Vesti / Crveno-bela planeta / Bojovića ogrejalo sunce

Bojovića ogrejalo sunce12.02.2013. 20:22

Autor: LimanFKV(0)
D

obar vikend je za nama. Brana je još jednom doneo pobedu Janjini, Tadić je opet bio jedina svetla tačka Tventea, Gojko Kačar je posle mnogo vremena zakoračio na bundesligaške terene, ali je heroj ovoga vikenda Milan Bojović. Bojke je za jako kretko vreme uspeo da postigne već peti pogodak na isto toliko utakmica. Poslednja žrtva bio je Iraklis, a Bojketu je bilo potrebno svega 45 minuta da reši meč sa dva pogotka. Nama ostaje samo da kažemo - bravo Milane!


Španija
Real Madrid [4 - 1] Sevilla
Real Ovied [0 - 0] Salamanca

Sevilja je gostovala na Santjago Bernabeu, ali se nije proslavila. Miroslav Stevanović nije dobio šansu ovaj put. Salamanka je u borbi za povratak u drugu ligu igrala sa jednim od konkurenata - Ovijedom. Almami Moreira igru je napustio u 79. minutu susreta, a sudeći po rezultatu dobro je obavio posao protiv favorizovanog domaćina.

Nemačka
Borussia Dortmund [1 - 4] Hamburger SV
Greuther Furth [0 - 1] Wolfsburg

Gojko Kačar je konačno dočekao svojih 5 minuta u HSV-u. Nažalost, "5 minuta" u prethodnoj rečenici nije preneseno značenje, već bukvalno pošto je Gojko u igru ušao u 90. minutu susreta zamenivši strelca drugog gola Sona. HSV je pružio fenomenalnu partiju i prilično uzdrmao "Milionere iz Dortmunda" pred utakmice Lige šampiona. Wolfsburg je upisao izuzetno važne bodove u direktnoj borbi za opstanak savladavši Grojter Firt na gostovanju. Slobodan Medojević nije bio u prvih 18.

Italija
Udinese [1 - 0] Torino
Cagliari [1 - 1] AC Milan

Ranim pogotkom Perejre Udineze je savladao Torino na svom terenu. Željko Brkić se i dalje oporavlja od povrede, ali svakako može da ga raduje što su se pojačanja uklopila u sastav i što odbrana deluje daleko sigurnije nego ranije. Kaljari je vodio sve do 81. minuta, ali brojčano slabiji uspeo je da izvuče jedino bod. Vlada Avramov presedeo je meč na klupi.

Belgija
Waasland-Beveren [1 - 2] Anderlecht

Milan Jovanović služio je prvu od tri meča kazne zarađenu na prethodnom susretu. Na sreću Anderlehta Mbokani se vratio sa afričkog Kupa nacija, pa su gosti uspeli da nadoknade zaostatak sa poluvremena. Lane do sada (ako izuzmemo gaf na utakmici sa Standardom) ima odličnu sezonu. Na 34 meča postigao je 9 pogodaka uz čak 15 asistencija.

Francuska
Saint-Etienne [4 - 1] Montpellier
Nimes [3 - 0] Laval
Caen [2 - 0] Sedan

"Zeleni" nastavljaju sa fantastičnim partijama. Brandao i drugovi ovog vikedna "pregazili" su aktuelnog šampiona, ali Danijela Aleksića opet nije bilo ni na klupi. Miodrag Stošić debitovao je za svoj novi klub, a sudbina je (a i trener) htela da to bude upravo protiv svog bivšeg kluba u kome je proveo veliki deo karijere. Zaradio je žuti karton u 83. minutu susreta. Ne može se reći da se baš proslavio na debiju, vidi se da još uvek nije uigran sa poslednjom linijom. Imao je nekoliko vrlo loših intervencija, a sreća je što je sudija ovog meča bio prilično blag, kod nekog drugog bi verovatno bio ranije poslat u svlačionicu. Stošić nosi dres sa brojem 13, a njegov debi možete pogleda na ovom linku. Branko Lazarević nije nastupao za Kaen.

Holandija
FC Zwolle [1 - 1] FC Twente Enschede
Jong Ajax [3 - 2] Groningen B

Novi gol Dušana Tadića i nova bleda partija ekipe iz Enšnadea. Tvente je odlično otvorio utakmicu, Duća je već u 2. minutu susreta imao šansu da savlada golmana domaćih, ali nije uspeo da iskontroliše svoj šut. Ipak, samo 8 minuta kasnije iskupio se novim pogotkom. Nakon tog gola, Tvente je stao i Cvole je diktirao tempo, što je do skora bilo gotovo nezamislivo. Limitirana ekipa Cvolea uspela je borbenošću da nadoknadi sve nedostakte i kao poklon stigao je penal u 80. minutu susreta. Za one koji su zaboravili, Dušan je bio strelac i dva pogotka za nacionalni tim na prijateljskom meču sa Kiprom. Igru je tada napustio zbog povrede, ali na sreću vidimo da nije ništa ozbiljno. Dejan Meleg zadužio je dres sa brojem 68 ekipe Jong Ajaks ("B" tim Ajaksa), ali nije nastupao na meču sa B timom Groningema.






Turska
Mersin [0 - 1] Fenerbahce

Mersin, Milana Stepanova, dočekao je na svom terenu Fenerbahče, čije boje brani Miloš Krasić. U vrlo tvrdoj utakmici slavili su favorizovani gosti pogotkom Weba u 45. minutu susreta. Stepanov je igrao svih 90 minuta, dok se Krasić nakon serije loših partija nije našao u prvih 18.

Grčka
Panionios [0 - 1] Pas Giannina
Panaetolikos [4 - 0] Pierikos
Panaetolikos [3 - 0] Iraklis

Drugi vikend zaredom koji je bio više nego berićetan za oba predstavnika "Crveno-bele planete" u Grčkoj. Brana Ilić postigao je novi pobedonosni pogodak za Janjinu na teškom gostovanju Panionisu i polako, ali sigurno, izrasta u heroja ovog "malog" tima.





U drugoj ligi fantastičan je bio Milan Bojović. Protiv Pierikosa je postigao novi pogodak (četvrti na meču), a učestvovao je i u akciji kod trećeg gola koji je postigao dvostruki strelac na ovom meču - Heri Kamara. Nažalost, nismo uspeli da nađemo snimak tog gola, tako da ide samo centaršut prilikom trećeg gola.





U poslednjoj utakmici Panaetelikos je još jednom pokazao da se ne šali i da hita ka prvoj ligi savladavši Iraklis. Bojović je pružio još bolju partiju pošto je gostima do poluvremena dao čak dva gola.











Švajcarska
Basel [3 - 0] Sion

Nastavljen je šampionat Švajcarske. Sion je ubedljivo poražen u Bazelu, a Dragan Mrđa posmatrao je meč sa klupe.

Izrael
Maccabi T.Aviv [3 - 0] Hapoel T.Aviv

Savo Pavićević karijeru je nastavio u redovima Hapoela iz Tel Aviva. Već je zabeležio 4 nastupa, a u poslednjem susretu njegov tim je u gradskom derbiju poražen visokim rezultatom 4:0.

Kipar
AEK Larnaca [4 - 0] AEP Paphos

Serginho Green je otišao na pozajmicu u trećeplasiranu ekipu kiparskog prvenstva - AEK Larnaku.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...