Vesti / Crveno-bela planeta / Pocrveneli Moreira dvostruki strelac, Bojović debitovao

Pocrveneli Moreira dvostruki strelac, Bojović debitovao23.01.2013. 11:39

Autor: LimanFKV(0)
foto: salamanca24horas.com
foto: salamanca24horas.com
A

lmami Moreira pokazao je da je veliko pojačanje za Salamku. Bio je glavni akter utakmice sa Koruksom, postigavši dva pogotka, ali je sve ubrzo palo u vodu kada je zaradio crveni karton. Koruks je do kraja utakmice stigao do izjednačenja. Mršav vikend za nama vredi istaći još jedino da je debitovao Milan Bojović za Panaetolikos.


Španija
Getafe [1 - 1] Sevilla
Salamanca [2 - 2] Coruxo

Miroslav Stevanović ušao je u igru u 65. minutu susreta umesto Hoze Antonio Rejesa, strelca gola za Sevilju. Ipak rezultat se nije menjao od poluvremena. Čupa je dobio poziv iz fudbalskog saveza BiH za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom koja je na programu 6. februara.
Almami Moreira pokazao je zavidno umeće sa loptom, ali i svoj temperament na utakmici sa Koruksom. Moreira je sjajno igrao i do 50. minuta postigao oba pogotka za svoj tim, a ali je samo četiri minuta kasnije zaradio direktan crveni karton.






Nemačka
Nurnberg [1 - 1] Hamburger SV
Wolfsburg [2 - 0] Stuttgart

Gojko Kačar je svojim odbijanjem da pređe u Hanover prilično iznervirao predsednika kluba i mislim da ga nećemo gledati mnogo ove sezone u dresu HSV-a. Čini se da se Volfsburg konsolidovao tokom pripremnog perioda, sigurnom igrom savladan je Štutgart, ali Slobodan Medojević i dalje čeka svoju šansu.

Italija
Juventus [4 - 0] Udinese
Atalanta [1 - 1] Cagliari

Željko Brkić se oporavlja od povrede. Udineze je ubedljivo poražen od "stare torinske dame", a utakmicu je obeležio sa fantastična gola mladi Francuz Paul Pogba. Prvi golman Kaljarija Mihael Agazi vratio se među stative nakon odslužene suspenzija, tako da se Vlada Avramov preselio na klupu.

Belgija
Anderlecht [1 - 0] AA Gent

Anderleht se plasirao u naredno kolo kupa pobedivši Gent. Milan Jovanović igrao je i na ovom meču. Prvenstvena utakmica koja je trebala da se igra u nedelju sa Zulte Varegenom odložena je zbog loših vremenskih uslova. Lane se spominjao proteklih nedelja u vestima. Najpre se javno usprotivio odluci kluba da treba da angažuju novog napadača dok je Mbokani na Kupu Afrike, istakavši da on ove sezone igra po levoj strani, a da smatra da može da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Pominjan je i kao moguće pojačanje Malage na leto (tada mu i ističe ugovor) koju vodi Pelegrini, bivši trener Standarda.

Francuska
Brest [0 - 1] Saint-Etienne
Caen [0 - 1] Niort
Laval [0 - 0] Nantes

Sent Etijen savladao je oslabljeni Brest golom Brandao, ali Danijela Aleksića nije bilo u prvih 18.Branko Lazarević nije posećivao teren ove sezone, a nova/stara pridošlica u "Crveno-beloj planeti" je Miodrag Stošić koji je u ponedeljak potpisao jednogodišnji ugovor sa Lavalom. Da podsetimo prethodno je nosio dres Nima za koji je odigrao preko 100 utakmica. Iako se već bio dogovorio sa OFK Beogradom, ponuda Lavala došla je u poslednji čas.

Holandija
FC Twente Enschede [0 - 0] RKC Waalwijk

Nastavljeno je prvenstvo u Holandiji, a Dušan Tadić upisao je novih 90 minuta. Tvente je još jednom pokazao da je najtanji tamo gde je najbitnije - u realizaciji. Slomili su lako otpor ekipe RKC-a, ali nisu uspevali da postignu pogodak. Trener ekipe Stiv Mek Laren izjavio je u pauzi prvenstva da će Dušana Tadića pomerati sa krila u sredinu terena jer misli da tamo može da bude još korisniji. Koliko je to ispravna odluka ostaje da vidimo u nastavku sezone.

Turska
Fenerbahce [2 - 2] Elazigspor
Orduspor [1 - 1] Mersin

Fenerbahče je ponovo kiksnuo na svom terenu,a Miloš Krasić bio je starter na ovom meču. Zamenjen je u poluvremenu pri rezultatu 2:0 za Elazigspor. Milan Stepanov nije nastupao zbog povrede, a Mersin je propustio priliku da stigne do važnih bodova za opstanak pošto je primio gol u 87. minutu susreta.

Grčka
Olympiakos Piraeus [2 - 0] Pas Giannina
Ergotelis [2 - 1] Panaitolikos

Brane Ilića nije bilo u sastavu za meč u Pireju (pretpostavljam da su razlog kartoni). Panaitolikos je savladan od lidera grčke druge lige Ergotelisa. Milan Bojović je debitovao za svoj novi klub. Zamenjen je u 61. minutu susreta.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...