Vesti / Aktuelno / Žilina četvrti rival, na Slovake bez Abua?

Žilina četvrti rival, na Slovake bez Abua?08.02.2013. 16:53

Autor: fkv.com Team(7)
N

akon tri odlična izdanja i isto toliko pobeda u drugoj fazi priprema, iz tabora Novosađana počele su da stižu i loše vesti. Kako najavljuju sportski mediji, velike su šanse da najubojitiji igrač Voše u prvom delu sezone, Abubakar Oumaru, napusti crveno-bele redove i karijeru nastavi u kineskom Šandongu, koga sa klupe predvodi srpski stručnjak Radomir Antić. Ostaje da se u narednim danima vidi da li će se ova govorkanja obistiniti i da li će Kamerunac i zvanično potpisati za kineski klub.

To bi, ukoliko je tačno, značilo da u narednoj proveri Voša neće moći da računa na Abua u narednom prijateljskom meču, koji je zakazan za nedelju 10. februara, gde se neće rizikovati njegova eventualna povreda. Protivnik Vojvodine će biti slovačka Žilina, tim iz istoimenog grada, osnovan još davne 1908. godine. Klub je nekoliko puta u svojoj istoriji menjao ime, da bi se 1995. godine ustalio sadašnji naziv – MSK Žilina. U prvenstvima Čehoslovačke nisu imali zapaženijih rezultata, izuzev što su jednom igrali finale kupa (1961. godine), kada su poraženi od praške Dukle. Zlatno doba kluba, barem što se rezultata tiče, kreće raspadom Čehoslovačke 1993. godine. Od tog doba Žilina osvaja šest šampionskih titula (2002, 2003, 2004, 2007, 2010, 2012) i jedan Kup Slovačke (2012). Što se tiče takmičenja pod okriljem UEFA, 1962. godine stižu do četvrtfinala Kupa pobednika kupova, a 1974. i 1983. godine osvajaju drugo mesto u Mitropa Kupu. Tim je, dakle, aktuelni prvak i osvajač kupa svoje države, a svoje utakmice igra na Stadionu pod Dubnjom, kapaciteta 11200 gledalaca.

Od igrača koji nastupaju za žuto-zelene valja obratiti pažnju na reprezentativca Togoa Serža Akakpoa (28 nastupa za državni tim), defanzivca Vladimira Lajtnera i veznjaka Miroslava Barčika, slovačkog reprezentativca Viktora Pečovskog, južnoafričkog reprezentativca Rikarda Nunješa i nekolicinu igrača koji nastupaju za mlade selekcije Slovačke.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...