Vesti / Crveno-bela planeta / Duća i Brana dvostruki strelci

Duća i Brana dvostruki strelci08.02.2013. 18:20

Autor: LimanFKV(1)
P

re svega izvinjenje čitaocima jer zbog tehničkih smetnji nisu bili u mogućnosti da čitaju "Crveno-belu planetu" prošle nedelje. Evo šta se dešavalo u prethodne dve nedelje koje su za nama. Zaista šteta jer je svakako bilo materijala. Pa krenimo redom. Dejan Meleg novi je član slavnog Ajaksa iz Amsterdama, a za naš klub odigrao je samo 7 utakmica. Za sada je jedino izvesno da će narednih nekoliko meseci provesti u redovima Ajaksa B - Jong Ajaksa. Što se ostalih naših igrača u belom svetu tiče najbolje su prošli naši igrači u Grčkoj. Brana Ilić je "počastio" Veriju sa dva pogotka, a isto toliko postigao je i Milan Bojović u svom novom klubu, ali na dva meča. Dušan Tadić pokazao je ovog vikenda da se vraća u formu i sa dva pogotka bio jedina svetla tačka u svom timu. Mrđa se vratio na teren i upisao u strelce u okviru švajcarskog kupa, dok je u belgijskom strelac bio Lane. Jovanović je pokazao i da nije uvek mirne glave pa je na derbiju Belgije malo opleo po prgavom Opareu. Treba istaći i sigurne partije Milana Stepanova koji se sa svojim Mersinom bori za opstanak u turskom šampionatu.

Španija
Sevilla [2 - 1] Vallecano
Sevilla [3 - 0] Granada
Atletico Madrid [2 - 1] Sevilla (kup)
Sevilla [4 - 0] Zaragoza (kup)
Marino De Luanco [2 - 1] Salamanca
Salamnca [4 - 0] Gijon B

Sevilja se pobedom nad Saragosom (ukupnim rezultatom 4:0) plasirala u polufinale "Kupa Kralja" u kojem su u prvom meču gostovali madridskom Atletiku. Miroslav Stevanović nije igrao u Madridu, ali jeste u utakmici protiv Saragose. Ušao je na teren u 76. minutu susreta. Da li je Čupa zabeležio svoju prvu asistenciju u Sevilji, ostavljamo na vama da procenite. Poslednji gol sa te utakmice možete pogledati ovde (minut 5:02). Čupo je dobio šansu i pred kraj meča sa Grandom (ušao u igru u 82. minutu susreta), imao je jedan solidan pokušaj glavom, ali ništa više od toga. Poslednje dve utakmice (Madrid i Rajo Valjekano) posmatrao je sa klupe.
Almami Moreira je odslužio dve utakmice zabrane zbog direktnog crvenog kartona. Salamnka se znatno pojačala u zimskom prelaznom roku kako bi se što pre vratili u drugu ligu i izgleda da se pojačanja konačno isplaćuju. Savladana je "B" ekipa Hihona visokim rezultatom.

Nemačka
Wolfsburg [1 - 1] Augsburg
Hanover [2 - 1] Wolfsburg
Hamburger [0 - 2] Frankfurt
Hamburger [3 - 2] Bremen

U Bundesligi sve po starom. HSV i Volfsburg se muče i pate, a naših Gojka Kačara i Slobodana Medojevića nema u prvih 18.

Italija
Milan [2 - 1] Udinese
Udinese [1 - 0] Siena
Cagliari [1 - 1] Palermo
Roma [4 - 0] Cagliari

Željko Brkić se uspešno oporavlja od povrede, dok je Vlada Avramov mečeve svoje ekipe posmatrao sa klupe.

Belgija
Anderlecht [2 - 2] Standard
Lokeren [0 - 2] Anderlecht
Anderlecht [1 - 0] Genk

Anderleht nastavlja da gazi i bez Mbokanija koji se nalazi na afrcikom "Kupu nacija". Savladan je Lokeren, a Milan Jovanović napustio je meč dvadesetak minuta pre kraja susreta. Mnogo je zapaženiji bio u kup susretu sa Genkom kada je postigao jedini pogodak na meču koji možete pogledati ovde. Veliku glupost (što je i sam priznao) Lane je napravio na utakmici protiv njegovog bivšeg kluba Standarda kada je "bodičekom" oduvao Oparea u 39. minutu susreta, i tako ostavio svoju ekipu na cedilu. Za ovaj potez Lane je "nagr(a)đen" sa tri meča suspenzije.






Francuska
Soshaux [1 - 2] Saint Etienne
Saint Etienne [3 - 0] Bastia

Sent Etjen se nalazi u seriji odličnih rezultata, ali je Danijel Aleksić ispao iz prvih 18. U drugoj ligi Miodrag Stošić i dalje čeka svoje prve minute za novi klub Laval, dok Branko Lazarević standardno ne igra za Kaen.

Holandija
Twente [2 - 4] Utrecht
Feyenoord [0 - 0] Twente

Tvente je očajno započeo drugi deo šampionata i sa ovakvom igrom imaće puno problema. Dušan Tadić igrao je obe utakmice, a da se vraća u formu pokazao je na meču sa Utrehtom kada je bio jedina svetla tačka u svom timu. Ipak Dućina dva pogotka (jedan iz penala) nisu bila dovoljna ni za bod. Golove sa tog meča možete pogledati ovde. Dejan Meleg prešao je u redove Ajaksa, ali će (barem neko vreme) nastupati za Jong Ajaks, B tim amsterdamskog velikana koji se takmiči u trećoj ligi.

Turska
Fenerbahce [1 - 2] Sivasspor
Gaziantepspor [1 - 2] Fenerbance
Eskisehirspor [0 - 0] Mersin
Mersin [3 - 0] Sivasspor

Miloš Krasić se ponovo preselio na klupu nakon nekoliko ispodprosečnih partija, dok je Milan Stepanov standardan u odbrani Mersina koji polako krči put ka opstanku.

Grčka
Levadiakos [1 - 1] Pas Giannina
Pas Giannina [2 - 0] Veria
Smyrnis [0 - 2] Panaitolikos
Panaitolikos [1 - 2] Pchana

Janjina nastavlja sa odličnim rezultatima, a u tome im u mnogome pomaže i naš bivši igrač. Brana Ilić zamenjen je u 77. minutu susreta sa Levadikosom, ali da ne prođe neopaženo treba istaći da je bio najbolji igrač meča sa Verijom pre dve nedelje kada je sa dva gola počistio goste. Golove sa tog meča možete pogledati ovde. Milan Bojović je pokazao da mu itekako godi grčka klima. Najpre je bio strelac u porazu svog tima na domaćem terenu, a novi pogodak postigao je i u sledećem kolu (snimak ispod) i postavio temelje novoj pobedi svog tima. Samo tako nastavi Bojke!






Švajcarska
Kriens [0 - 4] Sion

U okviru kupa Švajcarske Sion je savladao ekipu Kriensa visokim rezultatom 4:0. Ova utakmica bila je ujedno i povratak Dragana Mrđe na teren posle duge pauze zbog povrede. Iako je na teren ušao u 75. minutu susreta i to mu je bilo dovoljno da se upiše u strelce i postigne svoj 15. pogodak za Sion. U sudijskoj nadoknadi je "promešao" odbranu Kriensa, oboren je u 16 metara i sam je realizovo jedanaesterac.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...