski igrač koji je bio pokriven od strane Vujačića šutira na gol, umesto da doda dvojici slobodnih saigrača. 69. minut bio je prilika da se reši meč, jer su u istom minutu prilike promašili Abubakar (šutira glavom zamalo pored gola) i Kosović (ne koristi duel „oči u oči“ sa golmanom). Poslednjih dvadesetak minuta igre tempo je malo splasnuo, a Bugari su se trudili da otvorenom igrom stignu do izjednačenja, što je stvaralo dosta prostora Vojvodini za polukontre i kontre. Ipak, do kraja valja zabeležiti samo još „bombu“ sa poludistance pod prečku u zaustavnom vremenu, koju golman gostiju na jedvite jade izbija preko gola.

Konačni je utisak da Vojvodina spremno dočekuje start prolećnog dela prvenstva. Srž tima je ostala na okupu, igrači iz omladinskog tima uneli su osveženje i pojačali konkurenciju, a pristigla pojačanja deluju kao igrači koji mogu da naprave razliku. Ipak, 90 minuta u Smederevu daće mnogo bolji uvid u mogućnosti tima, jer će se tada igrati za bodove. Sa današnjim pristupom u prijateljskom meču, možemo biti i više nego zadovoljni.






Izvor: sportal.bg

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...